Valehtelu ja väärät vaatteet on kielletty. Mutta SPR:n naisten huorittelu on ilmeisesti sallittu?

Tälle asialle ei pitäisi antaa enää yhtään enemmän huomiota, mutta kun ei se auta. Teuvo Hakkaraisen viimeisin (25.5.) Facebook-päivitys menee näin: Islamistimiehet ovat tulleet tänne meidän elätettäviksi ja naiset on laitettu rintamalle. Minkä verran mahtaisi SPR:n naisilta löytyä auttamishalua, jos vastaanottokeskuksissa olisikin näitä? SPR:n järjestämän seksipalvelun maksaa suomalainen jätkä.

Päivityksen yhteydessä on linkki Iltalehden juttuun, joka ei liity mitenkään mihinkään, paitsi että jutun kuvassa on tummatukkaisia, ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä. Sehän jo pelkästään riittää ärsykkeeksi, jotta Teuvon kaltaiset, tietämättömyydellään ylpeilevät kansanmiehet ja -naiset leväyttävät koko simppelin, rasistisen vihapuhevalikoimansa kuvan alle.

Teillä on muuten aina ne samat, kuluneet termit käytössä. Ne on jo aika nähty, voisiko joku führerinne keksiä teille välillä uusia. "Karvalapsi", ehe ehe.

Mutta tämä ei ole pointti, vaan se, että kansanedustaja todellakin kutsuu julkisessa Facebook-päivityksessään SPR:n työntekijöitä huoriksi.

Vaivautuneen kuuloinen Hakkaraisen eduskunta-avustaja sanoi puhelimessa, että Teuvo päivittää Facebookiaan itse.

Kaikkien ulkomaalaisten ihmisten lisäksi Hakkarainen vihaa siis naisia, sekä maksullisia että ei-maksullisia, samoja huoria kaikki, sekä tietysti Punaista Ristiä. Siitähän Rajat kiinni -porukka on jostain järjen tavoittamattomista syistä kehittänyt vihasymbolin, koska se edustaa heille kaikkea inhimillistä ja humaania toimintaa.

”Olihan, Teuvo, sillä hetkellä kravatti kaulassa.”

Teuvo Hakkaraisen ahtaaseen maailmankuvaan hyväksytään vain toinen samanlainen, "suomalainen jätkä", joka hänen malliesimerkkiään noudattaen on siis vihainen, tyhmä ja epäempaattinen mulkvisti, joka luulee maksavansa kaiken ja mieluusti antaisi turpaan jokaiselle, kotimaisia naisia unohtamatta.

Saatatte muistaa, kuinka Hakkaraisen puoluetoveri, eduskunnan puhemies kiinnitti viime syksynä huomiota kansanedustajien vaatteisiin, koska eduskunnan säännöissä edustajia kehotetaan pukeutumaan "eduskunnan arvovallan mukaisella tavalla".

Eduskunnan käytössäännöissä myös esimerkiksi kielletään kutsumasta toista edustajaa valehtelijaksi, koska se on vakaan ja arvokkaan käytöksen merkki. Kansanedustajaa ei voi myöskään erottaa, ellei häntä tuomita rikoksesta vankeuteen.

Mutta huoriksi voi kansanedustaja sanoa SPR:n työntekijöitä. Olihan, Teuvo, sillä hetkellä kravatti kaulassa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

SimoHulkko

Kansanedustaja kutsuu SPR:ää seksipalveluksi – ihan ok?

Itse asiassa toimittajalla on tainnut mennä nyt sekaisin seksityöläisen ja seksin ostajan roolit. Oletettavasti Teuvo Hakkarainen on viitannut tässä kirjoituksessaan aiemmin jo julkisuudessa olleeseen tapaukseen, jossa SPR:n naispuoleinen työntekijä oli harrastanut seksiä turvapaikanhakijan kanssa, jonka jälkeen hänet erotettiin tehtävästään. Tällöin siis olisi nähtävissä, että Teuvon näkemys on turvapaikanhakijoiden olevan niitä valtion rahoilla maksettuja seksityöläisiä, joilta sitten SPR:n...
Lue kommentti
Vierailija

Kansanedustaja kutsuu SPR:ää seksipalveluksi – ihan ok?

