Ja metsälle! Kuva: Shutterstock
Ja metsälle! Kuva: Shutterstock

Kesällä sinulla on elämäsi tilaisuus jakaa Facebookissa kuva itsestäsi ja poliitikosta. Onnea metsästykseen!

Selfie jo sinällään on tietysti kesän hitti, mutta koska selfien idea on jakaa se sosiaalisessa mediassa, pitkän päälle oma nobody-naama lakkaa kiinnostamasta peukuttavaa yleisöä.

Parasta olisi tietysti saada Cheekie tai selfie jonkun oikean julkkiksen kanssa. Sellainen on vaikeaa, joten kannattaa tunkeutua kaikkein huomion- ja selfienkaipuisimpaan joukkoon, poliitikkoihin. Kerää koko sarja. Voittaja saa vanhan vaalipinssin ja -tulitikkuaskin.

Sarja: naurettavan helppo

Suomi Areena Porissa 12.–19.7. Paikalla ovat kaikki, jotka ovat Suomen politiikassa selfien arvoisia. Sinne vain Porin ytimeen hengailemaan. Selfaa ainakin Li Andersson, Susanna Koski, Jörn Donner, Fatbardhe Hetemaj ja Eero Heinäluoma.

BONUSPISTEITÄ Martti Ahtisaaresta. Tyyppi on kuitenkin Nobel-palkittu

MIINUSPISTEITÄ Tuomas Enbuskesta. Liian helppo. Eikä edes poliitikko.

Sarja: helppo

Ben Zyskowicz Strindbergin terassilla.
Antti Kaikkonen Tuusulassa.
Mauri Pekkarinen Jyväskylän asuntomessuilla.
Päivi Räsänen Kansanlähetyspäivillä.
Urho Kekkonen Mikkelin vahakabinetissa.

BONUSPISTEITÄ Teuvo Hakkaraisesta viitasaarelaisella terassilla.

MIINUSPISTEITÄ Television kautta otettu selfie sadatta kertaa uusittavasta Putouksen jaksosta, jossa Alex Stubb esittää Jäbä Leissöniä.

Sarja: vaikea

Poliittinen eläin -selfie Lennun kanssa Naantalissa.
Yhteiskuva Barack Obaman kanssa Air Force Onen rappusilla.
Selfie V.I. Leninin kanssa Punaisella torilla.

BONUSPISTEITÄ Koska Alexander Stubb on nyt pääministeri, kaikki tuhannet, jopa kymmenet tuhannet Alexin kanssa -selfiet nousevat nyt merkittävyydessään seuraavalle tasolle.

MIINUSPISTEITÄ Selfie Pahvi-Saulin kanssa on niin 2012.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

 

On naurettavaa, että vapaaehtoisesti lapsettomia ihmisiä pidetään itsekkäinä. Oikeasti itsekkäitä olemme me perheelliset.

En pidä vastakkainasettelusta, joka vallitsee lapsettomien ja lapsellisten välillä. On naurettavaa, että vapaaehtoisesti lapsettomia ihmisiä pidetään itsekkäinä. Oikeasti itsekkäitä olemme me perheelliset.

Olen aina halunnut lapsia ja heitä myös saanut, kaksi ihanaa. Mutta olen tuntenut valinnastani myös tuskaa. Maailmassa on ihan liikaa ihmisiä, onko minulla oikeus tähän?

Meitä on täällä jo 7,6 miljardia. Tutkijat ovat laskeneet maapallon kestävän maksimissaan 10 miljardia ihmistä. Tämä luku ylittyy näillä näkymin vuonna 2060.

”Kun joku päättää, ettei tee omaa biologista lasta, se antaa jollekin muulle mahdollisuuden tehdä.”

Jonkun on tehtävä jotain ja pian. Mutta kenen? Minä itse en ollut siihen valmis. Ajattelin enemmän itseäni kuin kokonaisuutta.

Tästä syystä vanhempien pitäisikin olla lapsettomuuden valinneita kohtaan kiitollisia. Sen sijaan, että ylenkatsomme heidän elämänvalintojaan, meidän pitäisi antaa heille aplodit. Kärjistäen: kun joku päättää, ettei tee omaa biologista lasta, se antaa jollekin muulle mahdollisuuden tehdä.

Lapsettomien ja lapsellisten välinen kinastelu pitäisi jo vähitellen unohtaa. Kun ajattelemme asiaa tarpeeksi isosti, me olemme kaikki samalla puolella.

Vierailija

Vapaaehtoisesti lapsettomat ansaitsisivat aplodit

Oikein isosti ajateltuna annetaanko siis intialaisten ja afrikkalaisten tehdä lapset? Aivan sama jättäisikö joku suomalainen lapsen tekemättä, se ei oikeasti maailman väkilukua hetkauta. Itsellensä vain tekee hallaa kun vanhuudenpäivinä ei ole ketään joka voisi auttaa. Vaikka miten isosti yrittäisin ajatella, en näe syytä antaa aplodeja vapaaehtoisesti lapsettomille sen vuoksi että he olisivat näin pelastamassa maailmaa. Suomessa syntyy enää niin vähän lapsia, että tätä menoa viimeinen syntyvä...
Lue kommentti
Ehkä mä sitten vanhainkodissa..

Vapaaehtoisesti lapsettomat ansaitsisivat aplodit

Kiitos! Ja olkaa hyvä kaikista niistä veroista, joita teidän jälkikasvuanne varten maksan. Itse käytän julkisista palveluista lähinnä teitä, jotka tunnetusti ovat ala-arvoisessa kunnossa. Ja minun vanhempani maksoivat minun kouluni, joten turha tulla huutamaan. Ainiin, maksoin kyllä itsekin niitä opintolainalla ja vähäisen kelalta saamani opintotuen takaisin maksamalla laittoman suurella korkoprosentilla lisättynä!
Lue kommentti