Ota Kolille kansallispuku mukaan kansallisromanttista valokuvaa varten!

Tekisi mieli istahtaa korkeimmalle kallion­nyppylälle, avata aistit, suunnata katse kansallismaisemaan. Käkkärämäntyjä. Jyrkkä pudotus. Alhaalla häämöttää Pielinen. Tunnen jo luomisvoimani ytimessä, miten uusi, entistä ­läpikuultavampi sinfonia tekee tuloaan... Ei kun hitsi, en olekaan Jean Sibelius eikä nyt ole vuosi 1909.

Saa ­Ukko-Kolin laella silti herkistyä. Siihen on ­nimittäin syynsä, että turistit ovat Sibben lailla ravanneet katselemassa näköalaa jo sata vuotta. Kolin kansallispuisto on oiva paikka kauneutta, rauhaa ja lisähappea kaipaaville. Tänne haluttaisiin reippaasti lisääkin matkailijoita, joten liepeille on tulossa ensin pari ­pikkuhotellia ja myöhemmin 2 000 petipaikan Koli Cultura. Puuhamiehet vannovat, että luontomatkailun ehdoilla mennään jatkossakin.

Olisiko silti jo rauhoittumis­loman ­aika? Mitä nyt voi tehdä Vuoden 2013 Retkikohteessa?

a) Nautiskella. Jos sinfoniaa pukkaa, se luultavasti tapahtuu paikallisen Sokos Hotelin kylpylässä, jossa katsellaan maisemasaunan lauteilta kaukaisuuteen, ehkä skumppalasi kädessä. Kylpylä on iltaisin K-18.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

b) Reippailla. On lumikenkäreittiä, on moottorikelkkailua, on husky-yrittäjää.

c) Lasketella. Ukko-Kolin rinteet ovat suht vaativia, kansallispuiston ulkopuolella Loma-Kolilla myös lapsille sopivia.

Miten sinne pääsee?
Koli sijaitsee Lieksassa, Pohjois-Karjalassa. Autoton pääsee julkisilla Joensuuhun (70 kilometrin päässä), siitä kikkailtava ­perille vaikkapa kimppa­taksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla