– Kun liikun Hjalliksen kanssa, joku saattaa tulla kommentoimaan jotain jääkiekkoon tai politiikkaan liittyvää, Joel kertoo. Kuva: Jouni Harala
– Kun liikun Hjalliksen kanssa, joku saattaa tulla kommentoimaan jotain jääkiekkoon tai politiikkaan liittyvää, Joel kertoo. Kuva: Jouni Harala

Joel Harkimo on tehnyt bisnestä isänsä Hjalliksen kanssa ja pyrkii nyt eduskuntaan äitinsä Leenan jalanjäljissä. Hän haluaa kuitenkin menestyä omilla ansioillaan. – Olisi hienoa, että jonain päivänä vanhempani tunnettaisiin Joel Harkimon isänä ja äitinä.

Joel Harkimo, 24, on pienestä pitäen tottunut siihen, että julkinen rooli on osa vanhempien, Leena ja Hjallis Harkimon, työtä. Jo puolentoista kuukauden ikäisenä hän esiintyi Ilta-Sanomien lööpissä, jossa pohdittiin, kumpaan vanhempaansa hän on tullut.

Silti Joel kuvailee perhettään ja lapsuuttaan niin tavallisiksi kuin mahdollista.

– Tiedän toki, etteivät kaikki pikkupojat vietä aikaansa huippujääkiekkopelaajiensa seurassa tai yritä keksiä jotain tekemistä eduskunnassa koulun jälkeen. Se oli kuitenkin minun arkeani.

Vanhempia koskevia ikäviä uutisia pienen ihmisen oli vaikea ymmärtää. Kun Leena ja Hjallis erosivat, olisi Joel suonut perheelleen enemmän yksityisyyttä.

– Olin nuori, 12-vuotias, ja tuntui pahalta, kun perheestämme kaivettiin joka päivä esiin jotakin uutta. Lööppi seurasi toistaan viikkokausia, ja me itse vasta käsittelimme tapahtunutta ja orientoiduimme uuteen elämäntilanteeseen, hän kertoo.

– Siitä ei kuitenkaan koitunut pysyvää haittaa, koska kaikki osapuolet voivat nykyään hyvin.

Ylimääräistä höykytystä

Se, että vanhemmat ovat saavuttaneet paljon, ei aiheuta Joelille paineita. Hän haluaa kuitenkin onnistua itsekin.

– Minulla on kova näyttämisen nälkä. Aion repiä itsestäni kaiken mahdollisen irti. Jos suunnitelmani eivät toteudu, elämä ei lopu epäonnistumisiin.

– Olisi hienoa, että jonain päivänä vanhempani tunnettaisiin Joel Harkimon isänä ja äitinä sen sijaan, että olisin ikuisesti Leenan ja Hjalliksen poika.

Joel on ehdokkaana kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Imagon rakentamiseen hän on saanut yhden ohjeen.

– Niin kliseistä kuin se onkin, vanhempani ovat neuvoneet minua olemaan kaikissa tilanteissa oma itseni. Se on paljon helpompaa kuin jonkin roolin vetäminen, Joel sanoo.

Millainen pomo isä-Hjallis oli Joelille? Missä kuuluisa sukunimi auttaa? Lue koko haastattelu Me Naisten joulunumerosta 51-52/14

Lue myös

Hjallis Harkimo: ”Leena oli suurin rakkauteni”

Painostettiinko Hjallis Harkimoa Tanssii tähtien kanssa -tuomaroinnissa? Jukka Haapalainen vastaa pisteskandaaliin