Kuva Shutterstock.
Kuva Shutterstock.

Ihastuksesi höpöttää konsolipeleistä, muttet ymmärrä puheesta mitään. Kokosimme 5 lausetta, joiden avulla vaikutat kaikkitietävältä paatuneimmankin konsolipelikonkarin silmissä.

1. Onhan tätä konsolipelien uutta sukupolvea jo odotettukin.

Pelimarkkinoille on hiljattain lanseerattu uudet, entistä kehittyneemmät pelikonsolit. PlayStation 4, Wii U ja Suomessa myöhemmin tänä vuonna julkaistava Xbox One ovat grafiikoiltaan ja pelattavuudeltaan entisiä versioitaan kehittyneempiä. Niitä kutsutaan kahdeksannen sukupolven pelikonsoleiksi.

Aina, kun uusi konsoli tulee markkinoille, ne revitään käsistä. Marraskuussa lanseerattua PlayStation 4:sta on esimerkiksi myyty maailmanlaajuisesti jo kuusi miljoonaa kappaletta.

 2. Seuraava pelihankintani on InFAMOUS: Second Son.

PlayStation 4 -uskovaisten uusi jumala on yksinoikeudella konsolille tehty InFAMOUS: Second Son. Peli julkaistaan 21. maaliskuuta ja se on alan faneille ehdoton hankinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pelissä pelataan Delsin Rowe -nimisellä hahmolla, jolla on yliluonnollisia voimia. Pelin juju on, että pelaaja pystyy valitsemaan, suorittaako hän tehtäviä hyviksenä vai pahiksena. Tarina muuttuu valintojen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 3. Tiesitkö, että Ellen Page joutui opettelemaan 2000 sivun verran tekstiä Beyond: Two Souls -pelirooliaan varten?

Hiljattain kaapista tullut näyttelijä Ellen Page esittää pääroolin viime vuonna ilmestyneessä pelissä Beyond: Two Souls. Näyttelijäsuoritus on taltioitu digitaalisesti motion capture -menetelmällä.

Näyttelijä Ellen Page digitaalisena Beyond: Two Souls -pelissä.

Pelaaja pääsee Jodie Holmesin hahmona suorittamaan erilaisia tehtäviä kodittomien auttamisesta pahisten tietojen urkkimiseen. Miespääroolissa esiintyy näyttelijä Willem Dafoe. Tekijöiden kunnianhimoinen yritys on ollut yhdistää pelimaailma ja elokuvat.

 4. Pelaan bussissakin puhelimeni companion appseilla.

Pelaaminen ei rajoitu enää vain sohvalle telkkarin ääreen. Kehittäjät ovat suunnitelleet älypuhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin omia sovelluksia, jotka linkittyvät konsolilla pelattavaan varsinaiseen peliin.

Sovellusten lisäominaisuudet tukevat pääpeliä ja tuovat siihen uusia ulottuvuuksia, ja niitä voi pelata vaikka ruuhkabussissa.

 5. Tykkään eniten FPS-peleistä.

FPS on lyhenne sanoista first person shooter, eli ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Se tarkoittaa peligenreä, jossa ammuntapelimaailma nähdään hahmon näkökulmasta.

Älä sekoita tätä toiseen FPS-lyhenteeseen, joka on frames per second. Se tarkoittaa kuvaruudun päivitysnopeutta, joka on esimerkiksi elokuvissa 24 ruutua sekunnissa. Parhaimmissa peleissä tahti on jopa 60 fps eli 60 ruutua sekunnissa.

Lue lisää

Mitkä pelit sopivat aloittelijalle? Pelibloggaaja vinkkaa

Tämän takia kännykkäpeli koukuttaa aikuisenkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla