Ihana kesäloma! Äläpä vielä nauti. Kuva: Shutterstock
Ihana kesäloma! Äläpä vielä nauti. Kuva: Shutterstock

Hyviä uutisia koko kesän töissä oleville: lomailu tekee kipeäksi.

Daily Mail haastatteli lääketieteen asiantuntijoita ja keräsi listan kaikista eri tavoista, miten loma ja siihen liittyvät asiat saavat sairastumaan. Tässä tulee!

Flunssaa iskee, kun loma alkaa. Et ole sairastellut pitkään aikaan, joten tuskinpa saat flunssaa lomallakaan. Väärin! Hollantilaisten tutkijoiden mukaan yksi kolmestakymmenestä sairastuu aloitettuaan lomailun. Daily Mailin mukaan tämä saattaa johtua siitä, että stressihormonit suojelevat meitä sairastumiselta aina siihen täydellisen rentoutumisen pisteeseen asti, jonka jälkeen pöpöt iskevät.

Hammassärky ja ummetus. Onko suunnitelmissa reissu kaukomaille?Lentäminen voi laukaista hammassäryn tai aiheuttaa ummetusta.

Vaara diabeetikoille! Helle on vaarallinen insuliinia käyttäville diabeetikoille, joiden verensokeri laskee kuumalla kelillä todennäköisemmin liian matalalle.

Koko ajan väsyttää. Lomalla on energiaa vaikka muille jakaa! Näinhän sitä kuvittelisi, mutta suurin osa ihmisistä kärsii Daily Mailin asiantuntijan mukaan univajeesta, joten lomalla lähinnä väsyttää. Koko ajan.

Loman jälkeen masentaa. Entäs loman jälkeen? Silloin ei ainakaan ole hyvä mieli, vaan iskee loman jälkeinen masennus. Hyvä olo loman jälkeen kestää useiden tutkimuksien mukaan maksimissaan viikon.

Ja jos nämä Daily Mailin kaivamat tiedot eivät vielä saaneet masentumaan, terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL muistuttaa myös, mitä kaikkea hirveää kesään kuuluva helle tuo mukanaan. Lämpöuupuminen, lämpöhalvaus, pahentuneet sydän- ja verisuonisairaudet ja hengityselinsairaudet, munuaissairaudet... Ja loput voitkin lukea laitoksen sivuilta.

Uskaltaako tässä enää lomailla tai nauttia helteistä?

Lue myös:

Näin vältät parisuhderiidat kesälomalla

Putsaa mieli ennen kesälomaa – näin häädät tunkkaiset ajatukset