Ja metsälle! Kuva: Shutterstock
Ja metsälle! Kuva: Shutterstock

Kesällä sinulla on elämäsi tilaisuus jakaa Facebookissa kuva itsestäsi ja poliitikosta. Onnea metsästykseen!

Selfie jo sinällään on tietysti kesän hitti, mutta koska selfien idea on jakaa se sosiaalisessa mediassa, pitkän päälle oma nobody-naama lakkaa kiinnostamasta peukuttavaa yleisöä.

Parasta olisi tietysti saada Cheekie tai selfie jonkun oikean julkkiksen kanssa. Sellainen on vaikeaa, joten kannattaa tunkeutua kaikkein huomion- ja selfienkaipuisimpaan joukkoon, poliitikkoihin. Kerää koko sarja. Voittaja saa vanhan vaalipinssin ja -tulitikkuaskin.

Sarja: naurettavan helppo

Suomi Areena Porissa 12.–19.7. Paikalla ovat kaikki, jotka ovat Suomen politiikassa selfien arvoisia. Sinne vain Porin ytimeen hengailemaan. Selfaa ainakin Li Andersson, Susanna Koski, Jörn Donner, Fatbardhe Hetemaj ja Eero Heinäluoma.

BONUSPISTEITÄ Martti Ahtisaaresta. Tyyppi on kuitenkin Nobel-palkittu

MIINUSPISTEITÄ Tuomas Enbuskesta. Liian helppo. Eikä edes poliitikko.

Sarja: helppo

Ben Zyskowicz Strindbergin terassilla.
Antti Kaikkonen Tuusulassa.
Mauri Pekkarinen Jyväskylän asuntomessuilla.
Päivi Räsänen Kansanlähetyspäivillä.
Urho Kekkonen Mikkelin vahakabinetissa.

BONUSPISTEITÄ Teuvo Hakkaraisesta viitasaarelaisella terassilla.

MIINUSPISTEITÄ Television kautta otettu selfie sadatta kertaa uusittavasta Putouksen jaksosta, jossa Alex Stubb esittää Jäbä Leissöniä.

Sarja: vaikea

Poliittinen eläin -selfie Lennun kanssa Naantalissa.
Yhteiskuva Barack Obaman kanssa Air Force Onen rappusilla.
Selfie V.I. Leninin kanssa Punaisella torilla.

BONUSPISTEITÄ Koska Alexander Stubb on nyt pääministeri, kaikki tuhannet, jopa kymmenet tuhannet Alexin kanssa -selfiet nousevat nyt merkittävyydessään seuraavalle tasolle.

MIINUSPISTEITÄ Selfie Pahvi-Saulin kanssa on niin 2012.

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.