Ahdistelu on ollut ahdistelua aina. Toisin kuin Lauri Törhönen luulee, ei ole mitään standardeja ennen ja jälkeen viime syksyn.

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja ja professori Lauri Törhönen esiintyi sunnuntaina illalla TV1:n Arto Nyberg -ohjelman vieraana.

Törhösen haastattelu oli sekavaa ja kiusallista kuunneltavaa jäidenlähdöstä ja kaikesta muusta sen ympäriltä. Kiusallisinta se oli kuitenkin siksi, että Törhönen jaksoi hokea, miten ajat ovat muuttuneet ”kuin katkaisijasta kääntämällä” viitaten viime syksynä alkaneeseen #metoo-kampanjaan.

Tällä Törhönen halusi nostaa esille sen, ettei hän ole syytettynä mistään rikoksesta. Eikä toki olekaan.

Mutta pieni newsflash Törhöselle: ajat eivät muuttuneet kuin katkaisijasta kääntämällä. Eikä se muutos tapahtunut viime syksynä. Se tapahtui jo aikoja sitten. Ahdistelu on ollut ahdistelua ennenkin. Ei ole mitään standardeja ennen ja jälkeen viime syksyn.

Pieni newsflash Törhöselle: ajat eivät muuttuneet kuin katkaisijasta kääntämällä. Eikä se muutos tapahtunut viime syksynä.

#metoo-kampanjan avulla vain asiaa on yritetty vääntää rautalangasta myös niille, jotka eivät jostain syystä ole vieläkään tajunneet, ettei seksuaalinen häirintä ole ok.

”Tuolla on nyt kaksi ja puoli miljoonaa miestä, jotka ovat joutuneet miettimään takautuvasti, mitä on tehnyt ja mitä se näiden nykyisten standardien mukaan nyt tarkoittaa”, Törhönen väitti.

Minä taas uskon, että tuolla on nyt aika monta miestä, jotka eivät tunnista itseään Törhösen väitteestä. Sen sijaan he tunnistavat kyllä, missä menee seksuaalisen häirinnän ja normaalin kanssakäymisen raja. Ja osaavat myös tarvittaessa pyytää anteeksi huonoa käytöstään.

Mahtava peräsin ja pulleat pur...

Kyllä, Lauri Törhönen, maailma muuttui – mutta paljon aiemmin kuin sinä huomasit

Sä teet nyt niin kun mä ajattelen tai sul ei o tulevaisuutta alalla.Minkä rikoksen mittapuun tuo kommentti täyttää?Julkisuudessa asian tiimoilta käytiin tuontyyppistä sanailua.70-vuotiaana ei o juuri mitään hävittävää paitsi mitähän kumppani ajattelee tyttöystävä tai vaimo?
Lue kommentti