Hävettää, että kuulun taas suureen massaan. Istun olkkarin sohvalla nenäliinatukku sylissä ja odotan Vain elämää -jakson alkamista. Selaan alkumehutuksia Facebookista ja Twitteristä. Ahmin juttuja lehtien nettisivuilta ja yritän veikkailla, mitkä Paula Vesalan biisit tänään kuullaan. Niistän itkuräkää ennen kuin ohjelma on edes alkanut.

Facebookista silmiin osuu kaverin päivitys:

Pitääkö Vain elämää -ohjelmaa katsoa kännissä, että se herättäisi suuria tunteita?

Seuraa pitkä keskusteluketju, jossa meidät pillittäjät leimataan ääliöiksi, artistit itsestään kiihottuviksi narsisteiksi ja koko tuotanto amerikkalaishenkiseksi roskaksi. Maailmassa on kuulemma paljon tärkeämpiäkin asioita kuin Vesa-Matti Loirin kyyneleet.

Niin no. On. Nälänhätä ja sodat muun muassa. En vain ymmärrä, miten ne liittyvät musiikkiohjelmaan. Uutiset katsoin jo toiselta kanavalta.

Mutta turha tässä on puolustella. Vain elämää -formaatista kieltäytynyt Martti Syrjäkin sen jo tiesi: viittätoista minuuttia enempää ei kannata tätä ohjelmaa katsoa tai "alkaa lentää yrjö”. Kotiteollisuus-yhtyeen Jouni Hynysen mielestä kyseessä on paljon laajempi yhteiskunnallinen ongelma. Hän on huolissaan suomalaisten kotien saastumisesta, koska ”Vain elämää on perkeleellinen määrä paskaa”.

Koska säälittää olla tällainen massahysteriaan vaipuva juntti, lupaan olla tänään itkemättä. Tai jos vähän itkenkin, en ainakaan tunnusta sitä julkisesti. Hiljaa tihrustan viltin suojissa ja suljen kaikki härvelit, etten mene herkistyneenä naputtamaan mitään urpoa someen.

Kyllä täältä tyhmyyden suosta vielä noustaan.

Lisää aiheesta:

Paula Vesala paljastaa itsestään enemmän kuin ikinä

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä