Jaahas, kahvitauolla voisi vaikka paketoida. Kuva: Shutterstock
Jaahas, kahvitauolla voisi vaikka paketoida. Kuva: Shutterstock

Surkutteletko töissä hujahtavaa joulua? Älä suotta.

Pyhät töissä? Kuulostaa masentavalta, kunnes mietit tarkemmin. Korotettu palkka. Mahdollisuus paeta uuvuttavia sukulaisvierailuja ja valmistelukaaosta kotona. Ja entä kaikki se sääli, jota pyhinä raatava muilta saa!

Jos jumitat töissä, säästyt myös niiltä perinteisiltä jouluriidoilta. Joku juuttuu kuitenkin ruuhkaan, toinen juo aivan liikaa glögiä. Ja kenen idea oli kasata nämä kaikki sukulaisvisiitit samalle illalle?

The Telegraph listasi kaikkien pyhinä raatavien iloksi töissä vietetyn joulun yllättäviä hyötyjä – koko listan voit lukea täältä. On niitä muitakin kuin lisäpalkka!

1. Saat istumapaikan bussissa.

Ei aamuruuhkaa, ei äreitä kanssamatkustajia tai laukullaan tönivää vieruskaveria. Nauti nyt, tällaiset aamut eivät tule toistumaan.

2. Tienaat, ja kaikki säälivät.

Korotettu palkka juoksee, mutta kaikkien sympatiat ovat puolellasi. Voi sitä ressukkaa, joutui joulunakin töihin! Seuraavana palkkapäivänä kiität itseäsi.

3. Työvuoro on oiva tekosyy liueta vaivaannuttavista juhlista.

Kukaan ei velvoita sinua pönöttämään serkunkumminkaiman jouluglögeillä yömyöhään. Haukottele näkyvästi ja vetoa seuraavan päivän työvuoroon, kun haluat liueta paikalta.

4. Ehdit hyvin edistää töitäsi (tai ehkä ottaa vähän rennommin, kun muut ovat poissa).

Rauhallisella työpaikalla saat paljon aikaan. Kukaan ei hukkaa aikaasi palaverissa tai jää jaarittelemaan pöytäsi kulmalle. Mikä oiva aika keskittyä ja saada hommat valmiiksi. (Vaihtoehtoisesti voit ottaa ilon irti esimiehen lomailusta ja ottaa kerrankin vähän rennommin.)

5. Täydellinen tekosyy paeta ikävää sukulaista.

Taas joulu puolison puuduttavien setien kanssa? Mikä harmi, että jouduit töihin! Jos raadat pyhät töissä, voit minimoida pakollisiin sukulaisvierailuihin käytetyn ajan.

6. Voit luistaa velvollisuuksista kotona.

Kun saavut viimein kotiin, kukaan ei oleta, että alat kuorruttaa pipareita tai tiskata illallislautasten vuorta – olethan jo raatanut pitkän päivän töissä. Kun huokaat, miten ikävää on olla jouluna töissä, saat takuulla löhötä koko loppuillan.

7. Se saattaa olla ihan hauskaakin.

Vain sinä ja mukillinen höyryävää glögiä. Hemmottele itseäsi, onhan sentään joulu. Tankkaa välipalaksi konvehteja ja lykkää työläimmät velvollisuudet surutta myöhemmäksi. Jouluna kaikki seisahtuu, eikä kukaan odota sinulta erityistä tehokkuutta.

Vierailija

Jouduitko jouluksi töihin? Siitä on yllättävää hyötyä

No melko väen vängällä väännetty juttu. 1) Kuinka nauttia istumapaikasta bussissa, kun bussit eivät ylipäänsä kulje. Joudut siis järjestelemään työmatkasi uudelleen. 2) Alat, joilla pyhinä työskennellään ovat muutoinkin matalapalkka-aloja, joten se siitä hurjasta tienaamisesta. Lisät ovat toki parempi kuin ei mitään. 3) Mikä pakko muutoinkaan osallistua vaivaannuttaviin juhliin? 4) ja 7)Aloilla, jossa "otetaan rennosti työajalla" ei taideta pyhinä töitä paiskia. Ne alat, joissa pyhinä...
Lue kommentti
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.