Helsingin Pörssiklubi pitää edelleen kynsin hampain kiinni säännöstä, jonka mukaan naiset eivät pääse sen jäseniksi. Hirveän ryhdikästä toimintaa!

– Maailma muuttuu, mutta voi käydä niinkin, että todetaan, ettei tasa-arvoa pidä kaikkiin nurkkiin ängetä, Helsingin Pörssiklubin viestinnästä vastaava jäsen Juhani Mäkinen kertoi Kauppalehdessä.

Mäkinen joutui perustelemaan, miksi vuonna 1910 perustetun Helsingin Pörssiklubin jäseniksi ei vieläkään huolita naisia. Klubissa tykätään vedota pitkiin perinteisiin, mutta sen säännöissä naisten jäsenyys kiellettiin vasta vuonna 1997. Olikohan se oli ensimmäinen kerta, kun joku nainen keksi sinne haluta? Virhe! Täyskielto pamahti heti.

Pörssiklubiin kuuluu nykyään yli 1 700 keskimäärin 55-vuotiasta mieskerholaista. Siellä he ihan kaikessa rauhassa puhuvat yhteiskunnallisista asioista. Ei ole naisia hössöttämässä siinä.

Jäsen Mäkisen asenne on ihana! Maailman muutoksesta ei tosiaan voi tietää.

Naiset siis kelpaavat pörssiyhtiöiden toimitusjohtajiksi, mutta eivät Pörssiklubiin. Koska genitaalit. Jäsen Mäkisen mukaan klubi halutaan pitää herrojen kokoontumispaikkana, mutta Pörssiklubi ei kuitenkaan hänen mukaansa syrji naisia.

– Ei syrji, jäsen Mäkinen perusteli asiaa aukottomasti Kauppalehdessä.

Jäsen Mäkisen asenne on ihana! Maailman muutoksesta ei tosiaan voi tietää. Ehkä iäkäs mieskerholainen näkee tulevaisuuteen selvemmin kuin muut. Voi olla, että me infoähkyn keskellä hylkäämme internetin ja globalisaation, ehkä naiset kyllästyvät start up -pöhinöihin ja palaavat kantamaan vettä kaivolta, synnyttämään ja lypsyhommiin. Miehen ehkä metsästävät, keräilevät ja kertovat toisilleen tarinoita menneestä maailmasta.

Vaikea nähdä sinne saakka. Tai sitten voi tietysti käydä niinkin, että todellinen valta karkaa ovenraoista jonnekin Pörssiklubin ulkopuolelle.

Marja-Leena Haapanen olisi liittynyt Pörssiklubin jäseneksi, jos se olisi ollut mahdollista. Koska klubiin ei kuitenkaan päässyt, hän perusti naisille oman pörssiklubin.

Tänään miesten Pörssiklubin vuokranantaja uhkasi jo irtisanoa herrakerhon sopimuksen. Muutoksen tuulet puhaltavat, hyvät herrat!

Satunnainen Tarkkailija

Voiko noin 55-vuotias mies tietää, minne tasa-arvo pitää ängetä?

Ihme ulinaa taas. Mikä ihme siinä korpeaa naisia niin suunnattomasti, että heitä ei tarvita tai haluta kaikkialle? Maailman on väärällään jos jonkinlaisia vain naisille tarkoitettuja kerhoja, verkostoja ja kannustinohjelmia - ja yhtäkään miestä ei harmita pätkääkään. Olisiko nyt niin, että halutaan vain siksi, että joku sanoo ettet voi saada?
Lue kommentti
Elä ja anna elää...

Voiko noin 55-vuotias mies tietää, minne tasa-arvo pitää ängetä?

-Yh-isänä ollessani sosiaalitäti sanoi ettei minulla ole ikinä mitään asiaa sinne koska mitään en tulisi saamaan sieltä. Ikinä! (Nämä genitaalit.) -Empä ollut vaillakaan mitään. Kunhan paperit saataisiin järjestykseen. Sekakäyttäjä äiti on kuitenkin ammattilaisenkin mielestä parempi vaihtoehto kuin tavallisen turvallinen isä ja koti ilman draamaa ja jatkuvaa kaaosta. -No, lapset ovat nyt aikuisia ja ammateissaan. Mutta vieläkin mietityttää joskus mistä naiset ammentavat sen viisastelevan...
Lue kommentti