Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Se onnistuu säätämällä omaa päätä, ei tuijottamalla vaa’an lukemia. Tänään vietettävä Älä laihduta -päivä auttaa alkuun.

Ahdistuitko tänäänkin jenkkakahvoistasi ja päätit viimeinkin pudottaa ne piinalliset viisi kiloa? Mitäpä, jos et ahdistuisikaan? Tänään vietettävä kansainvälinen Älä laihduta -päivä kannustaa irti painoon liittyvistä pakkomielteistä. Laihdutuskuurien googlailun sijaan voit esimerkiksi miettiä näitä vinkkejä.

1. Mitä sitten, jos et mahdu lukioaikaisiin farkkuihin? Älä sovita niitä. Vie ne keräykseen tai kirpparille. Vie sinne myös ne kuteet, jotka ovat odottaneet jo viisi vuotta sitä päivää, kun pudotat pari kiloa. Osta oikeankokoisia ja kauniisti leikattuja vaatteita, joissa näytät hyvältä ja ennen kaikkea tunnet itsesi mahtavaksi.

2. Fiilis ratkaisee: korosta parhaita puoliasi, olivatpa ne sitten silmät tai sääret. Hymyile joka aamu peilikuvallesi.

3. Valitse puoliso, joka muistaa kehua kauneuttasi.

4. Kuuntele itseäsi ja harrasta sitä, mistä tulee hyvä olo: liikuntaa, kulttuuria, kokkausta tai mitä vain, mihin kuuluu muuta kuin omien epätäydellisyyksien tarkkailua sovituskopissa.

5. Jos aerobic-tunnilla vieressä hyppivät timmit sporttaajat ahdistavat, vaihda lajia vaikka joogaan tai johonkin muuhun, joka auttaa sinua rakentamaan arvostavaa suhdetta omaan kehoosi.

6. Ympäröi itsesi ystävillä, jotka osaavat nauttia elämästä eivätkä jaksa kytätä jokaista kaloria tai näppyä.

7. Suhtaudu vatsamakkaraan kuin elämänkokemukseen. Se ei kerro välttämättä laiskuudesta, vaan tekemiseen keskittyneestä elämästä, hauskoista illanvietoista, unohtumattomista makuelämyksistä, onnellisista raskauksista ja muista asioista, joita ilman elämäsi olisi paljon tyhjempää.

Neuvot antoi Etelän-SYLI ry:n (Syömishäiriöliiton alueyhdistys) puheenjohtaja Laura Ala. Suomessa 6. toukokuuta vietettävän Älä laihduta -päivän järjestävät Syömishäiriöliitto ja sen jäsenyhdistykset.

Lue myös:

Satu Tuomisto sairasti vuosia syömishäiriötä: "Yleensä kalorit jäivät 500:aan päivässä"

Näyttelijä Jonna Järnefelt: "Syömishäiriö on elinikäinen vamma"

Anoreksiasta toipunut Miss Suomi: "Pahimmillaan makasin letkuissa sairaalassa"

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Älä ota asioita liian henkilökohtaisesti. Keskity omaan juttuusi ja anna muiden puuhata omiaan. Hermostuminen saattaa sinut vain hankalaan asemaan.


SKORPIONI
Vietä aikaa omissa oloissasi. Etäpäivä töistä voisi tehdä hyvää. Kokeile huviksesi aivan uutta lähestymistapaa tuttuun arkiseen ongelmaan.


JOUSIMIES
Pidä tahti tasaisena. Kiirehtimällä et voita mitään. On hyvä hetki tutustua uusiin ihmisiin ja kuunnella heidän tarinoitaan.


KAURIS
Järjestelmällisyys vie sinut pitkälle. Älä levittele tietojasi kaikkien kuultaviksi. Salamyhkäisyydestä on nyt sinulle etua.


VESIMIES
Sinulla on vaikeuksia saada ajatuksiasi järjestykseen tänään. Ole tarkkana, sillä lähistölläsi pyörii epäluotettava ihminen. Luota vaistoosi.


KALAT
Tunteet ja raha sopivat huonosti yhteen. Taloudelliset kysymykset voivat saada sinut tänään hiiltymään. Selvitä asiat pienen piirin kesken.


OINAS
Päivä sisältää vauhdikkaita käänteitä. Älä jää inttämään vastaan, jos joudut umpikujaan. Nyt ei kannata ruokkia liekkejä.


HÄRKÄ
Pidä silmät auki rahantekomahdollisuuksien varalta. Sinun on aika ajatella tulevaisuuttasi. Positiivinen asenne on paras valttisi.


KAKSONEN
Tee asiat omalla tyylilläsi. Persoonallisuutesi valloittaa ja hurmaa tänään harvinaisen tehokkaasti. Ilmassa on romantiikkaa.


RAPU
Puske päättäväisesti eteenpäin. Pysyttele polulla, joka tuntuu oikealta takaiskuista huolimatta. Ota vastaan hoksottimiasi testaava haaste.


LEIJONA
Uusi käänne auttaa sinua näkemään tilanteesi selkeästi. On aika miettiä, minkä haluat muuttuvan elämässäsi. Uskalla ajatella nyt itseäsi.


NEITSYT
Älä lupaa mahdottomuuksia. Läheisesi tarvitsee sinua tuekseen, mutta et voi tehdä kaikkea hänen puolestaan. Aseta rajat ja pidä niistä kiinni.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Rosa Meriläisellä on aina aikaa seksille ja itsetyydytykselle. Kuva: Milka Alanen

Kirjailija Rosa Meriläinen suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa mutkattomasti. Hän masturboi päivittäin ja suosittelee sitä muillekin.

Seksistä puhuminen on ollut kirjailija Rosa Meriläiselle aina luonnollista. Nykyään hän pitää Lipstick Mafia -podcastia, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta pyritään puhumaan avoimesti ja suoraan – Rosalle tyypilliseen tapaan.

– Olen kotona paljon alasti. Silloin näkee oman kehonsa monesta kulmasta ja oppii pitämään siitä, hän kertoo.

– Olen luonteeltani avoin ja puhelias ja olen pystynyt puhumaan suoraan seksistä miesten kanssa jo teininä. Ikääntyminen auttaa siinä, että toiveistaan osaa kertoa entistä paremmin.

”Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä.”

Rosa erosi juontaja Simo Frangénista alkuvuonna. Nyt hän on kihloissa toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Koko aikuisikänsä aikana Rosa ei ole koskaan ollut sinkku.

– Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä ja nukkua toisen kanssa. Ajattelen, että onnellista parisuhdetta on vaikeaa ylläpitää ilman seksiä. Sille pitää löytyä aikaa.

”Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan.”

Myös itsetyydytys on Rosa Meriläisen mukaan tärkeä osa seksuaalisuutta. Hän ottaa sille aikaa päivittäin.

– Ajattelen, että masturbointi on konkreettinen rakkauden teko itseä kohtaan. Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan. Siitä tulee hyvä ja hehkuva olo, hän kuvailee.

Rosa kertoo tietoisesti treenaavansa lantionpohjan lihaksiaan.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä.

Treenien ansiosta Rosa on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä.

Lue koko Rosan haastattelu torstaina ilmestyvästä Me Naisten numerosta 43/17.