Tarvitseeko lapsen nukke paksua "meikkikerrosta"? Kuva: Shutterstock
Tarvitseeko lapsen nukke paksua "meikkikerrosta"? Kuva: Shutterstock

Miksi lasten nukeilla on nykyään epäluonnollisen suuret pusuhuulet tai viettelevä silmämeikki?

Työttömäksi jäänyt australialainen Sonia Singh halusi nähdä, mitä ylimeikattujen Bratz-nukkejen kasvomaalien alta löytyy, ja tarttui kynsilakanpoistoaineeseen. Meikinpoisto-operaation jälkeen Sonja maalasi nukeille uudet kasvot. Muhkeahuulisista ja jättisilmäisistä muotinukeista muotoutui persoonallisia ja maanläheisiä tyttönukkeja.

Sittemmin Sonian Tree Change Dolls -nuket ovat inspiroineet muitakin nukkejen ystäviä ja ihmisiä, jotka ovat kyllästyneet siihen, kuinka lelujen ulkonäkö on muuttunut yhä seksuaalisemmaksi.

Nähtyään Sonian töitä Wendy Zao huomasi ihmettelevänsä, miksi tytöille tarjottavat esikuvat ovat yleensä aina Disney-sankarittaria tai Hollywood-tähtiä, eivät tosielämän sankareita.

Wendy päätti Sonian jalanjäljissä kuurata käytettyjen Bratz-nukkejen naamat ja muokata niistä inspiroivia, esikuviksi sopivia tosielämän naisia.

 

I'm taking a break from softie-making to try out this new craft: repainting Bratz dolls. You can see more at my new website: https://wendytsao.wordpress.com

Posted by Child's Own Studio on 22. syyskuuta 2015

Wendyn nukkevalikoimaan kuuluvat nykyään muun muassa tyttöikäiset versiot taiteilija Frida Kahlosta, Kanadan ensimmäisestä naisastronautista Roberta Bondarista ja Harry Potter -tarinoiden äidistä J.K. Rowlingista.

Wendyn projekti on saanut ihailun lisäksi osakseen kritiikkiä. Häntä syytetään muun muassa Sonian idean varastamisesta.

Mutta kuten eräs Wendyn  Facebook-sivun kommentoijista sanoo:

– Naiset, tuetaan ja kannustetaan toisiamme!

Lähde: Boredpanda

Jos selviää!

Tuntuuko siltä, että vaalikeskustelut eivät paljasta tarpeeksi eroja presidenttiehdokkaiden välillä? Haluaisitko tehdä äänestyspäätöksesi mieluummin höpöhöpöjuttuihin ja mutu-tuntumaan nojaten? Hyvä! Tässä on sinulle sopiva vaalikone, joka paljastaa sielunkumppanuutesi asteen eri ehdokkaiden kanssa. Vastaukset on koottu Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Ylen artikkeleista sekä omasta päästä. 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00