Hänen ajankäyttönsä taitaa olla balanssissa. Kuva: Shutterstock
Hänen ajankäyttönsä taitaa olla balanssissa. Kuva: Shutterstock

Päivästä tulee tehokkaampi, kun luovut aikaa syövistä tavoista. Ja mikä parasta, samalla stressikin vähenee.

Tekemistä riittäisi, mutta aika valuu mystisiin mustiin aukkoihin. Kuulostaako tutulta? Forbes Magazinen mukaan ajankäytön hahmottaminen on avain tehokkuuteen. On tärkeää tiedostaa, mitä on tekemässä ja miten asiat kannattaa tehdä. Muuten suunnitelmat tuppaavat jäämään suurpiirteisiksi, eikä valmista synny. Lifehack.org listasi tehokkuuttasi syöviä rutiineja, joista kannattaa luopua heti.

1. Tavoitettavissa oleminen. Jos kätesi jatkeena on koko ajan viestejä ja ilmoituksia ploppaileva puhelin, keskittyminen häiriintyy. Mitä, jos vastaisitkin välittömästi vain puheluihin ja tarkistaisit sähköpostit kahdesti päivässä?

2. Multitaskaaminen. Se nyt ei vaan toimi, vaikka moni muuta uskottelee. Moneen paikkaan kerralla repeäminen johtaa yleensä vasemmalla kädellä hutaistuihin lopputuloksiin. Suunnittele etukäteen, mitä teet tänään ja mitä vasta huomenna.

3. ”Sitku.” Pyöritteletkö peukaloita odotellen, että inspiraatio iskee? Aikaansaava tyyppi ei jää odottelemaan hyvää hetkeä, vaan käy hommiin heti.

4. Itseruoskinta. Tehokkuuteen taipuvaiset ihmiset eivät niuhota suurennuslasin kanssa jokaisesta pikkuseikasta, vaan osaavat ottaa rennosti.

5. Tauoista lintsaaminen. Ansaitset ja tarvitset taukoja pitääksesi kroppasi hereillä ja aivosi ruksuttamassa. Älä erehdy pitämään pausseja ajanhukkana!

6. Pahimman jättäminen viimeiseksi. Jos sinulla on tapana säästää se pirullisin homma tehtävälistan häntään, ei ole ihme, jos sisusi hiipuu. Kevennä lastia keikauttamalla kuvio toisin päin ja aloittamalla urakka suuritöisestä päästä.

7. Ai mikä deadline? Aikarajan säätämällä teet itsellesi suuren palveluksen. ”Sitten joskus” ei pahemmin motivoi.

8. Ongelmissa jumittaminen. Mahdoton tehtävä? Jätä se sellaiseksi tai pyydä apua. Tehokas ihminen tajuaa, koska kannattaa lyödä lapaset tiskiin.

Lähde: Forbes.com, Lifehack.org

Lue lisää:

Unohda positiivinen ajattelu – se voi estää sinua pääsemästä tavoitteisiisi

Nyt se on tutkittu – vitkastelu on periytyvää

Myöhästely kuriin!