Tältä Yhdysvalloissa myyntiin tullut iPhone 6 -puhelin näyttää. Kuva: Reuters
Tältä Yhdysvalloissa myyntiin tullut iPhone 6 -puhelin näyttää. Kuva: Reuters

Koko maailma kohkaa Applen uusista iPhone 6 -puhelimista, mutta kannattaako niitä edes ostaa? Päätä itse.

1. Puhelin taipuu taskussa.

Lukemattomat käyttäjät ovat jakaneet kuvia ja kommentteja, muun muassa MacRumours-foorumille, uudesta iPhone 6 Plus -puhelimestaan, joka on heittäytynyt mutkalle oltuaan tarpeeksi pitkään käyttäjänsä taskussa. Onko ohut mutta jättimäinen malli käyttökelvoton?

2. Kamera ottaa violetteja kuvia.

Tekniikkasivusto Tom's Guiden mukaan iPhone 6:lla otettujen kuvien värit ovat aivan pielessä, joko vaaleanpunaisia tai violetteja. Puhelimella otetut testikuvat on jaettu jo Applelle, ja yritys on luvannut paneutua asiaan.

Samanlaisia värivikoja, eli kuviin ilmestynyttä violettia sävyä, löytyi jo aikaisemmalla iPhone 5:lla otetuissa kuvissa. Tuolloin Apple kuittasi, että kyseessä ei ole vika, vaan kameran ominaisuus, Tietoviikko kertoo.

3. Puhelimella ei ehkä voi soittaa

IPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimien käyttäjät voivat joutua puhelupimentoon, jos ovat päivittäneet kännykkäänsä tuoreimman iOS 8.0.1 -käyttöjärjestelmän. Apple on kertonut jo, kuinka käyttäjät voivat palata takaisin iOS 8.0 -versioon, jotta vika korjaantuu, Digitoday kirjoittaa.

IPhone 6 tulee maksamaan 699 euroa ja iPhone 6 Plus 799 euroa. Niiden myynti alkaa Suomessa perjantaina 26. syyskuuta. Samana päivänä ennakkotilaajat saavat puhelimensa.

Juttua muokattu 25.9.2014 klo 18.41.

Lue myös:

Nämä ovat Apple Watchin plussat ja miinukset

Hjallis Harkimo saa illan uudessa keskusteluohjelmassa viereensä poikansa Joelin. 

IS TV-LEHTI: Liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimo on jo tuttu näky tv:n keskusteluohjelman vetäjänä, mutta nyt hän saa aisaparikseen poikansa Joel Harkimon.

Uudessa Harkimot -talk show’ssa he jututtavat kotimaisia eturivin tähtiä ja heidän perheenjäseniään.

– Idea ohjelmaan lähti siitä, että olen tehnyt keskusteluohjelmaa monta vuotta yksin ja halusin tehdä jotain uutta. Olemme aina olleet Joelin kanssa läheisiä, ja nyt saamme ennen kaikkea olla enemmän yhdessä. Se on hienoa, Hjallis sanoo.

”En halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa.”

Isänsä jalanjäljissä politiikkaan ja liike-elämään siirtynyt Joel ei ollut aluksi varma, haluaako hän lähteä vetämään keskusteluohjelmaa.

– Aluksi ajattelin, ettei talkshow ole minun juttuni, koska en halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa enkä ole kiinnostunut julkisuudesta. Mutta ajattelen tämän huikeana kokemuksena, koska olen tosi kiinnostunut ihmisistä.

Kussakin jaksossa yksi julkisuudesta tuttu henkilö ja tämän lapsi tai vanhempi tapaa Harkimot.

Aloitusjaksossa nähdään vaikeasta isä-poika -suhteestaan avautuvat Joonas ja Vesa-Matti Loiri.

Keskusteluiden ydin muodostuu vieraiden elämän tähtihetkistä ja kipukohdista, joiden kautta myös Harkimot avautuvat syvällisemmin omasta isä-poika-suhteestaan.

– En koe olevani haastattelija, vaan keskustelija. Reflektoin vieraiden ajatuksia myös omiin vanhempiini ja lapsuuteeni, Joel sanoo.

Hjallis uskoo, että hän on pystynyt antamaan myös omalla toiminnallaan opastusta tv-työhön.

– Joel tykkää tehdä kanssani juttuja, ja toivon tietysti, että hän myös oppii minulta jotain asioita. Mutta Joel saa tehdä ohjelmassa kyllä ihan kaikkea, mikä häntä huvittaa.

”Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Isä on tekijämies.”

Joel sanoo oppineensa isältään etenkin periksiantamattomuutta.

– Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Olen aina arvostanut hänen päättäväisyyttään. Isä on tekijämies.

Isä ja poika ovat luonteeltaan melko erilaisia.

– Se on hyväkin asia, sillä täydennämme toisiamme. Isä on välillä vilkas kuumakalle, itse olen vähän iisimpi. Olen myös se, joka saa ensimmäisenä kuulla, jos joku asia ei ole mennyt hyvin.

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Jutta Gustafsberg ja tytärpuoli Camilla Jussila, jääkiekkoilijalegenda Kimmo Timonen ja äiti Marja-Liisa, Hjalliksen pikkuveli Roy Harkimo ja tytär Amanda.

Harkimot, TV5 su klo 21.00

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten.