Juuri tuota minä tarvitsen! Kuva: Shutterstock
Juuri tuota minä tarvitsen! Kuva: Shutterstock

Palkkapäivä! Mikä ihana tekosyy.

Tänään ostan Juuri Ne housut. Juuri Sen levyn. Liput Juuri Sille keikalle. Näitä kaikkia tarvitsen ehdottomasti. Ja mitä vielä? Maailmaan mahtuu monta juuri sitä, jotka on pakko hankkia.

Entä miltä tili näyttää pari viikkoa palkkapäivän shoppailumanian jälkeen? Ei kovin hyvältä. Jos haluat säästää, vältä shoppailun sudenkuopat. WhoWhatWear
-sivusto listaa ne.

1. Shoppailet vailla päämäärää.

Sen sijaan, että kävisit lenkillä, lukisit, katsoisit televisiota, näkisit ystäviäsi tai tekisit melkein mitä tahansa muuta, suuntaat vapaa-ajallasi kaupoille. Ei ihme, että rahasi hupenevat! WhoWhatWearin lähteiden mukaan 61 prosenttia niistä, jotka lähtevät kaupoille ilman selkeää ostoslistaa, päätyvät ostamaan jotain hetken mielijohteesta. 52 prosenttia 18–33-vuotiaista taas ei muutenkaan osaa vastustaa shoppailumielihalujaan. ”Ihanat kengät – pakko saada ne!” on tuttu juttu heille.

Kauppoja ei kuitenkaan tarvitse laittaa pannaan, kunhan ostoksille lähtiessä tietää, mitä etsii.

2. Et voi vastustaa ilmaista postitusta, alennusmyyntejä tai tarjouksia.

Ilmainen postitus vain tänään! Jos tilaat kosmetiikkaa yli 30 eurolla, lähetämme tuotteesi veloituksetta. Hei sinä ihanainen, juuri tänään haluamme lähettää ostoksesi kulutta!

Jos nämä myyntipuheet saavat sinut hulluksi, kuulut heihin, jotka lankeavat ilmaisen postituksen ansaan. Tarvitsetko tilaamaasi tuotetta ihan oikeasti, vai haluatko sen vain, koska sitä tarjotaan sinulle vähän halvemmalla kuin normaalisti?

Sama pätee aletuotteisiin. Jos et himoitse kausileninkiä normaalisti, miksi haluaisit sen, kun se on 30 prosentin alennuksessa? Ja melkein unohdimme kaksi yhden hinnalla -tarjoukset. Mikä ihme niissäkin kiinnostaa? Pidä pää kylmänä, säästäjä.

3. Rakastat niitä, joten ostat ne kaikki!

Muumi-mukit. Raitapaidat. Pöllökorut. Chanelin hajuvedet. Mihin ikinä oletkaan hullaantunut, luultavasti haluat kerätä koko sarjan. Tarvitsetko todella toista melko samanlaista hajuvettä kuin se, jota et ole vieläkään käyttänyt loppuun? Entä paitaa, jonka identtisiä siskoja sinulta löytyy läjäpäin kaapista? Mieti tavaravuoria kotonasi, hengittele hetki ja poistu korttia vingauttamatta. Harjoitus tekee mestarin!

Lisää vinkkejä shoppailuhulluille:


Aina rahat lopussa? Karsi nämä shoppailutavat viimeistään kolmikymppisenä


Naisen kaapissa on keskimäärin 400 eurolla käyttämättömiä vaatteita


Mitä vaatteita oikeasti käytät? Selvitä helpon henkarikikan avulla

Amos Rex -taidemuseo ei ole vielä auennut, mutta museon kattopiha on jo Instagram-tähti.

Helsinkiläiset kaverukset Erika Haavisto ja Heli Koistinen potkaisevat sandaalit jalastaan ja kipuavat ylös jyrkkää kivetystä paljon ketterästi. Erikan puhelimen muistiin tallentuu yhteiskuva – kuulemma kaverusten ensimmäinen tästä paikasta.

