Joulu vanhempien luona, ah! Jos sitä vaikka heittäytyisi passattavaksi. Kuva: Shutterstock
Joulu vanhempien luona, ah! Jos sitä vaikka heittäytyisi passattavaksi. Kuva: Shutterstock

Näin teet joulusta nostalgiatripin!

Joulu on täällä, ja vietät sen vanhempiesi luona. Kun astut teini-ikäisen minäsi huoneeseen, tuntuu kuin olisit juuri tehnyt aikamatkan omaan menneisyyteesi. Kaikki on ihan niin kuin muistit – vaikka ei oikeasti olekaan.

Huffington Post listasi asioita ja tunteita, joihin todennäköisesti törmäät jouluna vieraillessasi kotikulmillasi.

1. Käy läpi lapsuutesi roinat

Entisen bändi-ihastuksesi julisteet peittävät yhä huoneesi seinät, pehmolelut vyöryvät päälle ja koulun muistivihot täyttävät kaapit. Voi miten nostalgista! Olisikohan kuitenkin jo aika luopua vanhasta krääsästä? Vanhemmillasi saattaisi olla kaappitilalle muutakin käyttöä.

2. Kaikki muistuttaa sinua jostakin ihmisestä tai asiasta

Vuosikymmeniä vanha parfyymisi on tuoksultaan jo aivan pilalla, mutta pelkkä pullon näkeminen vie sinut muistoissasi heti seiskaluokalle ja diskobileisiin. Ai niin, silloin alkoivat ne menkatkin.

3. Törmäät ihmisiin, joihin et koskaan enää uskonut törmääväsi

Onko tuo pulkkamäessä leikkivä pönäköitynyt perheenisä ensi-ihastuksesi Pertsa kolmannelta luokalta? Onhan se. Perhoset alkavat tanssia vatsanpohjassa ja vievät sinut suoraan ala-astetunnelmiin. Et silti uskalla punastuksissasi edes moikata, vaan kiiruhdat ohi häntä muka huomaamatta.

4. Täyden jääkaapin taika

Tämä on lapsuudenkodin parhaita puolia – ruokahuolto pelaa eikä tarvitse itse tehdä mitään! Vanhemmat voisivat toki arvostaa panostasi joulupöydän kattaukseen liittyen, mutta äh, kai sitä on sentään edes jouluna oikeus taantua avuttomaksi pikkulapseksi?

5. Mikään ei sittenkään ole kuten ennen

Mitä, miksi tuo lähikauppa on sulkenut ovensa? Ja tuo kahvila oli kyllä ennen aivan eriniminen. Naapurin hassu pariskuntakin on aikaa sitten muuttanut pois. Huomaat, että kotikulmasi eivät sittenkään ole jämähtäneet lapsuusmuistoihisi, vaan asiat ovatkin muuttuneet. Kuten olet sinäkin. Pieni haikeus kuitenkin jouluna sallittakoon.

Lue lisää:

Näistä asioista jouluna riidellään – tunnistatko itsesi?

Selviytymisopas: Joulu vanhempien luona

Kaikkiko mun täytyy tehdä? Miehet voittavat naiset vain yhdessä joulupuuhassa

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.