Kuvat All Over Press, Jonna Öhrnberg, Laura Malmivaara, MVPhotos, Panu Pälviä, Shutterstock
Kuvat All Over Press, Jonna Öhrnberg, Laura Malmivaara, MVPhotos, Panu Pälviä, Shutterstock

Koskaan ei ole liian myöhäistä saada hyvää isää. Kuluvan miesten viikon ja isänpäivän kunniaksi ehdotamme isiä jokaiselle päivälle.

Nettiniksi-isi maanantaille

Moderni isi myöntää, ettei ole kaikkien alojen asiantuntija. Vertaistukea antaa pääministeri Jyrki Katainen: ”Varsinkin esikoisen vauva-aikana kävimme silloin tällöin Kaksplus.fi:n keskustelupalstalla lukemassa vauva-aiheisia keskusteluja ja hakemassa tietoa ja vertais­tukea.” (Marraskuu 2013 KaksPlus)

 

Glitter-isi tiistaille

Kirjailija Tuomas Kyrö tekee isoja uhrauksia tyttäriensä takia. ”Lasteni mielestä shoppailu on kauhean ihanaa, joten kiertelen heidän perässään Glit­terit, Henkkamaukat ja Seppälät”, Tuomas on kertonut. (MN 36/2013)

 

Aamu-isi keskiviikolle

Viikonloppuisyys ei enää riitä, nyt vaaditaan lisää läsnäoloa! ”Olen aamiais- ja viikonloppuisä”, tv-kokki Jamie Oliver myöntää ja jatkaa pitkiä työpäiviään.
(MN 22/2013)  

Harrastus-isi torstaille

Liikemies Hjallis Harkimo ei aio myydä tappiollista Jokerit-jääkiekkojoukkuettaan, ihan kolmen poikansa takia. ”Joo mutta se on antanut perheelle niin paljon muuta kuin rahaa. Yhteisiä harrastuksia...” (Lokakuu 2013 Image)

Kyttääjä-isi perjantaille

Joskus kunnon valvonta tuo turvallisuuden tunteen. ­Ollapa isänä Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, jolla on vehkeet vaikka ­kenen seurantaan vaikka millä mantereella.

Kuski-isi lauantaille

Englannin prinssi William käänsi rattia ihan omin kätösin kuljettaessaan pikku-Georgen synnytyssairaalasta kotipalatsiin. Vaan säilyykö kuskausinto, kun poika aloittaa rugby-, poolo- ja tennistreenit?

 

Eisevväliä-isi sunnuntaille

Kerrankin isä, joka ei ­luo jälkipolvelleen paineita. ”Aika kivastihan Roopella on mennyt tähänkin asti ­ilman näyttelijän koulutusta”, Eppu Salminen on ­kehunut näyttelijä­poikaansa. (MN 7/2013)

Kuvat All Over Press, Jonna Öhrnberg, Laura Malmivaara, MVPhotos, Panu Pälviä, Shutterstock

Lue myös:

Kyllä mieskin osaa herkistellä - näin isä-bloggarit söpöilevät

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.