Muutama aste plussaa. Taivaalta sataa taas räntää. Toukokuu ahdistaa! Näillä täsmäohjeilla pääset kesäfiilikseen vaikka neljän seinän sisällä.

1. Päivetys purkista

Mikä kaunis rusketus! Ihan puhtaasti auringossa oleilusta. (Jos vähän huijataan.) Hanki kaunis kesäkuori ihollesi itseruskettavalla.

Vinkki: Levitä itseruskettava voide oikein

2. Pikkupikku bikineissä

Perinteiset puuvilla-alusvaatteet jäävät tylsäksi kakkoseksi, jos paidan kaula-aukosta pilkistää bikiniliivin värikäs olkain. Pujahdat minilomatunnelmaan pukemalla bikinit päiväksi vaatteiden alle. 

Ja muista, että bikinikunto ei ole kiinni kiloista. Lue lisää täältä: Kroppa kesäkuntoon jo tänään? Näin se on oikeasti mahdollista

3. Flipflopit jalkaan

Hylkää työssä kuluneet terveyssandaalit ja vaihda tropiikilta tuoksuviin flipflopeihin. Tassuttelu ruokalaan tai kahvitauolle käy kevyesti varvassandaaleilla, ja jalat saavat ilmakylpyjä ulkokelejä odotellessa. Todellinen kesänkaipaaja käärii vielä housunpuntit.

Vinkki: Sandaalikausi lähestyy – takuuvarmat kotikonstit kovettumien poistoon

4. Tee suolainen surffitukka

Ole seksikäs suoraan aalloista rantautunut pörröpää! Tätä lähemmäksi kesäistä lookia ei pääse. Suolasuihkeen voi tehdä itse monella eri tavalla, mutta yksinkertaisimmin se saadaan aikaan näin:

1. Täytä pienehkö, tyhjä suihkepullo puolilleen vedellä.

2. Lisää veteen teelusikallinen merisuolaa ja teelusikallinen geeliä.

3. Ravista niin kauan, että suolakiteet sulavat.

4. Käytä kosteisiin hiuksiin. Rutistele suolaiset surffikiharat.

Älä suihkuttele suolaseosta hiuksiisi päivittäin, sillä se kuivattaa.

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.