Joulu vanhempien luona, ah! Jos sitä vaikka heittäytyisi passattavaksi. Kuva: Shutterstock
Joulu vanhempien luona, ah! Jos sitä vaikka heittäytyisi passattavaksi. Kuva: Shutterstock

Näin teet joulusta nostalgiatripin!

Joulu on täällä, ja vietät sen vanhempiesi luona. Kun astut teini-ikäisen minäsi huoneeseen, tuntuu kuin olisit juuri tehnyt aikamatkan omaan menneisyyteesi. Kaikki on ihan niin kuin muistit – vaikka ei oikeasti olekaan.

Huffington Post listasi asioita ja tunteita, joihin todennäköisesti törmäät jouluna vieraillessasi kotikulmillasi.

1. Käy läpi lapsuutesi roinat

Entisen bändi-ihastuksesi julisteet peittävät yhä huoneesi seinät, pehmolelut vyöryvät päälle ja koulun muistivihot täyttävät kaapit. Voi miten nostalgista! Olisikohan kuitenkin jo aika luopua vanhasta krääsästä? Vanhemmillasi saattaisi olla kaappitilalle muutakin käyttöä.

2. Kaikki muistuttaa sinua jostakin ihmisestä tai asiasta

Vuosikymmeniä vanha parfyymisi on tuoksultaan jo aivan pilalla, mutta pelkkä pullon näkeminen vie sinut muistoissasi heti seiskaluokalle ja diskobileisiin. Ai niin, silloin alkoivat ne menkatkin.

3. Törmäät ihmisiin, joihin et koskaan enää uskonut törmääväsi

Onko tuo pulkkamäessä leikkivä pönäköitynyt perheenisä ensi-ihastuksesi Pertsa kolmannelta luokalta? Onhan se. Perhoset alkavat tanssia vatsanpohjassa ja vievät sinut suoraan ala-astetunnelmiin. Et silti uskalla punastuksissasi edes moikata, vaan kiiruhdat ohi häntä muka huomaamatta.

4. Täyden jääkaapin taika

Tämä on lapsuudenkodin parhaita puolia – ruokahuolto pelaa eikä tarvitse itse tehdä mitään! Vanhemmat voisivat toki arvostaa panostasi joulupöydän kattaukseen liittyen, mutta äh, kai sitä on sentään edes jouluna oikeus taantua avuttomaksi pikkulapseksi?

5. Mikään ei sittenkään ole kuten ennen

Mitä, miksi tuo lähikauppa on sulkenut ovensa? Ja tuo kahvila oli kyllä ennen aivan eriniminen. Naapurin hassu pariskuntakin on aikaa sitten muuttanut pois. Huomaat, että kotikulmasi eivät sittenkään ole jämähtäneet lapsuusmuistoihisi, vaan asiat ovatkin muuttuneet. Kuten olet sinäkin. Pieni haikeus kuitenkin jouluna sallittakoon.

Lue lisää:

Näistä asioista jouluna riidellään – tunnistatko itsesi?

Selviytymisopas: Joulu vanhempien luona

Kaikkiko mun täytyy tehdä? Miehet voittavat naiset vain yhdessä joulupuuhassa