Tältä näyttää Lammily-nuken prototyyppi. Kuva: MVPhotos.
Tältä näyttää Lammily-nuken prototyyppi. Kuva: MVPhotos.

Kesällä 2013 esitelty tavis-Barbie Lammily tekee tuloaan: joukkorahoittajat saavat nukkensa marraskuussa.

Nickolay Lamm esitteli kesällä 2013 Lammily-nuken, joka eroaa perusbarbista kaikin tavoin. Se nimittäin vastaa tyypillistä yhdysvaltalaista 19-vuotiasta nuorta naista mittasuhteiltaan.

– Halusin näyttää, että tavallisuus on kaunista, Lamm kertoi aikoinaan projektistaan.

Sen lisäksi, että Lammily on kooltaan "normaali", voi sen pukea perusvaatteisiin, shortseihin, huppareihin ja farkkuihin, ja nuken meikitkin ovat hillityt.

Lamm on pyytänyt projektiinsa konsultointiapua barbeja valmistavalta Mattelilta. Mattel on neuvonut Lammia muun muassa oikeiden materiaalien valinnassa.

Lammily-nuken joukkorahoituskampanja alkoi 5. maaliskuuta. Nyt se on kerännyt jo 75 000 dollaria enemmän rahaa kuin tavoitteeksi asetettiin.

Salonin mukaan Nickolay Lamm on luvannut, että Lammilyn tukijat tulevat saamaan nukkensa marraskuussa 2014.

Lue myös:

Kaksi viikkoa naisen vuodesta kuluu peilin edessä

62-vuotias alusvaatemalli muuttaa käsityksesi kauneudesta

Mallinuken häpykarvat aiheuttivat kohun

Kuusi lausetta, joilla pilaat itsetuntosi

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.