Äiti ja tytär, Miss Suomet vuosimalli 1985 ja 2014. Kuvat: All Over Press
Äiti ja tytär, Miss Suomet vuosimalli 1985 ja 2014. Kuvat: All Over Press

Saatko ruksin jokaiseen kohtaan?

Onnea Bea Toivonen, vuoden 2014 Miss Suomi! Pian Bea lähetetään maailmalle kilpailemaan universumin kauneimman tytön tittelistä. Bean mahdollisuudet voittoon eivät ole yhtä hyvät kuin Miss Venezuelalla, joka yleensä nostaa Miss Universum -kruunun kutreilleen, mutta ne ovat kuitenkin paremmat kuin monilla muilla universumin kolkilla, esimerkiksi Fomalhaut B -eksoplaneetalla (0 voittoa) tai Tanskalla (0 voittoa).

Suomellahan nimittäin on se yksi voitto vuodelta 1952, jolloin 17-vuotias Armi Kuusela Muhokselta pokkasi historian ensimmäisen Miss Universum -kruunun ja kermanvärisen avoauton itselleen.

Armin vuonna 1952 Suomen Neidolta vaadittiin Seura-lehden ilmoituksessa seuraavia ominaisuuksia:

1. vartalon kauneus
2. kasvojen kauneus
3. persoonallisuus (ryhti, arvostellaan parhaiten kansallispuvussa)
4. lihasten kunto
5. sulo ja käyttäytyminen (arvostellaan parhaiten iltapuvussa)
6. sivistys (yleinen suhtautumistapa, puhetapa)
7. vartalon ja hiusten huoliteltu kunto
8. ääni
9. siveellinen maine

Käsi sydämelle, nainen! Saitko ruksin jokaiseen kohtaan? Etkö! Sinusta ei sitten tule missiä. Koska vaikka maailma muuttuu, vettä virtaa Vantaassa ja diktaattorit vaihtuvat, missikisoissa pätee sama, lämmin entisaikain maatalousnäyttelyn henkäys kuin 50-luvulla.

Sinun täytyy kokeilla sitten jotain muuta. Nyt olisi esimerkiksi Kokoomuksen puheenjohtajan paikka auki.

Lue myös:

Miss Suomi Bea Toivosen perheessä naiset kisaavat kauneudesta

Miss Suomi -finalisti Bea Toivonen on kuin ilmetty missiäitinsä

Miss Suomi -finalisti Bea Toivonen saa tukea missiäidiltään: "Hän on opettanut asentoja ja kävelyä"

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00