Toiset rynnivät tästä ovesta vaateostoksille innokkaana. Toiset eivät. Kuva: Sanoma-arkisto
Toiset rynnivät tästä ovesta vaateostoksille innokkaana. Toiset eivät. Kuva: Sanoma-arkisto

Edulliset hinnatkaan eivät houkuttele ostoksille, jos tuotesijoittelu on kuin tornadon jäljiltä.

Saksalaisjätti Lidl on tunnettu edullisista elintarvikkeistaan, ja viime aikoina se on alkanut markkinoida täysillä myös vaatepuoltaan. Lidlin treenitrikoot viedään käsistä. Alle kymmenen euron kesämekot ovat niin suosittuja, että niiden perään kysellään heti Facebook-kirppiksillä. Viime viikolla Lidl ilmoitti yhteistyöstä huippumalli Heidi Klumin kanssa.

Lue lisää! Jättiyllätys Lidliltä: Tuo nahkatakit kauppoihin ja järjestää omat muotiviikot – suunnittelijana muodin supernimi

Lidl-vaatteet, joita olen päässyt pukemaan päälleni, ovat vaikuttaneet suurimmaksi osaksi laadukkailta. Niiden mitoituskin on ollut erittäin kattava; kokoja löytyy usein XS:stä XXL:ään. Eikä minua hävetä kertoa, että vaatteeni ovat Lidlistä tai muusta marketista. Ostaisin mielelläni enemmän esimerkiksi urheilutrikoita ja -kenkiä marketeista, jos kaupat sijaitsisivat lähempänä keskustaa eikä niihin tarvitsisi erikseen ajella kymmentä kilometriä. Lidl on poikkeus: sen haasteena ovat toisenlaiset ongelmat kuin sijainti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siinä missä muut marketit loistavat poissaolollaan kaupungin keskustoista, Lidlillä on Helsingin ytimessäkin jo muutama myymälä ja lisää on tulossa. Silti nopeakaan vaateshoppailu noissa laatikkokaupoissa ei kiinnosta kahdesta syystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensinnäkin, ainakin lähelläni olevissa Lidl-kaupoissa ”vaateosasto” sijaitsee keskellä kauppaa. Vieressä ovat pakatut juustot ja toisella puolella grillitarvikkeet. Nämä ruuat ovat esillä melkeinpä äärihoukuttelevasti, kun vertaa vaatteisiin. Tekstiililaarissa pakkaukset ovat sikin sokin. Lidlin sukkahousut ja mekot ovat samassa korissa – ja kuin pyörremyrskyn jäljiltä.

”Sekavat vaatepakkauskasat saattaisin ehkä vielä sietääkin, jos saisin showroomin tai sovituskopit Lidliin.”

Kun joskus harvoin lähden vaateostoksille, kaipaan selkeitä näkymiä. Lempikaupassani vaatteet on lajiteltu värien ja käyttötarpeiden mukaan. Oikeat sukkahousut tai kengät haluan löytää koon perusteella enkä penkomalla pakkauksia, jotka eivät ole missään järjestyksessä – eivät koon, mallin eivätkä värin mukaan.

Kovin on ahdasta ranskalaisessa Lidlissä. Kuva: Shutterstock
Kovin on ahdasta ranskalaisessa Lidlissä. Kuva: Shutterstock

Ahtaasti sullotut ja sekaisin olevat vaatteet kaupoissa ja kirpputoreilla kammottavat. Haluan ostoskokemukseni hivelevän aistejani – sekä shoppailla mahdollisimman nopeasti.  

Toiseksi, en halua ostaa tuntematonta tuotetta ilman sovittamista – enkä varsinkaan ilman, että pääsen hiplailemaan materiaalia. Olipa se sitten vaikka kuinka laadukas ja edullinen Lidlin kasmir-neule, jota vähän himoitsin viime talvena. Sekavat vaatepakkauskasat saattaisin ehkä vielä sietääkin, jos Lidl toisi showroomin tai sovituskopit myymälöihinsä.

 

Oletko ostanut vaatteita Lidlistä?

Lähetä kuva vaatteesta ja kerro löydöstäsi:

annakaisa.vaaraniemi(@)sanoma.com

Me Naiset saattaa tehdä jutun aiheesta.

Voih

Ajattelin otsikon lukiessani, että syyt olisivat jotain järkevähköjä. Jutun lukiessani silmät pomppasi päästä, kaikenlaisia ihmisiä sitä täällä sikiääkin.. Aivan käsittämätöntä, että tälläistä edes julkaistaan, edes blogi-kirjoituksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla