Kevyttä kesälukemista, pyh. Tässä toimituksen vinkit sinulle, joka haluat kokea hyrisyttävää levottomuutta ja pelkoa. Ole hyvä! Ahdistu!

Lionel Shriver: Poikani Kevin

”Tässä levotonta luettavaa Sinulle, joka mietit, perustaako perhettä vai ei. Kevinin äiti miettii tarkkaan, syntyy Kevin, ja sen jälkeen kaikki muuttuu helvetiksi. Lopussa voi sitten miettiä, voiko ihminen olla läpeensä paha syntymästään, vai oliko Kevinin äiti vain huono äiti. Mitenkäs sen oman äitiyden kanssa? Tuleeko lapsestani kouluampuja?”

Stephen King: Tukikohta

”Epätasainen kirjailija, mutta tämä 70-luvun teos on loistava ja hyytävä. Testilaboratoriosta pääsee pahahko tappajavirus irti...”

Margaret Atwood: Orjattaresi

“Fundamentalistikristityt ovat ottaneet Yhdysvalloissa vallan, ja naiset on alistettu nimettömiksi synnytyskoneiksi tai orjiksi. Painostava tunnelma kumpuaa joka riviltä, mutta kirjaa ei silti malta laskea käsistään. Sopii varsinkin raskaana oleville kesälukemiseksi.”

Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina

”Hienon hieno. Järkyttävän surullinen. Ahdistaa, sillä vastoin kaikkea oppimaani: rakkaus ei aina voitakaan.”

Kang Chol-hwan, Pierre Rigoulot: Pjongjangin akvaariot, 10 vuotta Pohjois-Korean gulagissa

"Rupesi heti taas suututtamaan ja itkettämään, kun mietin tätä vuosi sitten lukemaani kirjaa. Jos Kim Jong-Un tulisi eteeni, sille kävisi huonosti."

Risto Isomäki: Sarasvatin hiekkaa

"Tässä trillerissä on juuri ne pelon elementit, jotka hirvittävät oikeassa elämässäkin: ekokatastrofi, jäätiköiden sulaminen, uhkaava jättitsunami. Onnellista loppua taitaa olla turha odotella. Karmivaksi tarinan tekee se, että Isomäki ihan oikeasti tietää ekologisista systeemeistä.”

J.R.R.Tolkien: Taru sormusten herrasta -trilogia

”Ei koskaan lopu, aina tulee vaan lisää örkkejä.”

Jose Saramago: Kertomus sokeudesta

”Eipä jää ihmisyydestä paljon jäljelle, kun kunnon kriisi iskee. Tässä fantastisessa, metaforisessa kirjassa ihmiset sokeutuvat yhtäkkiä ja sokeustauti näyttää tarttuvan. Sokeat pitää eristää jonnekin, ihan sama mitä niille siellä keskenään käy, kunhan me muut selviämme...”

Erik Axl Sund: Varistyttö

”Ai kauhee. En pystynyt edes lukemaan.”

William Golding: Kärpästen herra

”Kun luin teini-ikäisenä tämän, jäin pohtimaan, miksi hyvän ja pahan välisen rajan olemassaolon hoksaa vasta sen ylitettyään. Silloin seuraukset ovat peruuttamattomat”

Karin Fossum: Rakas Poona

”Herrajumala miten kamala kirja. Hirveä. Loistava. Norjalaisdekkaristi onnistuu punomaan sellaisen juonen, että olo jää lukukokemuksen jälkeen todella pahaksi."

Lue myös:

Asiantuntijatkin kauhuissaan: Tiedemies kehitti tappajaviruksen!