Ihan kaikkea ei kannata heittää pois.
Ihan kaikkea ei kannata heittää pois.

Kun siivousvimma iskee, on omaisuus vaarassa. Jotkut asiat kannattaa kuitenkin säästää, vaikka ne vievätkin tilaa.

1. Valokuvat

Vanhat valokuvat ovat ainutkertaisia muistoja, joita kannattaa karsia harkiten. Jos ne tuntuvat vievän liikaa tilaa, mieti, mitkä niistä voisi digitoida.

2. Elektroniikka

Puhelimista ja muista älylaitteista tulee muistaa karsia kaikki henkilökohtaiset tiedot ennen kierrätykseen viemistä.

3. Paperit

Varovasti niiden lehtipinojen kanssa! Tarkista, ettei väliin ole jäänyt tärkeitä papereista, kuten reseptejä, vakuutusdokumentteja tai unohtuneita laskuja.

4. Kokoelmat

Löytyykö varaston perukoilta postimerkkilajitelma vai täydellinen setti merkkiastioita 90-luvulta? Jos postimerkkien keräily oli aikanaan superihanaa, ei ainakaan kaikkia keräilyn hedelmiä kannata heivata. Säästä parhaat ja anna loput eteenpäin. Laatikollisen hautominen varastossa varmuuden vuoksi on tarpeetonta.

5. Keittiösälä

Muutama erikokoinen kattila, hyvälaatuiset veitset ja riittävästi kauhoja ja lastoja. Keittiökamoista kannattaa karsia kaikki turha: kukaan ei tarvitse viittä puuhaarukkaa tai kolmea juustohöylää. Kunnollisia veitsiä ja luottopaistinpannua ei sen sijaan kannata antaa mihinkään.

6. Liinavaatteet

Tungosta lakanakaapissa? Kuusi settiä lakanoita per nukkuja on ilman muuta liikaa, joten niistä on helppo karsia. Säästä sen sijaan hyvälaatuiset, paksut pyyhkeet ja värinsä pitäneet lakanat.

7. Muistokama

Siellä ne keräävät pölyä: teinivuosien päiväkirjat, lapsen vauvahiuskiekura ja lapsena hiihdetty kultamitali. Mutta tämä tavara on sen verran liikuttavaa, ettei niitä kannata minnekään viedä.

Lähde: Good Housekeeping

Lue lisää:

Vievätkö nämä tavarat vain turhaa tilaa keittiössäsi?

Löytyvätkö sinunkin kotoasi nämä sisustuskliseet?

Tällaista 39 neliön tilaihmettä et ole ennen nähnyt