Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Se onnistuu säätämällä omaa päätä, ei tuijottamalla vaa’an lukemia. Tänään vietettävä Älä laihduta -päivä auttaa alkuun.

Ahdistuitko tänäänkin jenkkakahvoistasi ja päätit viimeinkin pudottaa ne piinalliset viisi kiloa? Mitäpä, jos et ahdistuisikaan? Tänään vietettävä kansainvälinen Älä laihduta -päivä kannustaa irti painoon liittyvistä pakkomielteistä. Laihdutuskuurien googlailun sijaan voit esimerkiksi miettiä näitä vinkkejä.

1. Mitä sitten, jos et mahdu lukioaikaisiin farkkuihin? Älä sovita niitä. Vie ne keräykseen tai kirpparille. Vie sinne myös ne kuteet, jotka ovat odottaneet jo viisi vuotta sitä päivää, kun pudotat pari kiloa. Osta oikeankokoisia ja kauniisti leikattuja vaatteita, joissa näytät hyvältä ja ennen kaikkea tunnet itsesi mahtavaksi.

2. Fiilis ratkaisee: korosta parhaita puoliasi, olivatpa ne sitten silmät tai sääret. Hymyile joka aamu peilikuvallesi.

3. Valitse puoliso, joka muistaa kehua kauneuttasi.

4. Kuuntele itseäsi ja harrasta sitä, mistä tulee hyvä olo: liikuntaa, kulttuuria, kokkausta tai mitä vain, mihin kuuluu muuta kuin omien epätäydellisyyksien tarkkailua sovituskopissa.

5. Jos aerobic-tunnilla vieressä hyppivät timmit sporttaajat ahdistavat, vaihda lajia vaikka joogaan tai johonkin muuhun, joka auttaa sinua rakentamaan arvostavaa suhdetta omaan kehoosi.

6. Ympäröi itsesi ystävillä, jotka osaavat nauttia elämästä eivätkä jaksa kytätä jokaista kaloria tai näppyä.

7. Suhtaudu vatsamakkaraan kuin elämänkokemukseen. Se ei kerro välttämättä laiskuudesta, vaan tekemiseen keskittyneestä elämästä, hauskoista illanvietoista, unohtumattomista makuelämyksistä, onnellisista raskauksista ja muista asioista, joita ilman elämäsi olisi paljon tyhjempää.

Neuvot antoi Etelän-SYLI ry:n (Syömishäiriöliiton alueyhdistys) puheenjohtaja Laura Ala. Suomessa 6. toukokuuta vietettävän Älä laihduta -päivän järjestävät Syömishäiriöliitto ja sen jäsenyhdistykset.

Lue myös:

Satu Tuomisto sairasti vuosia syömishäiriötä: "Yleensä kalorit jäivät 500:aan päivässä"

Näyttelijä Jonna Järnefelt: "Syömishäiriö on elinikäinen vamma"

Anoreksiasta toipunut Miss Suomi: "Pahimmillaan makasin letkuissa sairaalassa"

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

KAKSONEN

Älä anna tunteidesi sotkea suunnitelmiasi. Päivä heittää sinut yllättäviin tilanteisiin, joissa on sopeuduttava nopeasti. Ota muutokset avosylin vastaan.

 

RAPU

Joudut selittelemään tekemisiäsi. Älä hermostu, vaan perustele näkemyksesi kaikessa rauhassa. Tarjoa apua pulaan joutuneelle kaverille.

 

LEIJONA

Pidä mielipiteesi omaa tietonasi tänään. Väittelyyn joutuminen voi sotkea suunnitelmasi tänään. Näytä läheisellesi olevasi luotettava.

 

NEITSYT

Lykkää muutoksia liikkeelle. Moni asia on tänään kiinni sinusta. Kiinnitä huomiota terveyteesi ja tarkistuta mielessäsi pyörivä pikkuseikka.

 

VAAKA

On aika järjestellä raha-asioita. Älä anna sen stressata sinua tarpeettomasti. Kysy asiantuntijan apua, jos sinulta loppuvat ideat kesken.

 

SKORPIONI

Heittäydy luovaksi. Anna mielikuvituksesi laukata ja kokeile reippaasti jotain uutta. Etenkin kotiin liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla avoin uudelle.

 

JOUSIMIES

Ole tarkkana uusien tuttavien kanssa. Ongelmia saattaa ilmetä nopeasti, jos uskoudut väärälle ihmiselle. Luota vaistoosi, niin et osu harhaan.

 

KAURIS

Järjestelmällisyys on kaiken hyvän alku. Suunnittele aikataulusi huolellisesti ja pidä niistä parhaasi mukaan kiinni. Pieniltä yllätyksiltä ei voi välttyä.

 

VESIMIES

Älä hyppää pää edellä uusiin seikkailuihin. Mieti, mikä sinulle on nyt tärkeintä. Et voi saada kaikkea kerralla, joten keskity yhteen asiaan kerrallaan.

 

KALAT

Kerro, mitä mielessäsi liikkuu. Saat ympäriltäsi tarvitsemaasi tukea eteenpäin päästäksesi. On aika tehdä muutoksia kotiisi.

 

OINAS

Älä anna kenenkään asettaa sinulle rajoja. Päätä itse, mihin pystyt. Diplomaattinen asenne on tarpeen tänään sotkuja selvitellessäsi.

 

HÄRKÄ

Ota opiksi ihmisiltä, joilla on sinua enemmän kokemusta. Muista kunnioittaa jokaisen mielipiteitä ja antaa muille tilaa. Ole avoin uusille ideoille.

 

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.