Miten älyttömän empaattisia olemmekaan – ahdistelijoita kohtaan!

Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt #metoo-kampanja on tuntunut pienenä jytinänä Suomessa saakka.

On paljastunut muun muassa, että Lauri Törhönen on maineensa veroinen ja toisaalta, ettei laulaja Tomi Metsäketo lienekään mikään kultapoika.

Viime syksynä lukuisat naiset kertoivat Metsäkedon häiriköineen heitä. Metsäketo itse pyysi käytöstään anteeksi julkaisemassaan tiedotteessa, jossa myönsi käyttäytyneensä typerästi ja hakeneensa naisseuraa joskus ”turhankin kärkkäästi ja liian suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

Lopulta Metsäketo sai kohun saattelemana kenkää Tähdet, tähdet -ohjelmasta ja siirrettiin sivuun Mamma Mia! -musikaalista

”Saan melkein joka päivä viestiä, että 'pilasit Tomi Metsäkedon elämän'. Miten minä nyt tässä olen se syyllinen?”

Toimittaja Maria Veitola oli Tähdet, tähdet -ohjelman tuomarina ja veti Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmaa. Hän sai Metsäkedon kohdanneilta naisilta yhteydenottoja ja ryhtyi selvittämään asiaa.

On siis Veitolan ansiota, että kansa sai tietää uuden törttöpuolen siloposkisesta laulajasta. Mutta halusiko kansa sitten kuitenkaan sitä? Ilmeisesti yhtä vähän kuin tietoa Jari Sillanpään huumepuolesta tai Aku Louhimiehen alistajapuolesta. Maria Veitola kertoo Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, että hän saa yhä kuraa niskaansa paljastuksen tähden.

– Saan melkein joka päivä viestiä, että ”pilasit Tomi Metsäkedon elämän ja teit hänestä työttömän”. Miten minä nyt tässä olen se syyllinen? Eikö hän ole sen itse aiheuttanut? Veitola kysyy podcastissa.

Mahtavaa kuviossa on tietysti se, että jos uhri ja tiedonvälittäjä ovat pahiksia, niin kuka onkaan se hyvis?

Uhrien syyttelyä on harrastettu aina, mutta että vuonna 2018 halutaan vielä nirhata se viestintuojakin? Mahtavaa kuviossa on tietysti se, että jos uhri ja tiedonvälittäjä ovat pahiksia, niin kuka onkaan se hyvis? Aivan. 

Täysin itseaiheutetun myrskyn silmään joutuneita miehiä kohdellaan kohun laannuttua kuin haaksirikosta selviytyneitä. He ovat niin riutuneita! Käyneet läpi kohtuuttoman koettelemuksen! Parat eivät varmaan ole voineet näyttäytyä Teatterin VIP-puolellakaan pitkään aikaan. Onko se mitään elämää? 

Joten arvon uhrit ja tiedonvälittäjät, voisitteko lopettaa.

ME EMME HALUA TIETÄÄ.

Tomi of Finland

Maria Veitolaa syytetään Tomi Metsäkedon elämän pilaamisesta – miten tässä aina käy näin?

Asia ei ole täysin mustavalkoinen. Tiedän, että Tomi on possu hänet ja lähipiirin tietäen, mutta ahdistelusta olisi syytä tehdä rikosilmoitus. Olen varma, että Tomi on syyllistynyt rumaan käytökseen. Nyt asia nostettiin julkisuuteen somen kautta ja julkisesti pyytämällä pyydettiin tietoa Tomin törttöilyistä. Osa on varmasti totta ja osa ei. Nyt ilman mitään tuomiota hänet lynkattiin somessa. Ansaitseeko Tomi enää mahdollisuutta työelämään vaan toivooko ihmiset että häntä rangaistaan lopunelämää...
Lue kommentti