Fitnessguru Jutta Gustafsberg lupaa, että muhkurat saa sileiksi, jos on valmis hikoilemaan.

Treenaatko säännöllisesti, mutta silti peilistä näkyy muhkurainen bikinipeppu? Selluliitti ei ole vain ylipainoisten riesa. Appelsiini-ihosta kärsivät myös hoikat, koska selluliittitaipumus periytyy usein äidiltä tyttärelle. Sileästä ihosta haaveilevien ei silti kannat heittää bikineitä jätesäkkiin.

Fitnessvalmentaja Jutta Gustafsberg vakuuttaa, että selluliitista voi päästä eroon – kunhan on valmis tekemään töitä. Helpot ihmeratkaisut, kuten voiteet, pillerit tai kuivaharjaus, eivät Gustafsbergin mukaan tepsi. Ainoa toimiva yhtälö on oikea ruokavalio ja säännöllinen salitreeni.

– Vahvat lihakset nopeuttavat selluliitin palamista. Tunnin treeni salilla 3–5 kertaa viikossa tekee ihmeitä puolessa vuodessa, joillakin jo 2–3 kuukaudessa. Tulokset näkyvät sitä nopeammin, mitä enemmän peppulihasten päällä on rasvaa. Vaikutusta voi tehostaa tekemällä 20 minuutin lenkin salitreenin jälkeen.

Kokkitaidot ovat tehokas ase selluliittia vastaan. Gustafsberg uskoo, että pitkälle prosessoidut, E-merkityt valmisruuat ja -kastikkeet lisäävät selluliittia. Siksi ne kannattaa jättää kauppaan.

– Kun valmistat ruuan itse, paistat ja maustat broilerin tai paistijauhelihan paistinpannulla, niin johan alkaa tapahtua. On tärkeää myös syödä riittävän usein eli viisi pientä ateriaa päivässä.

Ahkera vedenjuontikin pitää muhkuroita loitolla.

– Juo vähintään kolme litraa vettä päivässä, niin aineenvaihduntasi pysyy vilkkaana ja iho sileänä.

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.