Me Naiset
|
Tiina Aisla
Älypuhelimen kamera on oiva peli. Kuva: Shutterstock.
Älypuhelimen kamera on oiva peli. Kuva: Shutterstock.

Muutama tarkennusvinkki, ja kuvasi ovat kuin ammattilaisen ottamia.

Ovatko selfiesi harmaita ja epätarkkoja? Eikö tarpeeksi moni tykkää kuvistasi Instagramissa? Tässä muutama yksinkertainen vinkki, jolla otat puhelimesi kamerasta kaiken irti. Neuvot pätevät uusimpiin älypuhelimiin.

 1. Tausta kuntoon. Hyvänkin naamanilmeen voi pilata epäselvä tausta. Siivoa rojut pöydältä, siirry yksivärisen seinän eteen. Älä ainakaan kuvaa kylpyhuoneen peilin edessä.

2. Ota kuva kauempaa. Joissakin puhelimissa kuulokkeita, joissa on äänenvoimakkuuden säätö, voi käyttää kameran laukaisijana. Pidä puhelinta niin kaukana kuin voit ja ota kuva nappia painamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Käsittele kuvat apuohjelmilla. Esimerkiksi iPhonelle voi ladata ilmaiseksi LINE camera -ohjelman, jolla voi kirjoitella kuvien päälle hauskoja tekstejä ja rajata kuvaa eri värein. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Hyödynnä puhelimesi ominaisuudet. Kurkkaapa joskus kamerasi asetuksiin. Sieltä yleensä löydät erilaisia suodattimia ja tehosteita, joilla saat luonnetta kuviisi.

5. Unohda zoomaus! Ota kuva ja rajaa se jälkikäteen editointitilassa haluamasi kokoiseksi. Toimii!

6. Valota kunnolla. Mitä paremmin valaistu kuvasi on, sitä paremmalta se ja sinä näytät. Nosta pöytälamppu kasvojesi eteen tai laita valot päälle. Ulkona kuvatessa käänny aurinkoon päin, älä jätä sitä taaksesi.

7. Pidä vakaana. Kun roikotat puhelinta käsivarren mitan päästä naamastasi, se tärisee väistämättä. Käytä itselaukaisinta ja aseta puhelin pöydälle tai kirjahyllyyn, jossa se on tukevasti paikallaan.

8. Ei salamaa! Puhelimen salama parantaa kuvaa harvoin, joten jätä se viimeistään nyt pois käytöstä. Laita mieluimmin huoneeseen valot päälle (ks. kohta numero 6, valotus).

9. Tarkenna oikein. Ainakin uusimmissa puhelimissa näyttöä sormella koskettamalla voi määritellä, mihin kuva tarkentuu. Tarkenna kuvaamaasi kohteeseen, ei seinään tai epäolennaiseen.

10. Harjoittele. Epäonnistuitko? Koita uudestaan. Kuvaamaankin oppii kun tarpeeksi treenaa. 

Lisää aiheesta:

Tappaako älypuhelin käsipeilin?

Näillä helpoilla kikoilla vältät kaksoisleuan valokuvissa

Näin onnistut valokuvissa - testasimme 5 vinkkiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla