Äiti ja tytär, Miss Suomet vuosimalli 1985 ja 2014. Kuvat: All Over Press
Äiti ja tytär, Miss Suomet vuosimalli 1985 ja 2014. Kuvat: All Over Press

Saatko ruksin jokaiseen kohtaan?

Onnea Bea Toivonen, vuoden 2014 Miss Suomi! Pian Bea lähetetään maailmalle kilpailemaan universumin kauneimman tytön tittelistä. Bean mahdollisuudet voittoon eivät ole yhtä hyvät kuin Miss Venezuelalla, joka yleensä nostaa Miss Universum -kruunun kutreilleen, mutta ne ovat kuitenkin paremmat kuin monilla muilla universumin kolkilla, esimerkiksi Fomalhaut B -eksoplaneetalla (0 voittoa) tai Tanskalla (0 voittoa).

Suomellahan nimittäin on se yksi voitto vuodelta 1952, jolloin 17-vuotias Armi Kuusela Muhokselta pokkasi historian ensimmäisen Miss Universum -kruunun ja kermanvärisen avoauton itselleen.

Armin vuonna 1952 Suomen Neidolta vaadittiin Seura-lehden ilmoituksessa seuraavia ominaisuuksia:

1. vartalon kauneus
2. kasvojen kauneus
3. persoonallisuus (ryhti, arvostellaan parhaiten kansallispuvussa)
4. lihasten kunto
5. sulo ja käyttäytyminen (arvostellaan parhaiten iltapuvussa)
6. sivistys (yleinen suhtautumistapa, puhetapa)
7. vartalon ja hiusten huoliteltu kunto
8. ääni
9. siveellinen maine

Käsi sydämelle, nainen! Saitko ruksin jokaiseen kohtaan? Etkö! Sinusta ei sitten tule missiä. Koska vaikka maailma muuttuu, vettä virtaa Vantaassa ja diktaattorit vaihtuvat, missikisoissa pätee sama, lämmin entisaikain maatalousnäyttelyn henkäys kuin 50-luvulla.

Sinun täytyy kokeilla sitten jotain muuta. Nyt olisi esimerkiksi Kokoomuksen puheenjohtajan paikka auki.

Lue myös:

Miss Suomi Bea Toivosen perheessä naiset kisaavat kauneudesta

Miss Suomi -finalisti Bea Toivonen on kuin ilmetty missiäitinsä

Miss Suomi -finalisti Bea Toivonen saa tukea missiäidiltään: "Hän on opettanut asentoja ja kävelyä"

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.