Tämä tuntui ehkä suunnitteluvaiheessa hyvältä idealta. No sitten se on! Kuva: Shutterstock
Tämä tuntui ehkä suunnitteluvaiheessa hyvältä idealta. No sitten se on! Kuva: Shutterstock

Mistä on täydelliset polttarit tehty? Moninkertainen polttarikonkari tietää.

Kirjailija Roope Lipastilta ilmestyy ensi viikolla kirja Viimeiset polttarit (Atena), jossa miesporukka viettää joka kesä Tarmon polttareita mökillä. Todellisuudessa Roopekin kavereineen viettää joka kesä Tarmon polttareita. Oikeasti polttarit ovat vaimojen harhautusta, mutta koska Roope kuitenkin on monet polttarit kolunnut ja omansakin juhlinut, hän on oikea henkilö antamaan vinkit täydellisille kesäpolttareille. Eli:

Näin teet onnistuneet polttarit

1. Hanki jostain joku joka menee naimisiin (ei välttämätön, mutta auttaa tunnelman luomisessa).

2. Muista, että polttarit eivät ole huvipuisto. Linnanmäki on. Päivän aikana ei tarvitse kokeilla jokaista hullutusta, minkä ihmiskunta on keksinyt.

3. Polttarien idea on pitää hauskaa tutulla porukalla. Tarkoitus ei ole kiusata polttarisankaria.

4. Jos polttarien suunnitteluun kuluu aikaa enemmän kuin niiden viettämiseen, jossain on vikaa.

5. Jos polttarien viettäminen maksaa niin paljon, että ihmiset joutuvat pohtimaan, onko heillä varaa osallistua, jossain on vikaa.

6. Juhlan runkona toimii yleensä hyvin se, että juodaan alkoholia.

Jos haluaa pitää polttarit ilman alkoholia, sekin on mahdollisesti ok.

7. Kannattaa lisäksi keksiä jokin aktiviteetti, jota voidaan tehdä yhdessä.

8. Yksi aktiviteetti riittää. Enemmänkin voi olla, ei kuitenkaan niin paljon, että se alkoholin nauttiminen kovasti häiriintyy.

9. Jos haluaa pitää polttarit ilman alkoholia, sekin on mahdollisesti ok. Vaikea sanoa, koska kukaan ei vissiin ole kokeillut.

10. Polttarisankarin pukeminen kuumaan ja hassuun asuun ei itse asiassa ole hauskaa polttarisankarin, ohikulkijoiden eikä kenenkään mielestä. Mutta jos niin täytyy tehdä, niin täytyy tehdä.

Bonus: Kannattaa kuljettaa mukana perkaamatonta haukea. Kuvien perusteella omissa polttareissani oli sellainen, ja ne olivat kivat polttarit. En tiedä, oliko se hauen ansiota, mutta saattoi olla, joten ihan varmuuden vuoksi...

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Onneksi Euroopassa on monarkioita. Mitä yhtä harmitonta meillä muuten olisi kauhisteltavaksi?

Elämme kuivia aikoja: on pakko kauhistella Meghan Marklen paljaita olkapäitä ja ihastella prinssi Louisin söpöyttä, koska kuninkaalliset eivät ole viime aikoina tuottaneet kunnollisia, mehukkaita skandaaleja. Onneksi voi aina palata menneisiin vuosiin. Kuinka hyvin muistat klassiset kuninkaalliset törttöilyt?Kuninkaallisten skandaalien äiti tapahtui Britannian hovissa vuonna 1936. Mikä?


Minkä tapauksen jälkeen tiedotettiin herttuatar Sarah Fergusonin ja prinssi Andrewin asumuserosta?


Kuka kuningatar Elisabet II:n lapsista ei ole eronnut?


Kenen omaan skandaaliin tämä ryhmä liittyy?


Minkä niminen se kaveri oli, joka oli Ruotsin prinsessa Madeleinen kanssa kihloissa, mutta menikin paneskelemaan norjalaisen käsipalloilijan kanssa?


Mitä vuotta kuningatar Elisabet II on kutsunut nimellä Annus Horribilis?


Kuka kruunupää perusti selvänäkijäystävänsä kanssa enkelikoulun?


Kenen kanssa tällä miekkosella oli juorujen mukaan kuninkaallinen suhde?


Miksi Espanjan kuningas Juan Carlosin suosio romahti vuonna 2012?


Kenen elämän kiusallisin asia?


Kuka kohautti valitsemalla naamiaisiin asukseen natsiunivormun?


Skandalöst!

 

Kai se tamponihomma edes meni oikein??!


Lite märkvärdigt!

 

Mutta ehkä seuraat jotain muita kesäuutisia kuin kuninkaallisuutisia? Sekin on ok!


Jättefantastiskt!

 

Nämä olivatkin perustason juoruja. Mutta tiesitkö, että prinsessa Anne on saanut kerran ylinopeussakot?

 

Siinä oli raikas ohjelma, jonka rinnalla nykyajan kykykisa helposti kalpenee.

Kyllä kyllä, laulukilpailuja riittää ja niitä on mukava seurata. Esimerkiksi Tangomarkkinat voitti äskettäin Saana Sassali! Voittajalla oli kaunis, tumma tangoääni ja mainio nimi, joka aiheuttaa lämpimän ailahduksen rinnassa: Sassali-nimellä on ennenkin menestytty laulukilpailussa. Saanan veli Matias nimittäin vastasi yhdestä muinaisen Tenavatähti-kisan unohtumattomimmista kilpailusuorituksista.

On aika kerrata 90-luvun parhaan tv-ohjelman parhaat hetket.

1. Matias Sassalin tulkinta kappaleesta Elämää juoksuhaudoissa

Luonteva, järkähtämätön, musikaalinen suoritus. Persoonallinen, lapsen oma kappalevalinta, hauskan tuntuinen kaveri. Aikaa kestävä kokonaisuus. Ei mitään lisättävää.

2. Seppo Hovin juonnot

Jäljittelemättömän vintage-henkisiä. Jos esiintyjä on Lapista, Seppokin puhuu h:n päälle kuin Sami Jauhojärvi ikään. Jos hän on romani, Seppo toteaa että ”teikäläiset ovat aina olleet kovia laulamaan”. Oi aikoja ennen somekohuja!

3. Erityisesti tämä Leif Lindgrenin haastattelu

Siinä Leif paljastaa esikuvansa.
 

4. Yllättävät käänteet

Semifinaalin väliajalla tulee esitys puun takaa: Anneli Saaristo astuu tuomaristosta lavalle ja laulaa hienon kappaleen Appelsiinipuita aavikkoon. Sanoituksessa lakanat ovat rypistyneet rakkaudesta ja sateet tulevat. Se tuntuu olevan hiukan väärässä ympäristössä, mutta ei siinä muuten mitään vikaa ole.

5. Takapulpetin tyttö

Antti Pääkkönen tyhjensi pajatson Vanha holvikirkko -tulkinnallaan, mutta myös tämä 11-vuotiaan Pääkkösen oma sävellys ja sanoitus oli seisauttava. Pääkkösestä on sittemmin tullut taitava dubbaaja, jonka äänen voi bongata vaikka Monsterit Oy:n Masi Pallopään roolista tai Oktonauttien Kwazii-kissana.

6. Laulavat lapset

Taitavaa nuorisoa oli ilo katsella. Välillä tuli iskelmää, välillä lastenlauluja, usein Daa-da daa-da. Tässä Ella Lahtinen laulaa upeasti Lapsen maailmasta.

7. Timo Turunen

Timo Turunen valittiin yleisön suosikiksi. Hänen tulkintansa Kim Lönnholmin kappaleesta Minä olen muistanut kannattaa katsoa säännöllisin väliajoin uudestaan, jotta usko ihmiseen säilyisi.