Jos haluat välttää kesäkiloja, noudata Jutta Gustafsbergin kolmea ohjetta.

Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelman juontaja Jutta Gustafsberg kertoo, miten kesäkiloilta voi välttyä. Fitnessguru luottaa kolmeen helppoon ohjenuoraan.

1. Katso, mitä grillaat

– Grillaa muutakin kuin rasvaista makkaraa, vaikka marinoimaasi kanaa tai lihaa. Syö grilliruuan kanssa tuoretta salaattia, perunaa ja vihanneksia. Ruokaan saa aina makua grillatessa, Jutta kertoo.

2. Jatka liikuntaa

– Älä laita kuntosalikorttia jäähylle kesän ajaksi, Jutta varoittelee.

– Jos et halua mennä kuntosalille, etsi joku toinen kiva tapa liikkua vaikka ulkona. Syksyllä on ikävä taas aloittaa nollasta.

3. Älä tissuttele joka päivä

– Jos alkoholia lipittää joka päivä, se jää vyötärölle. Viikonloppuna voi relata, mutta tissuttelusta ei saisi tulla jokapäiväistä tapaa, Jutta sanoo.

Lue myös:

Vielä viisi kiloa! Asiantuntijat neuvovat, kuinka onnistut painonpudotuksessa

Jutta Gustafsberg vinkkaa: Tämä juoma poistaa turvotuksen

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.