Vilkaisen Instagramista mallia ja könyän koristekivetystä pitkin erikoisen lasirakennelman viereen. Kurkkaan valtavan periskoopin näköisestä ulokkeesta. Sisällä ei näy oikein mitään.

Nilkkaani sattuu, sillä se on luonnottomassa asennossa. En tiedä, mitä yleensä teen käsilläni. Laitan ne taskuun, kuten eräs toinen herra teki tässä samassa paikassa omassa Insta-kuvassaan.

Räps, räps. Kuvaaja napsii otoksia, kun poseeraan kuperalla katoksella. Vähän hävettää, mutta ei paljon. Onhan täällä muitakin samoissa puuhissa.

Tätä Amos Rexin kattopihaa näkee Instagramissa nykyään usein. Helsingin Lasipalatsinaukiolla sijaitsevasta paikasta on tullut turistien ja paikallisten suosima kuvauskohde. 

Heli tutkii paikalta aiemmin näpättyjä otoksia Instagramista.

– Onpas hienoja kuvia, hän ylistää.

Ei tosin minun kuvani kohdalla. Vaatteeni ovat muotitiedottoman valinta ja taskusta törröttää kynä.  Tuskin sitä kehtaa edes ladata.

 

 

A post shared by Timo Riitamaa (@timoriitamaa) on  

 

A post shared by Elsa Hessle (@elsahess) on

Täydellinen Insta-kuva toimittajalle! Kuva: Amanda Aho
Täydellinen Insta-kuva toimittajalle! Kuva: Amanda Aho

 

Mielenkiintoinen masto

Uuden taidemuseon kattoa käytetään tapahtuma-alueena. Ulkonäöltään se on aika erikoinen. Muutaman metrin korkuiset nupulakivimäiset kummut täydentyvät ruotsinlaivan hytti-ikkunoita muistuttavista, mutta kymmenkertaisen kokoisista laseista.

Kumpujen taustalta kohoaa kymmenien metrien korkuinen valkoinen pylväs, joka muistuttaa ulkomuodoltaan laivan mastoa. Sinne sitten tähystelemään, on moni rohkea varmaan tuumannutkin. Tuskin kukaan on mennyt.

Italialainen Nini Ciccarese ihasteli korkeaa mastoa. Kuva: Amanda Aho
Italialainen Nini Ciccarese ihasteli korkeaa mastoa. Kuva: Amanda Aho

Tiistaisena iltapäivänä paikalla on lähinnä turisteja, kun oppivelvolliset pakertavat pulpeteissaan. Täällä nukutaan ilman pelkoa opettajan valvovasta silmästä.

Italialaisen Nini Ciccaresen mielestä pytinki sopii hienosti Helsinkiin. Hänen mukaansa se näkyy hyvin korkeilta kattoterasseilta.

Erikoinen tolppa kiinnostaa monia. Kuva: Amanda Aho
Erikoinen tolppa kiinnostaa monia. Kuva: Amanda Aho

– Masto on hieno. Se ei ollut tässä vielä viime Suomen-vierailullani, Helsingissä usein käyvä Nino kertoo.

Kuvaajia tulee ja menee. Kohde selvästi kiinnostaa kuin joulukuinen Teneriffa suomalaisia.

Tunnin aikana selfien ottajia ilmestyy useampia. Jos paikalta mielii täydennystä omaan Instagram-profiiliin, kannattaa piipahtaa nopeasti. Muuten saattaa hukkua massaan.

itserakkauden amtööri

Helsingin keskustaan nousi vaivihkaa Instagram-edelläkävijöiden uusi pyhiinvaelluspiste – testasimme, miltä se näyttää kuvassa

Vieläkään en ymmärrä, miksi ihminen kuvaa itseään.Ketä kiinnostaa, itse itsestään otetut kuvat,siis oikeasti? Aivan sama miltä ja mitä somessa näytät, selfieinstituutio kertoo justiinsa sen, kuinka paljon toiset kiinnostaa, ja kiinnostus siihen, mitä maailmassa oikeasti tapahtuu, on aikalailla nolla.
Lue kommentti

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.