Me Naiset
|
Jenni Junkala
Juuri tuota minä tarvitsen! Kuva: Shutterstock
Juuri tuota minä tarvitsen! Kuva: Shutterstock

Palkkapäivä! Mikä ihana tekosyy.

Tänään ostan Juuri Ne housut. Juuri Sen levyn. Liput Juuri Sille keikalle. Näitä kaikkia tarvitsen ehdottomasti. Ja mitä vielä? Maailmaan mahtuu monta juuri sitä, jotka on pakko hankkia.

Entä miltä tili näyttää pari viikkoa palkkapäivän shoppailumanian jälkeen? Ei kovin hyvältä. Jos haluat säästää, vältä shoppailun sudenkuopat. WhoWhatWear
-sivusto listaa ne.

1. Shoppailet vailla päämäärää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen sijaan, että kävisit lenkillä, lukisit, katsoisit televisiota, näkisit ystäviäsi tai tekisit melkein mitä tahansa muuta, suuntaat vapaa-ajallasi kaupoille. Ei ihme, että rahasi hupenevat! WhoWhatWearin lähteiden mukaan 61 prosenttia niistä, jotka lähtevät kaupoille ilman selkeää ostoslistaa, päätyvät ostamaan jotain hetken mielijohteesta. 52 prosenttia 18–33-vuotiaista taas ei muutenkaan osaa vastustaa shoppailumielihalujaan. ”Ihanat kengät – pakko saada ne!” on tuttu juttu heille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kauppoja ei kuitenkaan tarvitse laittaa pannaan, kunhan ostoksille lähtiessä tietää, mitä etsii.

2. Et voi vastustaa ilmaista postitusta, alennusmyyntejä tai tarjouksia.

Ilmainen postitus vain tänään! Jos tilaat kosmetiikkaa yli 30 eurolla, lähetämme tuotteesi veloituksetta. Hei sinä ihanainen, juuri tänään haluamme lähettää ostoksesi kulutta!

Jos nämä myyntipuheet saavat sinut hulluksi, kuulut heihin, jotka lankeavat ilmaisen postituksen ansaan. Tarvitsetko tilaamaasi tuotetta ihan oikeasti, vai haluatko sen vain, koska sitä tarjotaan sinulle vähän halvemmalla kuin normaalisti?

Sama pätee aletuotteisiin. Jos et himoitse kausileninkiä normaalisti, miksi haluaisit sen, kun se on 30 prosentin alennuksessa? Ja melkein unohdimme kaksi yhden hinnalla -tarjoukset. Mikä ihme niissäkin kiinnostaa? Pidä pää kylmänä, säästäjä.

3. Rakastat niitä, joten ostat ne kaikki!

Muumi-mukit. Raitapaidat. Pöllökorut. Chanelin hajuvedet. Mihin ikinä oletkaan hullaantunut, luultavasti haluat kerätä koko sarjan. Tarvitsetko todella toista melko samanlaista hajuvettä kuin se, jota et ole vieläkään käyttänyt loppuun? Entä paitaa, jonka identtisiä siskoja sinulta löytyy läjäpäin kaapista? Mieti tavaravuoria kotonasi, hengittele hetki ja poistu korttia vingauttamatta. Harjoitus tekee mestarin!

Lisää vinkkejä shoppailuhulluille:


Aina rahat lopussa? Karsi nämä shoppailutavat viimeistään kolmikymppisenä


Naisen kaapissa on keskimäärin 400 eurolla käyttämättömiä vaatteita


Mitä vaatteita oikeasti käytät? Selvitä helpon henkarikikan avulla

Sisältö jatkuu mainoksen alla