Jenni Kokander antaa sata uudenvuodenlupausta Suomen synttäreiden kunniaksi.
Jenni Kokander antaa sata uudenvuodenlupausta Suomen synttäreiden kunniaksi.

Lupaan keskittyä hyvään ja tehdä enemmän sen eteen. Ja lupaan luopua rikkinäisistä sukkahousuista, Jenni Kokander listaa.

Lupaan ensi vuonna viedä äitini syömään, maistaa kalakukkoa ja syödä hitaan aamiaisen kaksin mieheni kanssa. Lupaan jättää berliininmunkit, sipsit ja oluet vähemmälle, mutta lupaan pitää kiinni tavastani nauttia salaa nakkeja jääkaapin valossa. Lupaan syödä enemmän porkkanoita, lanttua, punajuurta, kukkakaalia ja mustikoita, koska rakastan niitä kaikkia.

Lupaan olla parempi ystävä. Lupaan vastata puhelimeen, katseisiin, ojennettuihin käsiin ja kirjeisiin kaukaisista maista. Lupaan, ettei mikään välimatka estä tapaamista. Lupaan olla läsnä, avoin ja huoleton. Lupaan myös kertoa, kun olen väsynyt ja onneton.

Lupaan liikkua enemmän ja ruoskia itseäni vähemmän. Lupaan, etten vertaa itseäni muihin ja muiden suorituksiin. Lupaan näyttää kieltä vaa’alle, mutta mahtua siihen siniseen orvokkimekkoon juhannuksena. Lupaan vesijuosta Annan, Essin ja Marian kanssa. Pyhästi lupaan myös, etten luistele tänäkään talvena, koska luistelu on hanurista.

Lupaan luopua rikkinäisistä sukkahousuista, katkeruudesta, valittamisesta ja turhaan pelkäämisestä.

Lupaan nauraa, laulaa, tanssia, liikuttua, haaveilla, sienestää, kirjoittaa Elisabethille, nukkua riippumatossa, istuttaa puun, veneillä, pestä ikkunat, lukea sarjakuvia, siivota parvekkeen ja ulkovaraston.

Lupaan leipoa limettikakkuja, poropiirakoita, sämpylöitä, pullia, suklaakeksejä ja erilaisia muffineja. Lupaan tarttua rohkeammin uusiin resepteihin ja muistaa kuitenkin isältä opitut klassikot.

Lupaan luopua rikkinäisistä sukkahousuista, katkeruudesta, valittamisesta ja turhaan pelkäämisestä.

Lupaan olla topakka äiti. Lupaan katsoa tyttäreni kanssa E.T.:n, harjata hiukset hellästi, leikata kynnet säännöllisemmin, auttaa läksyissä ja kaikessa, missä saan luvan auttaa. Lupaan pistää puhelimen pois ja stressata vähemmän. Lupaan olla johdonmukainen, lempeä, turvallinen, iloinen ja innostunut. Sylini lupaan tietenkin.

Miehelleni lupaan pitää lupaukseni tahtoa rakastaa. Lupaan kuunnella, koskettaa, hyväksyä, antaa periksi, olla läsnä ja kunnioittaa. Lupaan nauraa hänen vitseilleen ja valvoa öitä terassilla ja parantaa maailman.

Lupaan olla ahkera, mutta raivata kalenterista tilaa myös joutilaisuudelle. Lupaan olla kiitollinen työstäni ja haastaa itseäni enemmän. Lupaan mennä myös epämukavuusalueille ja oppia uusia taitoja. Lupaan heittäytyä, hullutella ja käyttää kaikki valttikortit.

Lupaan itselleni armollisuutta, itsekunnioitusta ja lepoa.

Lupaan keskittyä hyvään ja tehdä enemmän sen eteen. Lupaan pelata mummin kanssa korttia ja viedä lapset Kreikassa taas sille rannalle, josta näkee koko maailman.

Kaikki Me Naisten kolumnit löydät täältä.