Nickelback-bändi (vasemmalta oikealle: Daniel Adair, keulahahmo Chad Kroeger, Ryan Peake ja Mike Kroeger) cooleina. Kuva: Reuters
Nickelback-bändi (vasemmalta oikealle: Daniel Adair, keulahahmo Chad Kroeger, Ryan Peake ja Mike Kroeger) cooleina. Kuva: Reuters

Kaikki kunnia Jesse Careylle. Harva haluaa edes yrittää samaa.

Jo muutaman vuoden netissä on kiertänyt hassunhauskana vitsinä vinkki Facebook-kavereista, jotka ansaitsevat potkut kaverilistalta. Kun vinkin linkkiä painaa, saa näkyviin oman kaverilistan tyypit, jotka fanittavat somessa Nickelbackia.

Netti tulvii erilaisia Nickelback-meemejä eli levitettäviä kuvia, tekstejä ja muuta sisältöä, joissa bändiä herjataan siitä huolimatta, että se on menestynyt aivan naurettavan hyvin. ”Maailman vihatuimman bändin” ensimmäisestä hitistä tuli 2000-luvun alussa välitön menestys.

Maanantaina Relevant-lehden toimittaja Jesse Carey päätti aloittaa viikon kestävän kokeilun, jonka aikana hän kuuntelee koko yhtyeen tuotannon läpi. Se tekee yhteensä 168 tuntia. Kokemuksistaan hän raportoi Twitteriin, ja kommenteista päätellen touhu ei ole aivan helppoa. Viimeksi hän vitsaili olevansa mielenterveyden kartoittamattomilla alueilla jo kahden Nickelback-päivän jälkeen.

Jesse yrittää kerätä tempauksellaan hieman alle 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen. Tähän mennessä summa on jo ylittynyt ja koossa on noin 15 000 euroa.

Nickelbackin keulahahmo Chad Kroeger on arvellut, että yhtyettä vihataan sen takia, ettei siitä pääse eroon. Kun Nickelback ei oikeastaan ole metallia, rokkia eikä poppia, vaan kaikkea niiden väliltä, sitä soitetaan jokaisella radiokanavalla, ja liika on tietenkin liikaa. Chadin mukaan samanlaisesta leimasta ovat saaneet kärsiä myös muut suositut yhtyeet, kuten vaikkapa U2.

Jos et ole ihan varma siitä, miltä se Nickelback nyt kuulostikaan, alla ihanan herkkä How You Remind Me -kappale. Yhtyeen ensimmäinen hitti.

Lähde: Time

Lue myös:

Bloggari kokeili: Seksiä siipan kanssa joka päivä – mitä tapahtui?

The Last Jedissä nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä.

”Taistele sitä orjan asua vastaan!” Näin Carrie Fisher evästi tuoretta Star Wars -näyttelijää Daisy Ridleytä Interview-lehden haastattelussa vuonna 2015. Fisher viittasi elokuvan Jedin paluu kohtaukseen, jossa Hutt Jabba orjuuttaa Fisherin näyttelemän Leian ja pakottaa tämän pukeutumaan pikkupikkubikiniin.

Fisherin neuvosta on otettu vaari. Uudesta Star Wars -trilogiasta ei voi puhua samana päivänä kuin 1970- ja 1980-luvun taiteessa tehdystä alkuperäisestä trilogiasta.

Sukupuoliroolit saivat kyytiä jo J.J. Abramsin vuonna 2015 ohjaamassa uuden trilogian ensimmäisessä osassa The Force Awakens. Huomenna ensi-iltansa saavan kakkososan, The Last Jedin, ohjaajan Rian Johnsonin näkemys on jopa feministisempi. Nyt luutuneita rooleja tuuletetaan puhurilla.

Siinä missä Leia esitettiin Jedin paluussa vastoin Fisherin omaa tahtoa seksiobjektina, uudessa trilogiassa näyttelevän Ridleyn hahmo, jedisoturi Rey, on aktiivinen toimija – sankari niin kuin elokuvan muutkin naiset.

