Sovin treffit rakkaan ystäväni kanssa. Oli paljon päivitettävää.
Kävimme läpi ne tavalliset: olemmeko laihtuneet (emme), mitä lapsille kuuluu (jotakin, mikä aiheuttaa syyllisyyttä), mitä töissä (uusi kahviautomaatti).

Sitten ystäväni rikkoi jään.

"Nykyään ei sais enää valittaa mistään, eikä haukkua ketään. Mä kaipaan niitä aikoja, kun se oli ihan ok. Voitaisko me pitää sellainen vartin haukkumishetki ja unohtaa se sitten?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvoni alkoivat hehkua. Silmäni kirkastuivat. Juuri tätä varten ystävät ovat olemassa! Juoruamista! Että voi käyttää kauheaa kieltä kanssaihmisistä! Mässäilevää retostelua täydellä luottamuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suhtaudun erittäin suurella epäilyksellä henkilöihin, jotka väittävät, etteivät koskaan juoruile, "koska siitä tulee itselle vain negatiivinen olo". Entä sitten? Niin tulee juurihoidostakin, eikä sitä ole kukaan kieltämässä. Ei kukaan voi tykätä kaikista kaiken aikaa.

Patologisista hyvänpuhujista tulee mieleen uskonlahko, jossa kaikki vaikuttaa ulospäin täydelliseltä, mutta kulisseissa muhii pahuus. Ahkerimmat peukuttaja-halailijat saattavat näyttäytyä valoisina tsemppareina, mutta syvällä sisimmässään he ovat valmiita iskemään parhaan ystävänsä miehen.

Negatiiviset tunteet pitää käsitellä, ja paras tapa siihen on törkeät juoruöverit.

Tätä vankan kokemuspohjaista väitettä tukee myös tiede: Michiganin yliopistossa on todettu, että juoruilu lisää keltarauhashormonin määrää, mikä puolestaan vähentää ahdistusta ja stressiä. Reipas juorutuokio on siis kuin laittaisi rahaa pankkiin!

Laadukkaan juoruamisen ehto on itsensä täydellinen vapauttaminen vastuusta. Nyt ei tarvitse katsoa peiliin, ei asettua toiselle puolelle pöytää tai kääntää toista poskea. Muiden syyttäminen kaikesta on yhtä puhdistavaa kuin hehkuvien hiilien päällä kävely.

Mutta tee tämä vain seurassa, johon voit luottaa. Pahan puhuminen on kuin känni: otettaessa mukava, seuraavana aamuna vain morkkiksia herättävä. Siksi on tärkeää, että päästät pimeän puolesi valloilleen seurassa, joka osaa pitää kuulemansa omana tietonaan.

Tietenkin juoruilu on epäkorrektia. Se on tehoton tapa edistää muutoksia, ja jatkuvasti harjoitettuna se tekee ihmisestä kitkerän. Vaaralliseksi juoruilu muuttuu silloin, kun se alkaa hankaloittaa juoruilun kohteen elämää.

Mutta olisi epäinhimillistä vaatia, että suhtautuisimme jokaiseen negatiiviseen kohtaamiseen tekemällä tilanteesta rakentavan psykoanalyysin, jossa adjektiivit pidetään neutraaleina ja pulssi tasaisena kuin laiskiaisella.

Joten antakaa, siskot, itsenne silloin tällöin kokea, miltä tuntuu olla juoruämmä. Sen viihdyttävämmäksi ei elämä muutu, vaikka joku keksisi kalorittoman suklaan.

Ja kun juorukohtaus sitten on ohi, sitä jaksaa taas olla kaikkien rakastama
ihkuli voimahalaaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla