Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kirjoita meille rakkausnovelli, joka saa sukat pyörimään jaloissa. Palkitsemme parhaat ja julkaisemme ne Me Naisten kesäliitteissä.

Oletko kokenut unelmien lomaromanssin, vai pyöriikö mielessäsi kiehtova, historiallinen suhdesoppa? Tai ehkäpä eroottinen trilleri?

Valitsemme 10 parasta rakkaustarinaa ja julkaisemme niiden alut verkkosivuillamme toukokuussa. Lukijat saavat äänestää näistä kymmenestä finalistista viisi parasta, jotka julkaisemme kokonaisuudessaan Me Naisten Kesäliitteissä.

Voittajanovelli on mukana 17.6. ilmestyvässä suuressa juhannuksen tuplanumerossa, ja seuraavat neljä julkaistaan numeroissa 27–30. Voittajatarinan kirjoittaja saa palkinnoksi Lumenen upean, 152 euron arvoisen kosmetiikkapaketin. Neljän muun julkaistun tarinan kirjoittajat palkitaan 63 euron arvoisilla Lumenen meikkipaketeilla. Myös kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Lumenen tuotepaketti.

Lähetä novellisi maanantaihin 27.4. mennessä sähköpostitse Word-liitetiedostona osoitteeseen menaiset@sanoma.com. Muista kirjoittaa otsikkokenttään ”RAKKAUSNOVELLI”. Halutessasi voit kirjoittaa tarinan nimimerkillä, mutta muista lisätä mukaan koko nimesi ja yhteystietosi. Novellin pituus tulee olla 26 000–32 000 merkkiä välilyönteineen.

Upeat palkinnot!


Parhaan rakkaustarinan kirjoittaja saa palkinnoksi Lumenen kosmetiikkapaketin, joka sisältää Arctic Aqua -sarjan 3D Tehokosteuttavan Voidegeelin sekä BB-voiteen, jossa on suojakerroin 15. Lisäksi palkinto sisältää Play of Light -trendikokoelman kahdeksan pitkäkestoista Gel Effect -kynsilakkaa, kuusi Wild Rose -huulipunaa sekä vedenkestävän Blueberry Wild Curl -ripsivärin. Palkinnon arvo on 152 euroa. Muiden julkaistujen tarinoiden kirjoittajat saavat kukin 8 Gel Effect -kynsilakkaa sekä Blueberry Wild Curl -ripsivärin. Yhden palkinnon arvo on 63 euroa.

Peter von Baghin viimeiseksi jäänyt Lauluja utopiasta – Agit Prop -dokumenttielokuva kertoo sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistäneen yhtyeen tarinan.

IS TV-LEHTI:  Suomen musiikkihistorian yksi mielenpainuvimmista yhtyeistä on kommunistisia työväenlauluja esittävä Agit Prop. Se perustettiin vuonna 1971 Berliinin poliittisen laulun festivaalia varten, ja nykyinen kokoonpano on ollut koossa vuodesta 1972: Martti Launis, Monna Kamu, Sinikka Sokka ja Pekka Aarnio.

Tämän sosialistisia aatteita tarmokkaasti edistävän yhtyeen tarinan dokumentointi oli Peter von Baghin pitkäaikainen haave. Etenkin elokuvahistorioitsijana ja Sodankylän elokuvajuhlien johtajana elämäntyönsä tehnyt von Bagh teki haastattelut kesällä 2014, mutta menehtyi kesken elokuvan teon. Jouko Aaltonen ohjasi elokuvan loppuun.

 Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Lapsuudenystävät Pekka Aarnio (vas.) ja Martti Launis lauloivat yhdessä jo poikina. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Lauluja utopiasta – Agit Prop (2017) kertoo yhtyeen tarinan ja sisältää ennen julkaisematonta kuvamateriaalia. Agit Prop kiersi ahkerasti maailmalla ja tapasi muun muassa Chilen sosialistisen presidentin Allenden hänen 1960-vuotissyntymäpäivillään. Kun vuonna 1973 sotilasjuntta kaappasi vallan ja presidentti teki itsemurhan, järkytti se kaikkia perinpohjaisesti. Aatteeseen tukeuduttiin entistä vahvemmin.

Virheettömän suomen kielen artikuloinnin lisäksi Agit Prop kiehtoi ideologiallaan. Mutta myös Eero Ojasen vetävä loistava bändi ja hyvät sovitukset houkuttelivat yleisöä. Tämä on yhtye, jota Ultra Bra piti esikuvanaan.

Vaikka 1980-luvulla Neuvostoliiton vavistessa illuusiot paremmasta maailmasta heikkenivät, 1990-luvulla nousi laman myötä jälleen tarve poliittisille lauluille eikä loppua näy. Jäähyväiskonserttia ei tule, sillä vaikka he ovat laulaneet jo 40 vuotta, maailmassa on edelleen samat ongelmat. Lauluja paremmasta huomisesta tarvitaan edelleen.

Lauluja utopiasta – Agit Prop, Teema & Fem la klo 20.00

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Tunteet mylläävät ja kysymyksiä nousee pintaan. Joku lähipiiristäsi tuottaa sinulle pettymyksen. Ole avoin muutoksille.

 

KAURIS

Saatat joutua kärsimään jonkun toisen tekemistä mokista. Tee selväksi, mitä mieltä olet. Laajenna horisonttiasi juuttumatta yksityiskohtiin.

 

VESIMIES

Valitse sanasi tarkkaan, kun sinulta kysytään mielipidettäsi. Joku saattaa loukkaantua, jos olet liian suora. Älä vaadi liikaa kerralla.

 

KALAT

Päivä sisältää paljon keskusteluja, jotka nostavat tunteesi pintaan. Yritä hillitä itsesi kiperissä tilanteissa. Syyttely ei auta ketään.

 

OINAS

Älä jää murehtimaan asiaa, jota et voi muuttaa. Ole valmis joustamaan periaatteistasi. Tiivis yhteistyö on avain onnistumiseen.

 

HÄRKÄ

Vietä laatuaikaa perheen tai sukulaisten kanssa. Saat heistä virtaa tulevia päiviä varten. Yllätä läheisesi iloisesti.

 

KAKSONEN

Joudut hankalaan välikäteen, jos et ole ollut täysin rehellinen läheisellesi. Viimeistään nyt on aika puhdistaa ilmaa ja kertoa, mitä odotat.

 

RAPU

Pysyttele kotona ja vietä aikaa perheen kanssa. Yritä olla haalimatta liikaa asioita hoitaaksesi. Kiire voi johtaa yhteenottoihin.

 

LEIJONA

Tunteet myrskyävät perhepiirissä. Nosta äänesi kuuluviin ja kerro, mitä mielessäsi liikkuu. Sinun ei tarvitse olla kaikille mieliksi.

 

NEITSYT

Päivä tuo mukanaan pettymyksen tunteita. Ota faktat sellaisinaan vastaan. Tosiasioiden kiertely vain vaikeuttaisi tilannetta.

 

VAAKA

Kerro rehellisesti, miltä sinusta tuntuu. Avoin keskustelu on paras tapa hoitaa ilmassa roikkuva kysymys. Valitse seurasi huolellisesti.

 

SKORPIONI

Älä tee elämästäsi tarpeettoman monimutkaista. Keskity perheeseen ja kotiin liittyviin asioihin. Rehellisyys pelastaa sinut kiusalliselta tilanteelta.