Ihan kaikkea ei kannata heittää pois.
Ihan kaikkea ei kannata heittää pois.

Kun siivousvimma iskee, on omaisuus vaarassa. Jotkut asiat kannattaa kuitenkin säästää, vaikka ne vievätkin tilaa.

1. Valokuvat

Vanhat valokuvat ovat ainutkertaisia muistoja, joita kannattaa karsia harkiten. Jos ne tuntuvat vievän liikaa tilaa, mieti, mitkä niistä voisi digitoida.

2. Elektroniikka

Puhelimista ja muista älylaitteista tulee muistaa karsia kaikki henkilökohtaiset tiedot ennen kierrätykseen viemistä.

3. Paperit

Varovasti niiden lehtipinojen kanssa! Tarkista, ettei väliin ole jäänyt tärkeitä papereista, kuten reseptejä, vakuutusdokumentteja tai unohtuneita laskuja.

4. Kokoelmat

Löytyykö varaston perukoilta postimerkkilajitelma vai täydellinen setti merkkiastioita 90-luvulta? Jos postimerkkien keräily oli aikanaan superihanaa, ei ainakaan kaikkia keräilyn hedelmiä kannata heivata. Säästä parhaat ja anna loput eteenpäin. Laatikollisen hautominen varastossa varmuuden vuoksi on tarpeetonta.

5. Keittiösälä

Muutama erikokoinen kattila, hyvälaatuiset veitset ja riittävästi kauhoja ja lastoja. Keittiökamoista kannattaa karsia kaikki turha: kukaan ei tarvitse viittä puuhaarukkaa tai kolmea juustohöylää. Kunnollisia veitsiä ja luottopaistinpannua ei sen sijaan kannata antaa mihinkään.

6. Liinavaatteet

Tungosta lakanakaapissa? Kuusi settiä lakanoita per nukkuja on ilman muuta liikaa, joten niistä on helppo karsia. Säästä sen sijaan hyvälaatuiset, paksut pyyhkeet ja värinsä pitäneet lakanat.

7. Muistokama

Siellä ne keräävät pölyä: teinivuosien päiväkirjat, lapsen vauvahiuskiekura ja lapsena hiihdetty kultamitali. Mutta tämä tavara on sen verran liikuttavaa, ettei niitä kannata minnekään viedä.

Lähde: Good Housekeeping

Lue lisää:

Vievätkö nämä tavarat vain turhaa tilaa keittiössäsi?

Löytyvätkö sinunkin kotoasi nämä sisustuskliseet?

Tällaista 39 neliön tilaihmettä et ole ennen nähnyt

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.

Ei oikein kukaan, näinä päivinä.

Tiedän! Komerot kuuluu siivota jouluksi vain siinä tapauksessa, että aikoo viettää joulunsa komerossa. Niinhän se marttojen perinteinen adventtiohjeistus kuuluu. Sitä varmasti toistellaan tänäkin vuonna.

Ymmärrän, että joulunaluskiireitä on hyvä kohtuullistaa. Ymmärrän, että armoa tarvitaan tässä sekopäisen suorittamisen ajassa. Mutta komeroni, ne eivät ymmärrä! Jos niitä ei edes joulun alla kuulu siivota, milloin sitten? Jos edes marttoja ei kiinnosta kaappieni tilanne, ne jäävät aivan yksin, sotkuisiksi.

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja.

En ole ajatellut muuttaa jouluksi komerooni, mutta olen alkanut miettiä, asuuko juuri siellä arjen ja pyhän raja. Jos vain imuroin jouluksi, ansaitsenko karjalanpiirakoita ja after eight -kakkua? Jos en juhlavoita joulunalusaikaa erityissiivouksella, pääsenkö oikeaan tunnelmaan?

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja. Komeroni, olen sinulle velkaa ainakin ysin.

Vierailija

Joulusiivoaminen uhkaa jättää komeron väliin – kuka ajattelisi komeroa?

Njaah, Haidihou voisi viettää joulunsa rusettipäässä joulupaperissa komerossa syöden vaikka niitä kaupasta ostamiaan retkipiirakoita ihan virkistyksen vuoksi tulisella munatahnalla rämpytellen etusormellaan huuliaan lauleskellen joululauluja niin olisi ehkä jotain jutuntynkääkin kun loppiaisena kannettaisiin kuusen kanssa ulos hankeen jäähtymään.
Lue kommentti