Mutta Fisherkin sai kostonsa – viime hetkellä, sillä hän kuoli viime vuonna ja rooli jäi hänen viimeisekseen. Leiasta on vanhetessaan tullut kapinaa johtava kenraali. Vanhaa naista kunnioittavat nuoret kunditkin. Häntä ei esitetä hömelönä höppänänä, joka kuuluisi jo hautaan, toisin kuin vanhat naishahmot monissa elokuvissa – siis niissä harvoissa, joissa ylipäänsä on hahmoina vanhoja naisia.

Leian uusi hiustyylikin sopii paremmin naiselle kuin hahmon ikoninen kampaus, pikkutyttöjen suosimat lettirinkelit.

Naisten sankaruuttakin enemmän lämmittää se, miten naisiin suhtaudutaan, ja ennen kaikkea, miten he suhtautuvat toisiinsa. Nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä. He eivät puukota toisiaan selkään, vaan tekevät yhteistyötä. Leian ja hänen vara-amiraalinsa Holdon (Laura Dern) ystävyyssuhdetta kuvataan koskettavasti.

Elokuvan juoni jatkaa siitä, mihin The Force Awakens jäi. Arkkityyppinen hyvän ja pahan taistelu jatkuu. Ensimmäinen ritarikunta ja Uusi tasavalta ovat edelleen sodassa keskenään.

Kapinaliiton entiset jäsenet ovat muodostaneet Vastarinta-nimisen järjestön, jota johtaa Leia. Vastapuolella taistelee hänen ja Han Solon poika Ben, joka pahan voimille antauduttuaan omaksui nimen Kylo Ren (Adam Driver). Vastarinta on murtumassa, joten Rey yrittää suostutella erakoitunutta Luke Skywalkeria (Mark Hamill) apuun.

Star Wars: The Last Jedi

ENSI-ILTA 13.12. ****

Me Naisten testiryhmä arvosteli uusimman SingStar-pelin. 

Vaikka ei erityisemmin välittäisi konsolipeleistä, laulupelit ovat varma viihdyttäjä. Karaokea pelimuodossa kotona!

PlayStation lanseerasi vastikään laulupelien klassikon uusimman version, SingStar Celebrationin. Konsepti on tuttu edellisistä versioista, mutta  peli on nyt osa PlayStationin PlayLink-pelisarjaa, jonka ideana on yhteinen hauskanpito perheen tai ystävien kesken matalalla kynnyksellä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että erillisiä mikrofoneja ei enää tarvita, vaan mikrofonina voi käyttää omaa älypuhelintaan.

Mikrofonisovellus ladataan älypuhelimeen, ja laitteet yhdistetään keskenään. Helppoa, sitten vain laulamaan! Pelissä voi olla mukana yhtä aikaa kaksi puhelinmikrofonia, joten jos haluaa laulaa isommalla porukalla, puhelimia pitää kierrättää ryhmän kesken. Sitä varten pelissä on olemassa enintään kahdeksan pelaajan biletila. Muut vaihtoehdot ovat perinteiset yksinlaulu ja kahden pelaajan battle.

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta, mutta sinänsä eroa entiseen ei ole. Pisteitä ropisee. Hieman kyllä mietityttää, voiko puhelimen mikrofonin laatu tai jokin muu elementti vaikuttaa siihen, kuka saa eniten pisteitä. Onko tämä tekniikkalaji muutenkin kuin laulun osalta?

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta.

Pelissä tulee mukana vaatimattomat 30 kappaletta, jotka edustavat enimmäkseen uudempaa pop-tuotantoa. Jos ei ole kuunnellut viime vuosien radiohittejä tai on muuten vain nostalgiannälkäinen, joutuu nopeasti ostamaan SingStore-kaupasta lisää kappaleita lauleltavaksi. Sillä kun kerran aloittaa, ei tee ihan heti mieli lopettaa lauleskelua.

Tekniset ominaisuudet: 4/5

Biisivalikoima: 2/5

Hauskuus: 5/5

SingStar Celebration PS4:lle, 19,90 €.