"Teuvo Hakkaraisen ahtaaseen maailmankuvaan hyväksytään vain toinen samanlainen, "suomalainen jätkä", joka hänen malliesimerkkiään noudattaen on siis vihainen, tyhmä ja epäempaattinen mulkvisti, joka luulee maksavansa kaiken ja mieluusti antaisi turpaan jokaiselle, kotimaisia naisia unohtamatta." Tämä on muuten kunnianloukkaus ja samalla kiihotusta kansanryhmää kohtaan. Tietääkseni Teuvo ei ole pahoinpidellyt yhtään naista.
Lue kommentti

Veljeni vartija -leffassa nähdään kliseistä rapkuvastoa ja tahattoman koomisia rakkauskohtauksia. Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien, kirjoittaa Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen.

Cheekistä kertova uutuusdraama Veljeni vartija on vuoden huonoimpia elokuvia. Katsojan täytyy rakastaa Cheekiä todella antaumuksella pitääkseen elokuvasta.

Elokuvan kehnous yllättää. Ohjaaja JP Siili on nimittäin ohjannut yhden maamme parhaimmista nuorisodraamoista, Hymypojan. Toinen yllätys on se, miten Antti Holman kaltainen taituri voi hutaista näin onnettoman suorituksen. Holma tekee kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Henrik Tiihosena ja hänen kaksoisveljenään Jere Tiihosena. Veljeksiä pikkupoikina ja yläasteikäisenä näyttelevät eri näyttelijät. Holma hyppää kaksosten rooleihin jo, kun he ovat teini-ikäisiä. 35-vuotias mies ei tosin vain väänny teiniksi.

Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien. Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen. Omituinen ratkaisu, joka ei toimi. Ja kun filosofointi on vielä yhtä latteaa kuin Facebookissa jaettavat aforismit, katsoja punastuu myötähäpeästä.

Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen.

Holma tosiaan näyttelee kumpaakin veljeksistä. Maailmallahan näitä kaksoisrooleja on jo nähty. Viimeksi kohistiin Brian Helgelandin ohjaamasta rikoselokuvasta Legend, joka kertoi brittiläisistä Krayn gangsteriveljeksistä Ronniesta ja Reggiestä. Tom Hardy hoiti kaksoisroolin suvereenisti.

Nyt katsoja pääsee ihmettelemään, riittääkö meillä tekniikka kaksoisroolin toteuttamiseen. Parhaiten sitä pääsee arvioimaan kohtauksissa, joissa veljekset ottavat fyysisesti mittaa toisistaan. Ja onnistuuhan se.

Tahattoman koomiset rakkauskohtaukset

Rapskeneä kuvataan kliseisesti. Kuvasto on suoraan rapvideoista: bileitä, nopeita autoja ja veneitä, kauniita naisia ja samppanjaa. Aivan kuin kesällä ensi-iltansa saaneessa Benny Boomin ohjaamassa Tupac Shakurin elämäkerrassa All Eyez On Me. Vaikutelma on niin korni, että naurattaa. Tahattoman koomisia ovat myös elokuvan rakkauskohtaukset. Ne ovat tukehtua omaan pateettisuuteensa. Mitään oma tai ennen näkemätöntä elokuvasta on turha etsiä.

Kuvasto on suoraan rapvideoista.

Dialogi ei taivu teinien suuhun. Mukaan on toki siroteltu teinislangia ja rapsanastoa. Niitä lukuun ottamatta Cheek puhuu kuin keski-ikäinen mies.

Elokuva raastaa myös sisäinen ristiriita. Jare ja Jere kuvataan jo yläasteikäisistä väkivaltaisiksi. Väkivaltaa kuvataan ihannoiden, eikä leffan lopussa nähtävä väkivallan vastainen saarna tunnu kovin vakuuttavalta.

Kaiken kaikkiaan elokuva antaa Cheekistä vastenmielisen kuvan. Se tuskin on ollut elokuvantekijöiden tarkoitus.

Veljeni vartija * 1/2

Ensi-ilta 31.1.2018.

Katso elokuvan traileri:

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos