Pakurin moni tietää, mutta entä muut käävät? Sienijauheilla voi buustata sekä vastustuskykyä että treenisuoritusta.

Teelusikallinen sienijauhetta vesilasilliseen ja kulaus. Ei mikään makea herkkujuoma, muttei pahaakaan. Terveystietoinen täydentää ruokavaliotaan lääkinnällisillä sienijauheilla, joita löytyy eri tarpeisiin rentoutumisesta painonhallintaan.

Mutta voiko sienijauheista olla haittaa?

Diplomiravintoneuvoja Mariel Mettälä vakuuttaa, että perusterve voi nauttia sieniä huoletta. Raskaana olevien, allergikkojen tai lääkitystä käyttävien on juteltava lääkärin kanssa ennen kääpäjuomien nauttimista.

– On hyvä tiedostaa, miksi ja mihin tarkoitukseen lääkinnällisiä sieniä käyttää.

Mettälä neuvoo nauttimaan yhtä sientä kerrallaan ja vaihtelemaan lajikkeita. Kun ruokavalio on kunnossa, jo pienikin määrä voi vaikuttaa oloon. Vaikutukset riippuvat omasta aineenvaihdunnasta, kehon tasapainosta ja hoidettavasta oireesta.

Mettälä muistuttaa, että lääkinnällisiä sieniä voi hakea myös metsästä.

– Monia ruoka-aineita voi hyödyntää lääkinnällisesti. Esimerkiksi herkkusienien aminohapot suojaavat soluja happiradikaaleilta. Se ennaltaehkäisee ikääntymistä.

Kiinanloisikka

eli cordyceps: kiihdyttää solujen energiantuotantoa. Lupaa lisäpotkua niin treenisalille kuin makuuhuoneeseen.

Koppelokääpä

eli maitake: tasapainottaa verensokeria ja laskee LDL-kolesterolin määrää veressä. Voi auttaa painonhallinnassa.

Lakkakääpä

eli reishi: edistää maksan toimintaa ja tasapainottaa näin hormonitoimintaa. Tämän pitäisi vähentää stressiä ja parantaa unen laatua.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen. 

Jukka Poika ja Teija Stormi ovat olleet jo pitkään yhdessä.

Suomalaislaulaja Jukka Poika (oik. Jukka Rousu), 37, on mennyt naimisiin pitkäaikaisen kumppaninsa Teija Stormin kanssa. Jukka kertoi asiasta eilen illalla hurmaavalla hääkuvalla, jonka julkaisi Instagram-tilillään. Kuvan kommenttikenttä on täyttynyt Jukan seuraajien onnitteluista.

 

❤️

A post shared by Jukka Poika (@jukkapoikaofficial) on

Jukka ja Teija ovat olleet yhdessä yli seitsemän vuotta. He menivät kihloihin vuoden 2016 lopulla. Pariskunta kertoi myös kihlauksestaan Instagramissa – viikkoja itse tapahtuman jälkeen.

 

5 viikkoa sitten. J 💍 T

A post shared by Teija Stormi (@teijaeevatuulikki) on

Jukka ja Teija nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlissa.

Jukalla on kolme lasta, Onerva, Eila ja Hampus, ex-vaimonsa Sandran kanssa. Vuonna 2015 Jukka kertoi Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että häntä harmitti huhut, joiden mukaan hän olisi vaihtanut ”Sandran nuorempaan, 15-vuotiaaseen siideripissikseen”. Jukan Siideripissis-hitti kertoo Teijasta, ja Teijan lempinimi tulee siitä, että Teija esitteli itsensä aikoinaan Jukalle siideripissiksenä.

– Ei se nyt ihan niinkään mennyt. Siinä vaiheessa minut oli jo vaihdettu nuorempaan.

– Mutta ei siinä, tilanne oli tavallaan jo selvitetty ensin ja siirrytty eteenpäin, Jukka kertoi tuolloin.

Vuonna 2012 Jukka Poika kertoi Me Naisten haastattelussa, että ero edellisestä liitosta oli hänelle kasvun paikka. Sen jälkeen hän ymmärsi, millainen haluaa olla.

– Avioero ei ollut helppo, mutta samalla se oli myös tosi inspiroiva. Sitä mietti, millainen on seuraava vaihe elämässäni ja mitä kaikkea pystyn itse tekemään, etten möhlisi enempää.