Näin iisisti pääset kirjallisuuden suurkuluttajaksi.

Tiesithän, että nyt vietetään Kirjan vuotta? Joko siis olet lukenut Jussi Valtosen ylistetyn Finlandia-voittajaromaanin? Entäpä upeasti suomennetun Thomas Pyncheonin Painovoiman sateenkaaren? Tai edes Donna Tarttin kymmenen vuotta odotetun Tikli-jättiromaanin?

Jos vastaukset edellisiin kysymyksiin olivat ”No en ihan vielä ole ehtinyt”, ”Ai minkä?” ja ”Niin hitto sekin pitäis kyllä lukea”, niin ei huolta. Esimerkiksi Helsingin Sanomien Vuoden parhaat kirjat -kriitikkolistauksen kaltaiset luettelot tuottavat paineita himolukijoillekin. Ja lisäksi ovat vielä nämä kaikenlaiset haasteet, kuten nyt vaikkapa pääkaupunkiseudun kirjastojen leikkimielinen lukuhaaste – tosin leikkimielisenä saattaa olla vaikea pysyä, kun kahlaa läpi 50 kohdan listaa, jossa kehotetaan lukemaan muun muassa jokin kirjailijan 65-vuotiaana julkaisema kirja.

Koska lukeminen kuitenkin on mahtavaa puuhaa (ja koska tänäkään vuonna vuorokauteen ei ole tiettävästi lisätty ylimääräisiä tunteja), teimme sinulle realistisen lukuhaasteen, eli listan kirjoista, jotka joka tapauksessa luet ensi vuonna.

_ Puoliksi homehtunut dekkari kesämökin kirjahyllystä.

_ Kiireessä lentokentältä ennen lomamatkaa ostettu pokkari.

_ Harlekiini.

_ Laila Hirvisaaren/Raija Orasen/Kristiina Vuoren/Kaari Utrion historiallinen viihderomaani.

_ Kirja, jota kaverisi suositteli.

_ Satunnainen self help -opas (aihepiiri määräytyy sen mukaan, mihin elämän pulmaan tarvitset ratkaisua).

_ Kesken jäänyt kirja.

_ Jotain chick litiä.

Siitä vain ruksimaan! Pääset taatusti keulimaan suoritetulla lukuhaasteella jo ennen seuraavaa vuodenvaihdetta.

Lue myös:

Someilmiö villitsee – tässä hauskat kirja-arvostelut uudelleen nimetyistä kirjoista