Me Naiset
|
Milla Kukkonen
Serena Williams, Jennifer Aniston ja Demi Lovato. Kuvat: Reuters
Serena Williams, Jennifer Aniston ja Demi Lovato. Kuvat: Reuters

Näiden naisten tärkein sanoma on: älä anna kenenkään lannistaa itseäsi.

Ei vuosi 2016 läpeensä huono ole ollut. Netissä ilmiöksi muodostunut kehopositiivisuus (eng. body-positivity) oli iloinen pristysruiske monien synkkien uutisten keskellä. Kehopositiivisuuden ilosanoma on yksinkertaistettuna se, että jokainen kelpaa omana itsenään.

Moni maailmankuulu nainen tsemppasi kanssasisariaan uskomaan tähän sanomaan. Refinery29-sivusto listasi vuoden parhaat lausunnot.

1. Serena Willliams

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tennistähti Serena Williams on jo vuosia saanut kuulla, että hänen vartalonsa olisi liian miehekäs. SELF-lehden syyskuun numerossa hän kommentoi saamaansa palautetta napakasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Rakastan vartaloani, enkä halua muuttaa siinä mitään. Kenenkään muun ei tarvitse pitää kropastani. Haluan ainoastaan, että minun annetaan olla oma itseni.

Näin meistä jokaisen kannattaisi ajatella!

2. Danielle Brooks

Orange Is The New Black -sarjassa näyttelevä Danielle Brooks kirjoitti puhuttelevan esseen Refinery29-sivustolle siitä, kuinka pluskokoiset naiset ansaitsevat tulla nähdyiksi.

– Me haluamme shoppailla, olla tyylikkäistä, tuntea olomme seksikkäiksi. Haluamme nähdä itsemme lehdissä – emme ainoastaan sitaateissa vaan kansissa. Haastan tähän erityisesti naisjohtajat: ole nainen, joka tukee kaikkia muita naisia.

3. Jennifer Aniston

Näyttelijä Jennifer Anistonin avoin kirje raskausuteluista herätti viime kesänä sympatiaa ympäri maailmaa. Jennifer totesi olevansa väsynyt valvontaan, syyttelyyn ja esineellistämiseen, jota joutuu kokemaan päivittäin.

– Vastustan sitä, että minusta tehdään jotenkin vähäpätöisempi siksi, että vartaloni muuttuu tai että söin hampurilaisen ja minusta otettiin kuva oudosta kulmasta, jonka seurauksena olen joko raskaana tai lihava, hän kirjoitti.

Kirjeessään Jennifer kehotti kaikkia olemaan omien elämiensä ja kehojensa herroja:

– Olemme kokonaisia kumppanin kanssa tai ilman, lapsen kanssa tai ilman lasta. Saamme itse päättää, mikä on kaunista, kun kyse on kehoistamme. Se päätös on vain ja ainoastaan meidän.

Lue myös: Ei, en ole raskaana, minulla vain on maha – kiitos kysymästä, törppö!

4. Tess Holliday

Kun plusmalli Tess Holliday oli kesällä raskaana, hän sai kuulla ihmisiltä huolestuneita kommentteja tulevan lapsensa terveydestä. Hän kirjoitti napakkasanaisen vastineen Facebookiin. Hänen mielestään paino on ainoastaan yksilön oma asia, johon kellään muulla ei ole nokan koputtamista.

– On ok kehottaa ihmistä suksimaan kuuseen, jos hän antaa sinulle pyytämättä neuvoja siitä, mikä on sinulle ’parasta’, hän kiteytti.

Lue myös: Huippumalli Tess Holliday teki historiaa – vaatekoko 52

5. Anne Hathaway

Hollywood-tähti Anne Hathaway synnytti esikoispoikansa tämän vuoden maaliskuussa. Kesällä hän tsemppasi muita raskaudesta palautuvia ja painoaan pohdiskelevia Instagramissaan.

– Painonnousussa raskauden aikana (tai muulloin) ei ole mitään hävettävää. Ei ole häpeä, jos kilojen pudottaminen vie kauemmin kuin ajattelit (jos ylipäätään haluat pudottaa niitä), Anne kirjoitti.

Hän muistutti, että kehon muutokset ovat normaali osa elämää.

– Keho muuttuu. Keho kasvaa. Keho kutistuu. Se on rakkautta. Älä anna kenenkään väittää sinulle toisin.

6. Amy Schumer

Amy Schumer poseerasi lähes alastomana Pirellin tämän vuotisessa kalenterissa, jonka kuvasi legendaarinen valokuvaaja Annie Leibovitz.

– En ole koskaan tuntenut itseäni kauniimmaksi tai pitänyt itsestäni enemmän. Rakastan vartaloani, Schumer kommentoi kalenterikuvaansa Lontoon pressitilaisuudessa.

Amyn luonnollinen kuva sai innostuneen vastaanoton. Näyttelijää kiitettiin erityisesti siitä, että hän esiintyy siinä rehellisesti omana itsenään.

Lue myös: Kaikki mitä tarvitset! Maailman hauskimman naisen 10 + 1 elämänohjetta

7. Ronda Rousey

Judoka Ronda Rousey kehotti kesällä Refinery29-sivustolla kaikkia rakastamaan itseään täysillä. Hänen mielestään täydellisen ulkomuodon tavoittelu saattaa pahimmillaan estää tavoittelemasta tärkeämpi haaveita.

– Sinun ei tarvitse olla täydellinen, jotta kelpaat. Virheesi – sinun epäonnistuneet yrityksesi olla paras tai edes keskinkertainen – tekevät sinusta aidon. Ne tekevät sinusta paremman.

8. Hillary Clinton

Vaikka olisi matkalla Yhdysvaltain ensimmäiseksi naispresidentiksi, saattaa joutua kohtaamaan käsittämättömiä kysymyksiä omasta ruokavaliostaan. Kun Hillary Clinton nautiskeli kampanjansa aikana jäätelöannoksestaan, eräs toimittaja kysyi häneltä, kuinka monta kaloria annos sisältää.

Hillary tyytyi vain buuaamaan ja toteamaan kysymykseen ainoastaan: – Älä viitsi.

Lue myös: Jokaisella on oikeus syödä ilman laihdutuspuhetta – 7 hyvää sääntöä ruokapöytään

9. Demi Lovato

Bulimiasta koko ikänsä kärsinyt laulaja Demi Lovato kertoi Glamour-lehdelle, että oman itsensä hyväksymisessä on tärkeintä uskaltaa avata suunsa. Hänen mielestään jokaisen pitäisi uskaltaa puhua läheisilleen elämän suurimmistakin vaikeuksista.

– Itse sanon heille suoraan: ’Kaverit, tämä ei ole mikään iso juttu, mutta minun tekee juuri nyt todella paljon mieli oksentaa. Minun oli vain kerrottava’. Kun asiasta puhuu, siltä vie voiman pois.

10. Ashley Graham

Malli Ashley Graham uskoo vakaasti positiivisten sanojen voimaan. Siksi hän ennen isoja koitoksia toistaa itselleen kelpaavansa juuri sellaisenaan.

– Jos katsoo itseään peilistä ja kutsuu itseään rumaksi, kamalaksi ja lihavaksi, niihin sanoihin alkaa uskoa. Meidän on ihan oikeasti alettava kohdella itseämme vähän paremmin. Minä pyrin siihen vahvistamalla itseäni peilin edessä, hän kertoi Refinery29-sivustolle.

Lue myös: Mietelause, tsemppitaulu, jaksuhali – positiivisuus on iso trendi, mutta onko siitä apua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla