Miss Julie. Kuva: Maipo Films
Miss Julie. Kuva: Maipo Films

Espoo Ciné tarjoaa elokuun hämärähetkiin leimuavaa intohimoa. Lue tärpit lemmenleffoihin!

1. Kroatian kuumat kalliot

Jasmila Žbanićin ohjaama Love Island (Otok ljubavi) on hekumoiva komedia pariskunnan unelmalomasta, joka ryöstäytyy kuumaksi kolmiodraamaksi. Kevyttä sekoilua täysihoidolla!

Katso traileri:

2. Rakkauden dokumentti

Love is all: 100 Years of Love & Courtship kokoaa sensuellin elokuvaromantiikan parhaat palat brittiohjaaja Kim Longinotton johdolla. Millaisia valkokangassuudelmia on kadehdittu viimeisen sadan vuoden aikana?

Katso traileri:

3. Seksillä vai seksittä?

Alejo Flahin kaksitasoinen Easy Sex, Sad Movies (Sexo fácil, películas tristes) kertoo aviokriiseilevästä käsikirjoittajasta, joka kirjoittaa kaipuunsa romanttiseksi komediaksi. Madridin huumassa fiktiokiihko on kohdillaan, mutta kotona totuus on totisempi.

4. Innokkaat italiaanot

Näyttelijän muistojuhla kokoaa yhteen joukon mitä räiskyvimpiä persoonia Cristina Comencinin ohjaamassa komediassa. Tulisessa Latin Lover -elokuvassa nähdään myös kotoisa Pihla Viitala ruotsalaisen Solveigin roolissa.

5. Klassikkoviettelys

Liv Ullmann on ohjannut August Strindbergin klassikosta Miss Juliesta Irlantiin sijoittuvan härnäysdraaman. Pääosissa Jessica Chastain ja korskea Colin Farrell.

Espoo Ciné 21.-30.8.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.