Terapiasta on tullut arkista itsestä huolehtimista. Kuva: Shutterstock.
Terapiasta on tullut arkista itsestä huolehtimista. Kuva: Shutterstock.

Listasimme erilaiset terapiamuodot. Mitä saisi olla?

Terapiassa käymiseen ei liity enää samanlaista häpeää kuin ennen. Nuoret aikuiset osaavat hakea apua kohdatessaan ongelmia. Kun parisuhde mättää, mennään parisuhdeterapiaan. Kun tulee ero, hakeudutaan erokurssille. Listasimme erilaiset terapiamuodot, valitse omasi.

Regressioterapia

Usko tai älä, mutta tämän elämän ongelmat voivat johtua menneiden elämien painolasteista. Hyvä uutinen on, että niistä voi vapautua. Terapiassa matkataan entisiin elämiin hypnoosin avulla. Vaatii uskoa siihen, että jokin korkeampi voima sanelee meininkiämme.

Logoterapia

Eksistentiaalinen ahdistus on ihmisen perusongelma, eikä elämässä tapahtuviin asioihin voi aina vaikuttaa, mutta omaan asenteeseensa voi. Pikemminkin filosofinen ajattelumalli kuin varsinainen terapiamenetelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

NLP-terapia

Elämäntaitovalmentajien suosiman NLP:n eli neurolingvistisen ohjelmoinnin avulla voi yrittää muuttaa haitallisiksi tuntemiaan ajatus- ja käytösmalleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enkeliterapia

Energiahoidoista käytetään usein myös nimitystä enkeliterapia. Hoidossa uskotaan enkelien, henkioppaiden tai jonkin muun mystisen elämän energian johdatukseen ja parantavaan voimaa. Energiahoidon sisältö vaihtelee.

Kuvataideterapia

Jokainen osaa piirtää, vaikka kuvistunneilta olisi jäänyt toisenlainen mielikuva. Oivalluksia ongelmiin kuvien tekemisen kautta.

Rosen-terapia

Itkuterapiaksikin kutsuttu hoito vannoo kosketuksen voimaan. Rosen-terapeutti etsii kevyesti painelemalla kehon jännitystiloja ja lihaksiin patoutuneita tunteita.

Kukkaterapia

Kukissakin on parantavaa energiaa! Kukkauutteilla hoidetaan mielen negatiivisia tunnetiloja, kuten pelkoa, ahdistusta, masennusta, uupumusta, vihaa, itseluottamuksen puutetta, pakkomielteitä, melkeinpä mitä vain. Terapeutti haastattelee potilaan ja sen perusteella sekoittaa tälle sopivan kukkauutteen. Kuulostaa höpsöltä, mutta tämänkin on kehittänyt lääkärisihminen.

Hypnoterapia

Pim, olet hoikka! Hypnoosin avulla voi muokata asenteita ja ajattelumalleja mutta myös päästä eroon tupakasta tai liikakiloista.

Valokuvaterapia

Oman elämän tutkiminen valokuvien kautta on voimakkaampaa kuin pelkkien muistikuvien avulla. Kuva muistuttaa, vaikka mieli yrittäisi väistää. Valokuvaa voi käyttää myös voimaannuttamisen välineenä.

Lisää aiheesta:

Näin autat masentunutta – 10 vinkkiä

Älä sano näin masentuneelle

Sisältö jatkuu mainoksen alla