Joulu vanhempien luona, ah! Jos sitä vaikka heittäytyisi passattavaksi. Kuva: Shutterstock
Joulu vanhempien luona, ah! Jos sitä vaikka heittäytyisi passattavaksi. Kuva: Shutterstock

Näin teet joulusta nostalgiatripin!

Joulu on täällä, ja vietät sen vanhempiesi luona. Kun astut teini-ikäisen minäsi huoneeseen, tuntuu kuin olisit juuri tehnyt aikamatkan omaan menneisyyteesi. Kaikki on ihan niin kuin muistit – vaikka ei oikeasti olekaan.

Huffington Post listasi asioita ja tunteita, joihin todennäköisesti törmäät jouluna vieraillessasi kotikulmillasi.

1. Käy läpi lapsuutesi roinat

Entisen bändi-ihastuksesi julisteet peittävät yhä huoneesi seinät, pehmolelut vyöryvät päälle ja koulun muistivihot täyttävät kaapit. Voi miten nostalgista! Olisikohan kuitenkin jo aika luopua vanhasta krääsästä? Vanhemmillasi saattaisi olla kaappitilalle muutakin käyttöä.

2. Kaikki muistuttaa sinua jostakin ihmisestä tai asiasta

Vuosikymmeniä vanha parfyymisi on tuoksultaan jo aivan pilalla, mutta pelkkä pullon näkeminen vie sinut muistoissasi heti seiskaluokalle ja diskobileisiin. Ai niin, silloin alkoivat ne menkatkin.

3. Törmäät ihmisiin, joihin et koskaan enää uskonut törmääväsi

Onko tuo pulkkamäessä leikkivä pönäköitynyt perheenisä ensi-ihastuksesi Pertsa kolmannelta luokalta? Onhan se. Perhoset alkavat tanssia vatsanpohjassa ja vievät sinut suoraan ala-astetunnelmiin. Et silti uskalla punastuksissasi edes moikata, vaan kiiruhdat ohi häntä muka huomaamatta.

4. Täyden jääkaapin taika

Tämä on lapsuudenkodin parhaita puolia – ruokahuolto pelaa eikä tarvitse itse tehdä mitään! Vanhemmat voisivat toki arvostaa panostasi joulupöydän kattaukseen liittyen, mutta äh, kai sitä on sentään edes jouluna oikeus taantua avuttomaksi pikkulapseksi?

5. Mikään ei sittenkään ole kuten ennen

Mitä, miksi tuo lähikauppa on sulkenut ovensa? Ja tuo kahvila oli kyllä ennen aivan eriniminen. Naapurin hassu pariskuntakin on aikaa sitten muuttanut pois. Huomaat, että kotikulmasi eivät sittenkään ole jämähtäneet lapsuusmuistoihisi, vaan asiat ovatkin muuttuneet. Kuten olet sinäkin. Pieni haikeus kuitenkin jouluna sallittakoon.

Lue lisää:

Näistä asioista jouluna riidellään – tunnistatko itsesi?

Selviytymisopas: Joulu vanhempien luona

Kaikkiko mun täytyy tehdä? Miehet voittavat naiset vain yhdessä joulupuuhassa

Mira Luodin Urho-lapsella on synnynnäinen sydänvika, jonka vuoksi pojan sydän pysähtyi vauvana kolmesti.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mira Luodin päivää. Mira kertoo jaksossa uusperheestään, johon kuuluu viisi lasta. Nelonen on julkaissut klipin jaksosta jo ennakkoon.

Miran aviomiehen Mika Haapasalon tyttäret Jenni ja Susanna ovat jo teini-ikäisiä, ja lisäksi Miralla on kaksi lasta, Eirik ja Trine, edellisestä suhteestaan.

Urho on minun ja Mikan yhteinen 3-vuotias lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, Mira kertoo perheensä kuopuksesta.

Mira on kertonut aikaisemmin, että Urho oli vain muutama kuukauden ikäinen, kun rakennevika sydämessä todettiin. Sairaalassa pojan sydän pysähtyi kolmesti, Mira kertoo myös Vain elämää -ohjelmassa.

– Pisin niistä on ollut sellainen, etten enää muutamaan tuntiin tiennyt, onko minulla lasta vai ei, Mira kertoo jakson insertissä.

”Kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.”

Pöydän ääressä Mira kertoo muille artisteille, että kokemus muutti hänen ajattelutapaansa.

– Urholla oli sydän pysähtyneenä ja mä kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.

– Hurjia aikoja, mutta onneksi se päättyi hyvin, Aki Tykki toteaa.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.00. Me Naiset kuuluu Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.