Olethan jo kuullut miesten dad bodista eli ”iskävartalosta”: se on vähän plösö mutta silti viehättävä. Nyt puhutaan hetki miesten ulkonäköpaineista.

Mies, joka ei torju hampurilaisateriaa. Mies, joka suhtautuu liikuntaan rennosti. Mies, joka on silti viehättävä. Mitä, mistä nyt on kyse?

Dad bodista eli niin sanotusta iskävartalosta. Siinä miehen keskivartalo ei ole pyykkilautakunnossa, mutta ei varsinaisesti lihavakaan – ainakaan terveydelle vaarallisesti.

Tuosta oikeanpuolisesta on kyse:Tästä on kyse. Kuva: Shutterstock

Kuhina termin ympärillä kiihtyi, kun Mackenzie Pearson viime viikolla kirjoitti siitä yliopisto-opiskelijoille suunnatulla The Odyssey -sivustolla. Pearsonin mukaan iskävartaloiset miehet ovat inhimillisempiä, luonnollisempia ja viehättävämpiä. ”Naiset eivät halua täydellisen treenattua miestä vierelleen seisomaan ja tekemään oloa huonommaksi”, Pearson lataa.

Iskävartalomies käy salilla silloin tällöin, mutta saattaa kaljoitella viikonloppuisin ja syödä kahdeksan palaa pizzaa putkeen.

Miesten aikakauslehti lehti GQ:kin huomautti, että jos mies vielä sattuu olemaan isä jopa ihan biologisesti eikä vain vartalotyypiltään, tämän ei todellakaan tarvitse selitellä, miksei ole huippukunnossa. Suomessa iskävartaloista kertoi ensimmäisenä Nyt.fi täällä.

Nytkö on koettanut hetki, kun suomalaismies on hallittuine kaljamahoineen trendikkäämpi kuin koskaan? Upeaa!

Tiukkojen vatsalihasten seksikkyys onkin nimittäin täyttä tuubaa. Mieti nyt. Kuten Pearsonkin kirjoitti, niitä on liian kova lääppiä. Haluan lisätä, etteivät ne todellakaan…

…hiero väsyneitä jalkojasi, kun pääset kotiin.

…ole sinun puolellasi kiistassa ystäväsi kanssa, kun olet ilmiselvästi väärässä.

…suutele sinua illalla ja sano ”Nuku hyvin, rakas”.

Monimuotoisen naisvartalon hyväksymiselle on omistettu vuosikymmenet lukemattomia mainoskampanjoita, lehtijuttuja, kirjoja ja julistuksia – ja hyvä niin! Se on tärkeää työtä. Mutta miten sitten ne mom bodit (”äiskävartalot”)? Eikö tässä samalla pitäisi puhua myös niistä?

Ei. Nyt on miesmahojen hetki parrasvaloissa. Jatketaan omistamme taas vaikka heti huomenna.

Lue myös:

Tällainen mies takaa eniten orgasmeja

Me Naiset riisui: Tältä näyttää naisen vartalo

Rakasta itseäsi – koosta riippumatta