Salla, Kuusankoski, Suomenlahti vai joku muu? Tässä lukijoidemme hauskimmat (varteenotettavat) ehdotukset Guggenheimin sijoituspaikaksi.

 Kerroimme eilen, kuinka kouvolalaiset yrittävät Facebook-hankkeellaan omia Guggenheimin itselleen.

Reiluuden nimissä päätimme tarjota muillekin tämän maan pitäjille, kylille, kaupungeille, kunnille ja pihayhteisöille mahdollisuuden ilmaista halukkuutensa Guggenheimin adoptoimiseen.

Ja vastauksiahan tuli!

Kosteaa meininkiä

Microsoft voi viedä nokialaiset, mutta suomalaisten innovatiivista ja laaja-alaista ajattelukykyä meiltä ei vie edes eelopit, kuten J Gustoon ehdotus osoittaa:

"Guggenheim sopisi hienosti Suomenlahden pohjaan! Saataisiin oma Atlantis, joka olisi paljon helpompi löytää kuin alkuperäinen. Ja meidän vesissä hylyt säilyvät paremmin kuin muilla, joten remonttiakaan se ei vaatisi, kuten mokoma Finlandia-talo jatkuvasti."

Eräs kuusankoskelainen lukijamme tarjoaa Kouvolalle win-win-ratkaisua (tosin kouvolalaiset eivät välttämättä ole asiasta täysin samaa mieltä):

"Guggenheim Kuusankoskelle. Kouvola on Kuusankosken kaupunginosa ja on luonnollista, että Guggenheim tulee yhteenliittyneen kunnan johtokeskustan puolelle."

Verokarhuja tai taideväkeä

Sallassa odotellaan jo Verohallintoa, mutta ilmeisen jalomieliset ja joustavat sallalaiset ovat valmiit toivottamaan myös Guggenheimin tervetulleeksi.

"Sallaan. Sallan-taudista tunnettu Itä-Suomen helmi sopisi Guggenheimille loistavasti. Kun verotoimisto uhattiin lakkauttaa Sallassa viime vuonna, Sallan kunnanhallitus ehdotti Helsingin veroasioinnin siitämistä nettiin ja Verohallinnon muuttamista Sallaan. Vuokrat eivät päätä huimaa, ja samalla työttömyyden riivaamaan kylään saataisiin vipinää. Sama pätee Guggikseen – säätiö voisi valita Sallasta minkä tahansa pläntin samaan hintaan kuin Helsingissä käydään lattella."

Vastusten joukkoon mahtui myös muutama itsestäänselvyys, jotka eivät ylimääräisiä selittelyjä kaipaa. Eiväthän?

"Forssa. Eikö se ole jo täysin selvää?"

"Marsiin. Siellä on tilaa."

"Poriin."

Jotkut vastaajista osasivat ottaa huomioon myös erittäin tärkeän seikan – hyvät kulkuyhteydet.

"Pieksämäki, ehdottomasti, koska siellä niin sanottu Bilbao-efekti olisi suurin ja sinne pääsee hyvin junilla. Ideapark jäi tulematta, joten kaupungilla olisi varmasti intoa saada Gugge ja tehdä tarvittavat päätökset rivakasti. Vanhoilla veturitalleilla olisi sopiva tonttikin. Kuten Kouvolassa, myös Pieksämäellä on vahvat perinteet teräsbetoniin perustuvassa arkkitehtuurissa."

Jotkut haluavat kaiken

Pyhtääläisille puolestaan ei tunnu riittävän mikään. Hei kamoon, teillä on jo tuulitunnelikin!

"Pyhtäälle. Täällä on maamme ainoa uusi ja uljas Tuulitunneli & sisäsurffikeskus, Venäjä lähellä ja Munapirtin saari kaikkine tulevine matkailutoimintoineen."

Kisa käy kuumana ja panokset kovenevat. Ja jollei sopua löydy, niin ainahan Guggenheimin voi sijoittaa myös...

"Takapuoleen."

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen