Ettet vain kuulostaisi vahingossa hiukan uhkaavalta...

Vanhempien ihmisten väärinkäytetyt emojit (ei, se itkunauru-emoji ei sovi surullisiin yhteyksiin!) ja hassut ilmaukset sosiaalisessa mediassa naurattavat teinejä ja parikymppisiä. Myös välimerkeistä on monenlaisia tulkintoja. Suositun nuorten naisten Demi.fi-sivuston "Miks kaikki vanhemmat ihmiset kirjottaa netissä tällee..." -keskustelussa puhutaan ärsyttävästä kolmen pisteen käytöstä, jota vanhemmat ihmiset viljelevät vähän joka lauseen perässä.

"I will find u and kill u"

Vanhemmat eivät tunnu ymmärtävän, kuinka pahaenteiseltä kolme pistettä vaikuttavat. Nimimerkki Qualitymonkey huomauttaa, että kolme pistettä kuulostaa pelottavalta: "Tommonen "I will find u and I will kill u" -tyyppinen."

Nimimerkin BAMBI mielestä on erityisen ärsyttävää, kun kolme pistettä yhdistetään söpöilyyn esimerkiksi näin: "Tänään, tyttöjen kans, miten kivaa... :) Ei voi, kun sanoo, et.. Oon kyllä niin onnekas..<3 :) pitää olla niin kiitollinen.... :) ..elämän pienistä asioista...<3"

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Tosi kiva kuva..."

Ymmärtävätkö keski-ikäiset, että kolme pistettä vie tehoa kivalta kommentilta? "Mun täti käy kommentoimassa aina kaikkiin kuviin tai juttuihin, että 'Tosi kiva kuva...' 'Kivaa reissua teille...' 'Hauskaa synttäriä...' Eikä se tajua, että tuo ei kuulosta niin hyvältä/kivalta kuin se kuvittelee. :D Tai sitten se esittää, ettei se tajua...", kirjoittaa murupupu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimimerkin surkuhupaisa täti kirjoitti hänen syntymäpäivänään Facebook-seinälle ytimekkäästi: "Onnea..."

Villein sukulainen yhdistää kolme pistettä huutomerkkiin, kuten Granninnan sukulainen: "Mun tädiltä tulee kanssa joihinkin iloisiin uutisiin näitä: 'Vai sellasta... Tosi kiva...!!'"

Sitten ovat vielä ne, jotka käyttävät kolmen pisteen sijasta kolmea pilkkua. "Se on se elämäm_koulu,,, joka tuo harkitsevia taukoja,,, puheeseen", nimimerkki hukkasukka ironisoi Demi.fissä. 

Voi tädit...

Siispä vinkki sinulle vanhempi, opettaja, kummitäti: jos haluat nuorentaa someilmettäsi, käytä kolmea pistettä harkiten!

T: Riitta

Kyllä kirjoitan keski-ikäisesti ja minulle saakin nuoret nauraa.

Nuorten ja keski-ikäisten kuulukin olla eri sukupolvea enkä häpeä yhtään sitä, että minusta näkee kumpaan kuulun.

Aloitan kaikki Whatsapp- ja tekstiviestitkin tervehdyksellä ja lopetan T: Riitta. Kukaan nuori ei tee näin, mutta minussa tapa istuu tiukassa.

A

En oo noin nuori enää mutta kyllähän jokaisen iästä riippumatta pitäs tollanen asia tajuta!:D Jos kirjottaa esim "olipas hieno päivä!" niin se kuulostaa siltä että päivä oli hieno. Kun taas "olipas hieno päivä... " kuulostaa sarkastiselta ja siitä saa käsityksen että päivä ei ollut hieno. Jos tarkottaa sitä mitä kirjottaa niin käyttää mieluummin huutomerkkejä, hymiöitä ja näitä emoji juttuja mitä lie tai vaikka pistettä. Mutta jos laittaa enemmän kun yhden pisteen niin itse käsitän sen joko miettimisenä, sarkasmina tai vaikka ettei oikein kiinnosta. Riippuen asiayhteydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla