Gaalassa nähdään esimerkiksi Janna Hurmerinta, Krista Siegfrieds ja Krista Kosonen. Kuvat Jonna Öhrnberg, Andreas Janett ja Ari K. Ojala.
Gaalassa nähdään esimerkiksi Janna Hurmerinta, Krista Siegfrieds ja Krista Kosonen. Kuvat Jonna Öhrnberg, Andreas Janett ja Ari K. Ojala.

Tänään järjestettävässä QX Gay -gaalassa selviää, kuka on Suomen ensimmäinen Vuoden homo.

Mitä ruotsalaiset edellä, sitä suomalaiset perässä. Ruotsissa on järjestetty jo 15 vuoden ajan QX Gay Gala -tapahtumaa, jota vietetään tänään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Viime vuonna Ruotsissa kunniapalkinnon jakoi kruununprinsessa Victoria. Mistään pienestä tapahtumasta ei siis ole kyse. Suomessa gaalassa nähdään esiintyjinä muun muassa Janna Hurmerinta ja Krista Siegfrieds. Palkintoja jakavat esimerkiksi ministeri Paavo Arhinmäki, Maria Sid ja uuden Siskonpeti-sarjan näyttelijät. Gaalan juontaa Krista Kosonen.

Gaalassa on tarkoitus palkita vuoden 2013 merkkihenkilöt ja -teot, muun muassa Vuoden hetero, shokkiuutinen ja homo. Kategorioita on yhteensä yksitoista.

Vuoden homo -tittelistä kisaavat muun muassa kansanedustaja ja tuore isä Jani Toivola ja Dancing on Ice -kilpailun voittaja Sauli Koskinen, Vuoden hetero -tittelistä esimerkiksi ministeri Alexander Stubb.

QX Gay Gaala The Circusissa (Salomonkatu 1–3) pe 24.1. klo 21.30. Liput alkaen 25 e.

Gaalauutisia Qruiserin sivuilta.

Lue myös:

Janna Hurmerinta: "Olen päässyt yli ujoudestani"

Krista Siegfrids: "Olen onnellinen siitä, että olen elossa"

Krista Kosonen: "Minusta on tullut paljon epäluuloisempi"

Maria Sid: "Seuraan lasteni arkea Skypessä"

Siskonpeti on parasta viihdettä aikoihin

Mäkilegenda Toni Niemisen ja Heidi-vaimon elämässä vaikeat ajat ovat vaihtuneet vauva-arkeen uudessa kodissa. – On käytävä pohjalla ennen kuin onnea osaa arvostaa. 

Ex-mäkikotka, yrittäjä Toni Niemisen, 42, ja Heidi-vaimon, 33, elämässä on uusi onnellinen vaihe. Vielä vuosi sitten tunnelma oli toinen. Heidi oli kokenut kipeän keskenmenon, ja raskauden toiveet tuntuivat murenevan yritys yritykseltä.

Vaikeuksia oli muitakin. Tonin talous oli ajautunut lähes konkurssitilaan, ja parin rahat olivat äärimmäisen tiukoilla. Arki oli toistuvaa riitelyä, syyttelyä, selviytymistä ja pettymyksiä.

Pari oli lähellä erota, mutta nyt kaikki on toisin: Tonin ja Heidin uusperheeseen on syntynyt poikavauva ja elämä on asettunut uomiinsa. Parilla on ennestään neljä tytärtä aiemmista liitoista: Heidillä kaksi ja Tonilla kaksi. 

– Ei onnea osaa oikeasti arvostaa ennen kuin käy todella elämän edessä kontallaan, Toni Nieminen sanoo.

– Kriiseistä tulee perspektiiviä, ja kaikella on tarkoituksensa. Kun saimme solmumme auki ja suhteen oikealle uralle, myös lapsi ilmoitti tulostaan. Kunnioitan ja rakastan Heidiä nyt, jos mahdollista, vieläkin enemmän kuin ennen tätä kaikkea.

Pari miettii syitä eron vuoden takaiseen eron uhkaan:

– Vuosi oli kohtuuttoman raskas. Siihen kun lisätään vielä omaa turhautumista ja väsymystä, ollaan äkkiä väärillä raiteilla. Kyllä meillä räiskyy yhä. Olemme molemmat temperamenttisia, mutta enää emme takerru riidoissakaan lillukanvarsiin, Toni sanoo.

Toni ja Heidi Nieminen kertovat uusperheen arjestaan Me Naisten numerossa 50–51. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Tärkeintä on, että pääset asioissa eteenpäin. Käy läpi tekemättömien hommien listaa. On oikea hetki muutoksille.

 

KAURIS

Pidä silmät auki työrintamalla, sillä uusia mahdollisuuksia on tarjolla. Nyt kannattaa kiinnostua kaikesta ja olla aktiivinen. Onni on puolellasi.

                

VESIMIES

Tunteesi karkaavat tänään helposti käsistäsi. Älä anna vihan päästä niskan päälle. Tee omaa juttuasi ja auta tilaisuuden tullen muita.

 

KALAT

Neuvottele ja tule vastaan. Jyrkkyys saattaa koitua kompastuskiveksesi tänään. Luota vaistoosi oikeaa ratkaisua hakiessasi.

 

OINAS

Ahkeruus ja kurinalaisuus palkitaan tänään. Työpanoksesi ei jää keneltäkään huomaamatta. Pidä etäisyyttä arvaamattomaan ihmiseen.

 

HÄRKÄ

Älä pidä tunteitasi piilossa. On aika jutella tulevaisuudesta läheisesi kanssa. Yhdessä kehittelette vedenpitävän suunnitelman.

 

KAKSONEN

Suunnittele tulevia reissuja. Myös työelämän siirtoja on syytä miettiä. Mielikuvituksesi lentää ja kantaa sinut kauas.

 

RAPU

Lähde ostoskierrokselle jouluhumuun päästäksesi. On hyvä hetki asioiden hoitamiseen. Kerro avoimesti, mitä odotat ihmissuhderintamalla.

 

LEIJONA

Vältä rahan tuhlaamista tänään. Ääripäistä kannattaa pysyä kaukana. Ylilyönnit johtavat helposti riitoihin kotona.

 

NEITSYT

Opit tänään paljon tarkkailemalla. Lähde tutustumaan uusiin ihmisiin ja pidä hauskaa. On hyvä hetki itsesi kehittämiseen.

 

VAAKA

Älä anna menneisyytesi muodostua taakaksi. Kulje omaa polkuasi välittämättä siitä, mitä mieltä muut ovat. Päädyt tänään fiksuihin ratkaisuihin.

 

SKORPIONI

Ota vaikeatkin asiat käsittelyyn viivyttelemättä. Onnistut vangitsemaan uuden tuttavan mielenkiinnon. Pidä hänet näköpiirissäsi.