Usein surraan, kuinka ikäihmisten mukanaan kantama hiljainen tieto katoaa. Ehkä osa siitä sietää kadotakin, mutta onneksi termi heilimöinti-ikä pelastui nyt tuleville sukupolville!

Eläkkeelle jäänyt Pirkko Arstila, 79, nosti tuoreessa ET-lehdessä esiin vaietun ongelman. Hänen mukaansa moni nuori nainen ”elämänsä heilimöinti-iässä” pukeutuu kuin betonityöntekijä ja meikkaa silmänsä mascarakraattereiksi. 

– Kokemuksen tuomalla varmuudella voin vakuuttaa, että kautta miespolvien naisten kepeästi keinahtelevat hameet ovat herättäneet vastakkaisen sukupuolen kiinnostusta enemmän kuin housut, joista näkyy kaikki, Arstila kirjoittaa kolumnissaan

Useat närkästyivät kasikymppisen toimittajan vanhakantaisesta naiskuvasta – ja tämän takia ohi meni kirjoituksen paras anti: heilimöinti-ikä!

Ruis heilimöi kesäkuun lopulla, mutta aikuinen nainen voinee heilimöidä läpi vuoden!

Oletan tämän viittaavan ns. hedelmällisiin vuosiin, mutta mehevä kielikuva antaa liikkumavaraa.  Edes Wikipedia ei nimittäin tunne tätä muinaisen faksiajan ilmaisua, vaan väittää sen tarkoittavan heinäkasvien kukintaa. Ruis heilimöi kesäkuun lopulla, mutta aikuinen nainen voinee heilimöidä läpi vuoden!

Heilimöinti tuo kaivattua keveyttä ankeasävyiseen hedelmällisyyskeskusteluun.

Naisen heilimöisyys laskee jyrkästi 35 vuoden iässä – mutta ei se haittaa. Heilimöidään vaan menemään!

Myös heilimöisyyshoitojen fiilis on lämmin ja kutsuva. Lähtisin!

Ja mikä lohdullisinta, heilimöisyyteen voi vaikuttaa itse elintavoillaan. Ja ehkä siis myös pukeutumisellaan. Ei voi tietää! Onpa ihanaa olla heilimöinti-ikäinen nainen!