Kirsi Salo rakentaa yhteisöä Kolumbiaan, jotta voisi tehdä pelkästään asioita, joista nauttii. Kuva: Liisa Valonen
Kirsi Salo rakentaa yhteisöä Kolumbiaan, jotta voisi tehdä pelkästään asioita, joista nauttii. Kuva: Liisa Valonen

Laitoitko elämäsi uusiksi? Kerro siitä meille – osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Kirsi Salo kertoo torstaina ilmestyneessä Me Naiset -lehdessä päättäneensä lähteä Kolumbiaan etsimään helpompaa elämää ja elämään rahasysteemin ulkopuolella. Kyseessä on melkoinen muutos, sillä aiemmin Kirsi on työskennellyt muun muassa rahoitusalalla ja talousvalmentajana.

Kirsin päätös on herättänyt monenlaisia reaktioita. Osa ihailee, osa epäilee. Aika monella käy mielessä, josko omakin elämä kaipaisi suurta suunnanvaihdosta.

Yksi tapa pohtia muutosta on tutustua niiden tarinoihin, jotka ovat jo laittaneet elämänsä uusiksi – kerran tai jopa useammin. Kirsikin haluaa olla esimerkkinä muille muutosta miettiville. 

– Nyt näytän omalla esimerkilläni, ettei elämän muuttaminen niin vaikeaa ole, hän sanoo Me Naisille. 

Kerro tarinasi ja voita kirja

63-hehtaarisen kolumbialaisen maapalan ostaminen ei ole ainoa tapa muuttaa elämän suuntaa. Siksi haluamme kertoa muidenkin elämänsä muuttaneiden kokemuksista.

Oletko sinä tehnyt suuria muutoksia elämässäsi? Mikä sysäsi sinut muutokseen, ja mitä sen jälkeen tapahtui? Kirjoita kokemuksistasi osoitteeseen viivi.aaltovesi(at)sanoma.com. Kokoamme vastauksista jutun.

Osallistuneiden kesken arvotaan Elena Ferranten Uuden nimen tarina -romaaneja, joten liitä halutessasi mukaan osoitteesi. 

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.