Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Se onnistuu säätämällä omaa päätä, ei tuijottamalla vaa’an lukemia. Tänään vietettävä Älä laihduta -päivä auttaa alkuun.

Ahdistuitko tänäänkin jenkkakahvoistasi ja päätit viimeinkin pudottaa ne piinalliset viisi kiloa? Mitäpä, jos et ahdistuisikaan? Tänään vietettävä kansainvälinen Älä laihduta -päivä kannustaa irti painoon liittyvistä pakkomielteistä. Laihdutuskuurien googlailun sijaan voit esimerkiksi miettiä näitä vinkkejä.

1. Mitä sitten, jos et mahdu lukioaikaisiin farkkuihin? Älä sovita niitä. Vie ne keräykseen tai kirpparille. Vie sinne myös ne kuteet, jotka ovat odottaneet jo viisi vuotta sitä päivää, kun pudotat pari kiloa. Osta oikeankokoisia ja kauniisti leikattuja vaatteita, joissa näytät hyvältä ja ennen kaikkea tunnet itsesi mahtavaksi.

2. Fiilis ratkaisee: korosta parhaita puoliasi, olivatpa ne sitten silmät tai sääret. Hymyile joka aamu peilikuvallesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Valitse puoliso, joka muistaa kehua kauneuttasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kuuntele itseäsi ja harrasta sitä, mistä tulee hyvä olo: liikuntaa, kulttuuria, kokkausta tai mitä vain, mihin kuuluu muuta kuin omien epätäydellisyyksien tarkkailua sovituskopissa.

5. Jos aerobic-tunnilla vieressä hyppivät timmit sporttaajat ahdistavat, vaihda lajia vaikka joogaan tai johonkin muuhun, joka auttaa sinua rakentamaan arvostavaa suhdetta omaan kehoosi.

6. Ympäröi itsesi ystävillä, jotka osaavat nauttia elämästä eivätkä jaksa kytätä jokaista kaloria tai näppyä.

7. Suhtaudu vatsamakkaraan kuin elämänkokemukseen. Se ei kerro välttämättä laiskuudesta, vaan tekemiseen keskittyneestä elämästä, hauskoista illanvietoista, unohtumattomista makuelämyksistä, onnellisista raskauksista ja muista asioista, joita ilman elämäsi olisi paljon tyhjempää.

Neuvot antoi Etelän-SYLI ry:n (Syömishäiriöliiton alueyhdistys) puheenjohtaja Laura Ala. Suomessa 6. toukokuuta vietettävän Älä laihduta -päivän järjestävät Syömishäiriöliitto ja sen jäsenyhdistykset.

Lue myös:

Satu Tuomisto sairasti vuosia syömishäiriötä: "Yleensä kalorit jäivät 500:aan päivässä"

Näyttelijä Jonna Järnefelt: "Syömishäiriö on elinikäinen vamma"

Anoreksiasta toipunut Miss Suomi: "Pahimmillaan makasin letkuissa sairaalassa"

Sisältö jatkuu mainoksen alla