Aina kaikille ei ole selvää, mitä heidän käyttämänsä emojit tarkoittavat.

Emojeista on tullut ihan tavallinen viestintämuoto – joidenkin kauhuksi. Kuten sanat, myös emojin voi käsittää väärin. Niiden merkitykset puhuttavatkin jatkuvasti sosiaalisessa mediassa.

Jos olet epävarma jonkin emojin merkityksestä, voit tarkistaa sen Emojipedia-sivustolta. Tai sitten voit ryhtyä emojianarkistiksi ja käyttää niitä juuri niin kuin itse haluat. Tässä kuitenkin joidenkin emojien alkuperäiset merkitykset:

1. Yläfemma

 

Errrrmmmm really #wrongemoji #highfive #praying 😂😂😂

Kuva, jonka E R I K A💋 (@erika_rizzle) julkaisi

Tämä on luultavasti eniten väärinymmärretty emoji. Ei, siinä ei ole rukoilevat kädet, vaan kaksi ihmistä niin sanotusti heittää läpyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Asiakaspalvelija

Moni luulee, että tämä emoji kuvastaa henkilöä, joka haluaa päteä. Todellisuudessa se tarkoittaa infopisteen työntekijää (information desk person).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Huimaus

Tämä tähtiemoji lipsuu usein tarkoittamaan vaikka glamouria tai sitä, että jokin on todella huippua. Oikeasti se tarkoittaa, että ihmistä huippaa.

4. Voitonmerkki

Gif: Tumblr

Näiden sormien ajatellaan usein merkitsevän rauhaa, mutta emojin alkuperäinen tarkoitus on viestiä voitosta.

5. Voittajan ilme

Tämän emojin voisi kuvitella tarkoittavan esimerkiksi turhautumista tai ärsyyntymistä. Ei ilme ainakaan erityisen onnelliselta näytä. Yllä olevassa Instagram-kuvassa ihmetellään, niistääkö henkilö ja mistä savu oikein tulee. Yllättävää kyllä, emojin on tarkoitus viestiä ylpeää ja hieman halveksuvaa ilmettä voiton jälkeen.

6. Itkunauru

Tämä emoji – jonka maineikas Oxford Dictionaries valitsi viime vuonna vuoden sanaksi – lipsahtaa toisinaan ihmisiltä, jotka eivät tajua sen kuvaavan vedet silmissä naurua. Tällä emojilla ei siis kannata reagoida surullisiin uutisiin.

7. Kaikki ok

Tätä naisemojia on luultu esimerkiksi balleriinaksi. Moni taas luulee, että sormiemoji merkkaa täydellisyyttä. Sen sijaan nämä emojit tarkoittavat samaa ja viestivät, että kaikki on ok.

8. Hotelli

Ei, tässä ei ole sairaala, kuten moni on erehtynyt. Emoji tarkoittaa ”rakkaushotellia” eli majoitusta, jonka voi buukata tuntitaksalla kokonaisen yön sijasta.

9. Tuuletus

Gif: Tumblr

Näiden käsien luullaan toisinaan virheellisesti tarkoittavan jonkinlaista uskonnollista hurmosta. Kyseessä on kuitenkin tuuletus, joten tätä emojia voi käyttää, kun on juhlatuulella.

10. Bataatti

Jos olet aina ihmetellyt, mitä tämä emoji tarkoittaa, voimme raottaa salaisuuksien verhoa. Kyseessä on paahdettu bataatti.

Repiikö jokin emoji sinun hermojasi? Kerro kommentissa!

Kysely

Mitä mieltä olet emojien käyttämisestä?

Parasta. Viljelen niitä päivittäin.
Parasta. Viljelen niitä päivittäin.
56.8%
Ihan ok, ei ärsytä.
Ihan ok, ei ärsytä.
33.9%
Ne pitäisi kieltää lailla.
Ne pitäisi kieltää lailla.
9.1%
Ääniä yhteensä: 4886
Nitpick

Mitenkäs ne peukalot ovat siinä ensimmäisessä emojissa? Kyllä sen suhteen on nyt mennyt tulkinta juuri päinvastoin - moni virheellisesti luulee, että kyseessä on high five, mutta oikeasti kyse on vain yhden henkilön käsistä ja rukouksesta. Hieman kun olisi taustatutkimusta tehty, olisi tämäkin selvinnyt.

On tietenkin mahdollista heittää yläfemma siten, että toinen käyttää oikeaa ja toinen vasenta kättään, mutta yleensä kyllä on molemmilla osallistujilla oikea käsi käytössä, ja kun ollaan vastakkain, peukalot menevät eri puolille.

I

Kulttuuri määrittelee hyvin pitkälle sen, miten asioita tulkitaan ja minkälaisia merkityksiä niille annetaan. Klassinen esimerkki on peukusta hävyttömänä eleenä. Jos isojen väärinymmärrysten riski on vähäinen, käytän jatkossakin merkkejä miten huvittaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla