Kim Kardashian ja tyttärensä Pohjoinen. Vai oliko se Luode? Kuva: Gonzalo Fuentes / Reuters
Kim Kardashian ja tyttärensä Pohjoinen. Vai oliko se Luode? Kuva: Gonzalo Fuentes / Reuters

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Mutta entä jos ne ovat kaikki ihan outoja?

Suunnitteleekohan Kim Kardashian lapsista koostuvaa livekompassia vai mitä hittoa hän ja rapmoguli Kanye West ajattelivat nimetessään esikoistyttärensä Northiksi eli Pohjoiseksi. Yhdistettynä sukunimeensä North West tarkoittaa luodetta. Kotosalla tytärtä kutsutaan Noriksi.

Muusikkoperhe Jacksoneilla taas tunnetusti ollaan vähän erikoisia, eikä sisarussarjan Jermaine Jackson poikkea porukasta. Muusikolla on yhdeksän lasta, joista osa on nimetty perinteisesti kuten Dawn, Autumn, Donte, Jermaine Junior tai hitusen erikoisemmin kuten Jaafar. Mutta sitten. Yksi pojista on saanut nimen Jermajesty – joka ääneen lausuttuna kuulostaa vähän samalta kuin Her Majesty, suomeksi hänen korkeutensa. Parhaan toisen nimen palkinto menee Jeremy Maldonado Jacksonille.

Brittikokki Jamie Oliver tunnetaan kekseliäisyydestään keittiössä, ja ilmeisesti sama luovuus roiskuu myös lasten nimeämisen aikaan. Jamiella on vaimonsa Julesin kanssa neljä lasta: Buddy Bear Maurice, Petal Blossom Rainbow, Daisy Boo Pamela ja Poppy Honey Rosie. No, eipä ihan heti tule täyskaimoja koulussa vastaan.Jules & Jamie Oliver, kuva Nelonen

Fall Out Boy -muusikko Pete Wentz ja laulaja Ashlee Simpson olivat kai kiihkeitä Viidakkokirja-elokuvan faneja keksiessään nimeä vuonna 2008 syntyneelle pojalleen. Mutta tuskin he fanittivat newyorkilaista gettoa…? Joka tapauksessa vekara sai nimen Bronx Mowgli Wentz.

Pete ja Ashley erosivat vuonna 2011, ja Petellä on myös toinen poika seuraavasta liitostaan. Elokuussa 2014 syntynyt vauva sai nimen Saint Laszlo.

Tiesittekö, että näyttelijä Nicolas Cagea harkittiin muinoin Teräsmiehen rooliin 1990-luvun elokuvassa, joka Tim Burtonin piti ohjata. No, leffaa ei koskaan tehty, mutta Nicolasilla jäi selvästi jotain aiheesta korvan taakse. Vuonna 2005 hän antoi vastasyntyneelle pojalleen nimen Kal-El, joka on Teräsmiehen syntymänimi. Yhdysvalloissa nimi on noussut jopa 1000 suosituimman lapsen nimen listalle.

Ehkä taikuri Penn Jilette halusi varmistaa, etteivät hänen tyttärensä tossut sekoitu muiden kanssa päiväkodissa tai sitten hän veti lapsen nimen hatustaan. Moxie Crimefighterin nimi kääntyy vapaasti Uskalias Rikoksenvastustaja.

Kun nimestä kysyttiin Penniltä itseltään, ylpeä isä perusteli valintansa näin: ”Erikoiset nimet ovat huono juttu vain Tauno-nimisten luusereiden mielestä. Ja ketä heidän mielipiteensä kiinnostaa, hehän ovat tavallisia Taunoja.”

Kovan onnen kundi -sarjan Jason Lee ja näyttelijä, ohjaaja Beth Riesgraf saivat yhteisen pojan vuonna 2003. Vesselistä tuli Pilot Inspektor, koska Jason ihastui Grandaddy-yhtyeen kappaleeseen, jossa lauletaan “He’s simple, he’s dumb, he’s the pilot”. Sillai kai!

Lue myös:

Kim Kardashian opastaa uudella kännykkäpelillään: Näin tullaan Hollywood-julkkikseksi

Kim Kardashian: Raskauskilot ovat opetus Jumalalta

Tämäkö on kurvien salaisuus? Kim Kardashian hurahti laihdutuskikkaan