Me Naiset
|
Jenni Junkala
Ripaus tuuria ja hyvät vinkit, niin jo onnistaa! Kuva: Shutterstock
Ripaus tuuria ja hyvät vinkit, niin jo onnistaa! Kuva: Shutterstock

Onnea salamajahtiin!

Elokuu! Elosalamat! Siis kaukaiset leimahdukset, jotka eivät kuulu, mutta näkyvät kyllä. Nyt niitä ja myräkkää piisaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan suuressa osassa maata nähdään tänään ukkoskuuroja.

Ilmatieteen laitoksen ukkosasiantuntijan mukaan ukonilmoja nähdään maailmanlaajuisesti eniten iltapäivästä alkuiltaan. Jos näyttävän luonnonilmiön haluaa kuitenkin ikuistaa kotialbumiinsa, kannattaa odottaa yöukkosia.

Salamien ikuistaminen vaatii aika paljon onnea ja pitkää pinnaa, joten kysyimme valokuvaajaltamme Liina Aalto-Setälältä, miten se olisi hieman helpompaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Pitkä valotus

Käytä pitkää valotusaikaa, jopa useita sekunteja. Jos yrität kuvata ukonilmaa kännykkäkameralla, valotusaikaa saa säädettyä vain harvassa mallissa, mutta nykyään puhelimiin saa erillisiä sovelluksia, joilla se onnistuu. IPhone-puhelimiin sopivia appseja löydät esimerkiksi AppCrawlr-sivustolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Ei salamaa

Älä edes yritä kuvata myrskyjä kameran salamalla, ellet halua ikuistaa kuviisi likaista ikkunalasia tai parvekkeen kaidetta.

3. Käytä tukea

Aseta kamera jalustalle tai muulle tasaiselle alustalle ennen kuvan ottamista, jotta se ei liikahda pitkän valotuksen aikana.

Lue myös:

Näin onnistut valokuvissa – testasimme 5 vinkkiä

TOP 10 kesän somekuvat – tunnistatko näistä itsesi?

Nyt natsaa! Tällainen on täydellinen kuva nettideittiprofiiliin

Sisältö jatkuu mainoksen alla