Syöpää sairastava ei halua huolestuttaa läheisiään, mutta saattaa myös kokea myötätunnon tai erityiskohtelun ahdistavana.

Kukaan ei haluaisi kuulla sairastavansa syöpää, ja tuoreen tutkimuksen mukaan jopa neljännes syöpädiagnoosin saaneista ei halua huolestuttaa sairaudellaan läheisimpiä sukulaisiaan tai ystäviään.

Daily Mail uutisoi yksityisen terveydenhoitoyrityksen Bupan tekemästä kyselytutkimuksesta, jonka mukaan 25 prosenttia naisista ja 18 prosenttia miehistä oli harkinnut pitävänsä sairautensa omana tietonaan. Kyselystä ei kuitenkaan käy ilmi, kuinka moni sairastuneista oli lopulta tehnyt niin. Naisista neljä prosenttia oli harkinnut myös, ettei kertoisi puolisolleen. Miehistä vain prosentti oli pohtinut syöpänsä salaamista puolisoltaan.

Tärkein syy salailuajatuksiin oli, etteivät vastaajat halua huolestuttaa rakkaimpiaan. Jotkut taas eivät kestä sairauden aiheuttamaa myötätunnon tulvaa tai halua sairautensa vuoksi mitään erityiskohtelua.

Bupan syöpäsairauksista vastaava päällikkö Jayne Molyneux kertoo lehdelle, että jokainen potilas suhtautuu syöpädiagnoosiin omalla tavallaan.

– Yhä useampi potilas päättää kuitenkin pitää diagnoosin omana tietonaan ja suoriutua hoidoista omillaan, ainakin siihen saakka, kunnes on itse sinut asian kanssa.

Kyselyssä selvitettiin myös suhtautumista siihen, ettei läheinen kerro syövästään. Puolet vastanneista suhtautui syövän salaamiseen ymmärtävästi, mutta toinen puoli sanoi, että olisi surullista ja järkyttävää, jos heille ei kerrottaisi.

Lue myös:

Rintasyöpää sairastava Minttu: "En tiedä, kuinka moni mies kestäisi arpeani ja kaljuani"

Näin selvität, onko sinulla rintasyöpägeeni

Mitä puolisolta saa salata ja mitkä asiat pitäisi kertoa? Asiantuntija neuvoo

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Ensi kesän morsiamet, varautukaa uudenlaisiin huomenlahjoihin. 

Sensuellit boudoir-henkiset kuvat morsiamesta ovat olleet trendikäs huomenlahja muutaman vuoden ajan, ja voimaannuttavat alaston- sekä alusvaatekuvaukset ovat muutenkin kasvattaneet suosiotaan.

Nyt sensuellien kuvien ottaminen näyttää saapuneen myös miesten keskuuteen, ainakin Yhdysvalloissa. Trendin nimi on dudeoir. Idea on tismalleen sama kuin perinteisissä boudoir-kuvissa, mutta naisten boudoir-kuvia mukailevat asennot ja asetelmat tuovat dudeoiriin ylimääräisen ripauksen huumoria. 

Kurpitsakuvat leviävät netissä

Arizonassa on julkaistu jo toinen dudeoir-kalenteri, jossa parrakkaat ja vatsakkaat miehet poseeraavat metsämaisemissa vain boksereihin ja flanellipaitoihin pukeutuneina. Valokuvaaja Masika May on kuvannut useammankin yhdysvaltalaisen aviomiehen dudeoir-hengessä lahjaksi heidän vaimoilleen. 

Tennesseessä valokuvaaja Gayla Thompson suostutteli hiljattain aviomiehensä poseeraamaan vähissä vaatteissa Halloweenin kunniaksi. #kurpitsapylly-hashtagilla varustetuista kuvista tuli nopeasti huippusuosittuja sosiaalisessa mediassa.

– Nämä olivat minun ideoitani, mutta kun aloimme kuvata, mieheni otti ohjat omiin käsiinsä, eikä ohjeistusta tarvittu. Hän on tosi hyvä malli, Thompson kertoo Huffington Postissa.

Ehkäpä jo ensi kesän morsiamet saavat huomenlahjaksi eroottisia kuvia.