Tunnin lenkkiä vastaava pikatreeni, nukahtamista helpottava melatoniini ja rajojenetsimisseksi. Onko joku vuoden parhaista vinkeistämme livahtanut ohi? Tsekkaa koko lista.

1. Helppo ja tehokas kahvakuulatreeni


Bikinivatsa ja toppikädet hankitaan yllättävän nopeasti kahvakuulan avulla. Treenaa itsellesi terveet muskelit kahvakuulailulla. Tässä ohjeet helppoon, mutta tehokkaaseen treeniin.

Lue juttu: Kroppa timmiksi kahvakuulalla – kuuden liikkeen tehotreeni

2. Melatoniinia uniongelmiin


Moni uneton tai muista uniongelmista kärsivä on löytänyt apua melatoniinivalmisteista. Nukahtamista helpottava ja katkonaisiin yöuniin auttava melatoniini on lempeä vaihtoehto unilääkkeille.

Lue juttu: Lempeämpi lääke uniongelmiin – tiesitkö tätä melatoniinista?

3. Erilaisesta seksistä potkua parisuhteeseen


Erilaiset tavat harrastaa lemmenleikkäjä tuovat uutta kipinää parisuhteeseen. Listasta löytyy kahdeksan erilaista seksin muotoa, joita jokaisen parin olisi hyvä kokeilla. Onko esimerkiksi rajojenetsimisseksi ja ylläpitoseksi jo tuttua?

Lue lisää: 8 seksitapaa, joita jokaisen parin kannattaa kokeilla

4. Tunnin lenkkeilyä vastaava vartin tehotreeni

 

HIIT-intervallitreeni polttaa tehokkaasti rasvaa 15 minuutissa. Usko tai älä, pikatreeni kohottaa kuntoa nopeammin kuin perinteinen liikunta ja yllyttää aineenvaihduntaa.

Lue lisää: Vartin tehotreeni HIIT vastaa tunnin lenkkeilyä – ohjeet harjoitteluun

5. Näin treenaat itsesi kuukaudessa juoksukuntoon


Kestävyysjuoksija Kirsi Valastin laatimalla mainiolla viikko-ohjelmalla paatuneinkin sohvaperuna treenaa itsensä juoksukuntoon kuukaudessa.

Lue lisää: Kuukaudessa juoksukuntoon – treeniohjelma vitosen naisille

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu
Lama ja devalvoinnit kaatoivat Viljo ja Kaisu Mikkosen menestyvän rakennusyrityksen 90-luvun alussa. Dokumentissa seurataan heidän taivaltaan 2000-luvun alun Suomessa. Kuva: Yle kuvapalvelu

Mika Ronkaisen dokumentissa seurataan konkurssin tehnyttä pariskuntaa, joka yrittää päästä takaisin työelämään verkostomarkkinoinnin avulla.

IS TV-LEHTI: Vuosituhannen vaihteessa 1990-luvun lama oli monien mielikuvissa vaihtunut jo Nokia-vetoiseksi nousukaudeksi, mutta Mika Ronkaisen ohjaaman mainion dokumentin Autobonus (2001) esittämä arki on toisenlainen.

Suomessa lienee tuhansia, jotka jakavat Kaisu ja Viljo Mikkosen kohtalon: takana oli konkurssi omassa rakennusalan firmassa, ja jaloilleen pääseminen vaati sitkeyttä.

Autobonus kuvaa myös toista vuosituhannen lopun ilmiötä: nopean rikastumisen ideaa palvovaa verkostomarkkinointia.

Nykyperspektiivistä huuhaa on helppo tunnistaa, mutta aikoinaan moni fiksukin ihminen lankesi ystävyys- ja sukulaisuussuhteilla rahastaviin pyramidibisneksiin.

Myös Mikkosten haaveissa siintävät verkostomarkkinoinnilla saavutettavat kymppitonnien viikkotienestit tai ainakin luvattu autobonus. Kaksikon suhautellessa ympäri Pohjois-Suomea esittelemässä Amerikasta tuotua liikeideaansa käy katsojalle yhä selvemmäksi, ettei homma tule lyömään leiville.

Ronkaisen tunnetuimmat dokumentit ovat siirtolaisuuden pirstomaa identiteettiä kuvannut Jussi-palkittu Laulu koti-ikävästä (2013) sekä oululaisen rugbyjoukkueen edesottamuksia seurannut Freetime Machos (2010).

Autobonuksessa on jo läsnä ohjaajan myöhemmistä elokuvista tuttu lämmin huumori. Kaisun ja Viljon tarina saa tragikoomisia piirteitä, mutta Ronkainen ei ilkeile. Yritteliään pariskunnan keskinäisessä suhteessa on voimaa ja uskoa, jota tarvitaan vaikeina aikoina.

Dokumenttiprojekti: Autobonus, TV1 ma klo 21.30