Miksi kaikki tämä kohu?

Tällä viikolla kohkattiin ensin siitä, että Renée Zellweger on käynyt kauneusleikkauksissa, joiden takia hän ei näytä enää siltä kuin Bridget Jones -elokuvissa (2001 ja 2004). Sen jälkeen kohkattiin siitä, että Renée Zellwegerin pitäisi antaa olla rauhassa, koska saahan sitä ihminen tehdä itselleen, mitä haluaa, ja Hollywoodin ulkonäkökeskeinen bisnes on julmaa naisille.

Mekkala on siinä mielessä erikoinen, että se ei perustu mihinkään uutiseen. Hollywood-naiset ovat leikelleet kasvojaan ainakin Marilyn Monroen ajoista asti, eivätkä kauneusleikkausten kovaääninen moralisointi tai niiden hymistelevä hyväksyminen ole kumpikaan kovin uusia näkökulmia. Miksi siis juuri nyt ja miksi Renée? Spekuloikaamme.

1. Tarvitsemme unelmateollisuudesta myös sellaisia henkilöitä, joita voimme ihailla, mutta jotka ovat kuitenkin meille helpommin lähestyttäviä kuin kaikkein suurimmat tähdet. Renée Zellweger on Bridget Jones -rooliensa takia ollut jotenkin ihanan arkinen ja tavallinen, meidän tavallisten naisten edustaja. Nyt sinäkin, Renéeseni, menit mukaan ulkonäköhömpötykseen. Jos Renée ei riitä omana itsenään, emmekö mekään riitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kauneusleikkaukset assosioidaan huonoon itsetuntoon ja vanhenemisen pelkoon. Pelästymme sitä, että menestyvällä, mahtavalla, kauniilla ja ihanalla Zellwegerillä saattaakin olla huono itsetunto. Miksi hän pelkää vanhenemista 45-vuotiaana? Montako vuotta meillä on jäljellä? Onko meidän kaikkien nyt syytä ajautua joukkopsykoosiin? Tai ei kai Zellweger ole mikään bimbo, kun me pidimme sitä ihan fiksuna?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Zellweger näyttää aivan erilaiselta vain siinä yhdessä, kaikkialle levinneessä kuvassa. Muista samassa tilanteessa otetuista kuvakulmista ja ilmeistä hänet kyllä tunnistaa. Se, että näyttää oudolta yhdessä kuvassa, ei tietenkään tarkoita yhtään mitään.

Toisaalta naiset ovat usein superkyllästyneitä ulkonäköönsä, pystyvät luettelemaan listakaupalla huonoja puoliaan ja janoavat hulluna uudistuksia ja muuttumisleikkejä, joissa muutetaan tukan väri, pukeutumistyyli ja silmälasinpokat. Toisaalta... niin, omana itsenään pitäisi pysyä.

4. Mitä Renée Zellwegerin plastiikkakirurgia-keissistä pitäisi sitten ajatella? Ehkä sitä, että naiset kaipaavat yhä vain enemmän "teen mitä huvittaa, paskat siitä, mitä muut ajattelevat" -asennetta. Koskeepa se sitten naamaleikkausta tai sitä, ettei anna ympäristön paineiden vaikuttaa siihen, mitä omalle ulkonäölleen tekee.

Lue lisää:

Tunnistatko vielä? Bridget Jones -tähti hämmästyttää

Renée Zellwegerillä erikoinen selitys muuttuneelle ulkonäölleen

Sisältö jatkuu mainoksen alla