Kuva: ollyy/Shutterstock
Kuva: ollyy/Shutterstock

Vaivaako hali- ja läheisyyspula? Lontoossa muodikkaat Cuddle workshopit eli halaustapahtumat tarjoavat mahdollisuuden rutistaa tuntematonta.

Miltä kuulostaisi lämmin ja täysin taka-ajatukseton halaushetki ventovieraan kanssa? Tai useamman ventovieraan, saman illan aikana? Ajatus ei välttämättä saa meitä, turvallista välimatkaa vieraisiin suosivia suomalaisia, kiljahtelemaan riemusta. Mutta esimerkiksi Lontoossa halaustrendi on jo selvästi nähtävissä. Olemmeko mekin siis pian samassa syleilyssä?

Kaukana seksistä

Lontoossa voi osallistua suosittuihin halaus- eli cuddle workshopeihin. Neljän tunnin ohjattu halisessio maksaa 29 puntaa eli noin 35 euroa. Järjestäjien mukaan tarkoituksena on tutkia läheisyyttä, hellyyden osoittamista, omia rajoja ja niiden ilmaisemista sekä suullista ja sanatonta viestintää. Tavoitteena on saada mielihyvähormoni oksitosiini virtaamaan ja lisätä näin rentoutumista, hyvää oloa ja onnellisuutta.

Ei liene yllätys, että haliworkshoppeja on järjestetty naapurimaassamme Ruotsissa jo neljän vuoden ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pohjois-Amerikassa cuddle partyilla taas on jo kymmenen vuoden perinne. Halijuhliin voi osallistua kuka tahansa kosketusta kaipaava. Molempien järjestäjien nettisivuilla korostetaan, että halausten pointtina on osoittaa myötätuntoa ja hellyyttä toista kohtaan, ei seksuaalisia tuntemuksia. Juhliin voikin tulla opettelemaan rennon ja ei-seksuaalisen kosketuksen saloja sekä sanomaan "ei", jos kosketus ei tunnukaan hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomessa on voinut harjoitella halaamista Free Hugs (ilmaisia halauksia) -kaupunkitapahtumissa kolmen vuoden ajan. Onko aika pian jo kypsä ensimmäisille workshopeille?

Sisältö jatkuu mainoksen alla